واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مهر ۱۳۹۴ (۹:۵۱ق.ظ)
براي نخستين بار در کشور؛ دو محموله قاچاق کوسه ماهيان در کنارک کشف شد موج - مدير کل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان گفت: دو محموله قاچاق کوسه ماهيان به کشورهاي همسايه براي نخستين بار در کشور از دو لنج صيادي در شهرستان کنارک واقع در جنوب استان کشف و ضبط شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد محمودي افزود: ماموران اجرايي اداره حفاظت محيط زيست کنارک با همکاري يگان حفاظت محيط زيست استان همزمان با فصل بازگيري پس از يکسري تحقيقات گسترده و ميداني به مدت يک هفته کليه اسکلههاي صيادي جنوب استان را زير نظر گرفتند.
وي گفت: پس از پهلوگيري نخستين لنج هاي صيادي در اسکله کنارک با انجام عملياتي منسجم در بازرسي از سردخانه لنج ها موفق شدند از يک لنج 30 عدد کوسه از انواع مختلف کوسه ماهيان و از لنج ديگر شش عدد کشف کنند.
مدير کل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان ادامه داد: محمولههاي يادشده ضبط و متخلفان به همراه پرونده تنظيمي تحويل مقامات قضايي شهرستان کنارک شدند.
محمودي اظهار داشت: در بررسيهاي اوليه از محموله قاچاق کوسه ماهيان مشخص شد که بال اکثرکوسه هاي ضبط شده جهت قاچاق به خارج از کشور به منظور استفادههاي درماني و بهداشتي قطع شدهاند.
وي افزود: اين تعداد کوسه متعلق به 10 خانواده از ماهيان خليج فارس و درياي عمان است که بررسيها نشان ميدهد، صيد بي رويه، آلودگيهاي محيطي، استفاده از روشهاي نامناسب صيد و از بين رفتن زيستگاههاي کوسه ماهيان از عوامل نابودي کوسه ماهيان در درياي عمان است.
وي بيان کرد: در اواخر سال گذشته در زمينه جلوگيري از صيد کوسه ماهيان با شيلات سيستان و بلوچستان و سازمان مرکزي شيلات ايران مکاتبات متعددي توسط معاونت دريايي سازمان حفاظت محيط زيست و همچنين اداره کل حفاظت محيط زيست استان صورت گرفته ولي متاسفانه هيچ گونه اقدامي در اين خصوص انجام نشده است.
مدير کل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان بيان کرد: نظارت مستمر بر صيد، جلوگيري از روشهاي صيد غير مرسوم و غير استاندارد و اصلاح ادوات صيد، ممانعت از صيد قايقهاي صيادي در آبهاي ساحلي و کنترل آلايندهها با منشأ خشکي و دريا از جمله راهکارهاي حفظ کوسههاي درياي عمان به شمار ميرود.
محمودي افزود: کوسه ماهيان يکي از حياتيترين زنجيرههاي غذايي را در درياها و اقيانوسها شکل ميدهند و ماهيان پلاژيک بزرگ نظير کوسهها، تونها، اره ماهيها و مارلين ها نقش مهمي در ساختار و تنظيم عملکرد جمعيت گونههاي دريايي دارند و تعادل اکوسيستمي ايجاد ميکنند.
وي گفت: کاهش ذخاير کوسه در سطح جهاني باعث شده که انجمنهاي بين المللي حفظ و بقاي حيات وحش و ساير انجمنهاي مرتبط با اين پديده در اين مورد تدابيري انديشيده و ضمن نظارت بر مديريت صيد کوسه برنامههاي اصلاحي تدوين کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]