تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827542773




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران در کنفرانس مونیخ به عنوان مولد امنیت در دنیا مطرح شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ایران در کنفرانس مونیخ به عنوان مولد امنیت در دنیا مطرح شد
رئیس مرکز مطالعات سیاسی و امور بین‌المللی وزارت خارجه و کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ پرداختند
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ امشب 26 مهر در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور مصطفی ترک زهرانی رئیس مرکز مطالعات سیاسی و امور بین‌الملل وزارت خارجه و سعد الله زارعی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

*** کنفرانس امنیتی مونیخ کنفرانسی هم وزن با کنفرانس لائوس است
ترک زهرانی در ابتدا در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه مبنی بر این که بحران سوریه در کنفرانس مونیخ به چه نتیجه‌ای دست یافت گفت: کنفرانس امنیتی مونیخ نهادی هم وزن با کنفرانس لائوس است البته با این تفاوت که کنفرانس امنیتی مونیخ به بحث‌های امنیتی دنیا و کنفرانس لائوس مرتبط با بحث‌های اقتصاد بین‌الملل است.


وی افزود: برای  اولین بار توانستیم که مسئولین این کنفرانس را متقاعد کنیم که اگر قرار است درباره تولید امنیت در دنیا صحبت کنند آن‌ها نمی‌توانند این کار را بدون ایران انجام بدهند.


رئیس مطالعات سیاسی و امور بین‌الملل وزارت خارجه با بیان این که کنفرانس مونیخ را باید به ایران بیاوریم تا نشان دهیم که ایران نه تنها عاملی برای تولید امینت در دنیا نیست بلکه تولیدکننده امنیت محسوب می‌شود ادامه داد: تولید امنیت از دو زاویه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد توجه است.
 ترک زهرانی با بیان این که امنیت به لحاظ نرم‌افزاری بسیار حائز اهمیت است بیان کرد: زیرا در این نوع از امنیت به دنبال تولید اندیشه و فکر برای امنیت جهانی هستیم.


*** ایران در مباحث بین‌المللی و امنیتی از حیث گفتمانی دست برتر را دارد
وی با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران از حیث گفتمانی در مباحث بین‌المللی و امنیتی دست برتر را دارد اظهار داشت:از این زاویه کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران می‌تواند مقدمه‌ای برای کنفرانس سال‌های بعدی باشد.


رئیس مطالعات سیاسی و امور بین‌الملل وزارت خارجه با بیان این کنفرانس امنیتی تهران زیربنا و ایده‌های جدیدی خواهد داشت خاطر نشان کرد: فلسفه اصلی این است که ایران به عنوان مولد امنیت برای دنیا مطرح شود.
ترک زهرانی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که طرح ایران در این کنفرانس چه بوده است گفت: ایران در مجموعه‌های قبلی به عنوان تهدید مطرح می‌شد این در حالی است که در این مرحله از این مسئله بیرون آمده است لذا ما ایده امنیت به دنیا می‌دهیم.


وی با اشاره به این که باید بدانیم طرح‌ها و ایده‌های طرف مقابل چیست افزود: از سوی دیگر باید ایده‌های خود را عنوان کنیم.


رئیس مطالعات سیاسی و امور بین‌الملل وزارت خارجه ادامه داد: دنیا و غرب فکر نکند مسائل و ناامنی‌های منطقه‌ای محدود به این منطقه است.
ترک زهرانی با اشاره به این که تولید ناامنی در منطقه محصول بد عملکرد بازیگران بین‌المللی است گفت: در این کنفرانس  به طرف‌های غربی  گفتیم که باید به لحاظ متدلوژی باید مشخص کنند اولویت‌های امنیتی چگونه انتخاب می‌کنند.


وی با بیان این که در شناخت و معرفی تهدیدات بین‌المللی نمی‌توانیم گزینش کنیم بیان کرد: اکنون غربی‌ها بر بحث سوریه متمرکز شده‌اند لذا در بحث‌های گزینشی مسائل زیادی مطرح است.


رئیس مطالعات سیاسی و امور بین‌الملل وزارت خارجه با اشاره به این که چرا غربی‌ها به بحرین و یمن توجه نمی‌کنند گفت: مگر مردم یمن و بحرین انسان نیستند که به آن‌ها توجهی ندارند.


سعدالله زارعی در ادامه برنامه در پاسخ به این سؤال که کنفرانس مونیخ تا چه حد به موفقیت دست یافته است گفت: در این کنفرانس مباحث مقدماتی برای برگزاری کنفرانس فوریه در مونیخ مطرح شده است.


وی با اشاره به این که در گذشته در برخی از کشورها این کنفرانس برگزار شد گفت: در این شرایط مباحث جدی پیرامون مسائل اساسی مطرح شده است.

*** گفتمان با ایران باید از یک گفتمان امنیتی عبور کرده و به یک گفتمان سیاسی تبدیل شود
وی ادامه داد: برگزاری اجلاس مقدماتی در ایران به معنی پذیرش این نکته بود که گفتمان با ایران باید از یک گفتمان امنیتی عبور کرده و به یک گفتمان سیاسی تبدیل شود که به اعتقاد بنده نفس برگزاری این اجلاس در تهران این فضا را به وجود آورده است.
این کارشناس و تحلیل‌گر مسائل منطقه‌ای ادامه داد: انقلاب اسلامی و تفکر حضرت امام (ره) که این انقلاب و نظام بر اساس این تفکر به وجود آمده اساساً همیشه امنیت زا و امنیت افزا بوده و حضرت امام (ره) نیز فرمودند که جهان یک جهان امن تر برای محرومین و مستضعفین باشد و از پیکره استکبار خارج شوند بنابراین تا هم اکنون نیز سیاست جمهوری اسلامی ایران امنیت افزا بوده و همواره تلاش کرده که یک امنیت بهتری به وجود آورد.
** مسیر ایجاد امنیت در جهان را مبازره همه‌جانبه با تفکر استکباری می‌دانیم
زراعی تصریح کرد: کماکان این امنیت برای محرومین در مبارزه با استکبار و تفکر استکباری دیده شده و از این پس هم قطعاً ما مسیر ایجاد امنیت در سطح جهان را در چارچوب یک مبارزه فراگیر و همه‌جانبه با نظام و تفکر استکباری می‌دانیم.
وی ادامه داد: بنده معتقدم این که دنیا نگاهش نسبت به جمهوری اسلامی ایران از یک نگاه ضد امنیتی به یک نگاه همراه امنیتی تبدیل شده است یک تعبیر غیر دقیق است چرا که اعتقاد بنده این است که آن‌ها از اول هم می‌دانستند که  نظام جمهوری اسلامی ایران به دنبال این است که در دنیا اشغالگری نباشد ضمن این که در کنار این مسئله ما شاهد مبارزه جمهوری اسلامی ایران با پدیده تروریسم در دنیا هستیم.
این تحلیلگر مسائل منطقه‌ای درباره این که آیا وزیر خارجه آلمان که بعد از ایران ، قرار است به عربستان برود حامل پیام خاصی است اظهار داشت: وقتی ما به وزیر خارجه آلمان می‌گوییم که چرا شما در گزینش مسائل موضوع عربستان، یمن و منا را نگاه نمی‌کنید در واقع پیام خود را به آن‌ها منتقل می‌کنیم که آن‌ها نیز قطعاً این مسائل را با عربستان در میان خواهند گذاشت.
** غربی‌ها معتقدند که اگر ایران و عربستان هم اندیشی نداشته باشند مسائل منطقه حل و فصل نخواهد شد
وی اظهار داشت: غربی‌ها تاکید دارند که اگر قرار است امنیت در منطقه برقرار شود ایران و عربستان که دو ستون برقراری امنیت در منطقه هستند باید باهم هم‌اندیشی داشته باشند و تا زمانی که این موضوع حاصل نشود مسائل منطقه نیز حل و فصل نخواهد شد اما ما و عربستان نیز نگاه خودمان را داریم.
***سیاست خارجی ما بر اساس سیاست امنیتی ملی ما است
در ادامه این گفتگو ترک زهرایی مدیر کل دفتر مطالعات سیاست امورخارجه درباره این که آیا راهبرد وزارت خارجه بعد از توافق وین در منطقه ضعیف بوده است یا خیر گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران جزء معدود کشورهایی است که با سیاست امنیت ملی ما یکی است به این معنی که مجموعه‌های نظام داخل کشور در کنار بدنه دیپلماسی با مسائل را جلو می‌برند بنابراین اگر جایی نقطه قوت و یا ضعفی وجود داشته باشد یک نهاد به تنهایی مسئولیت آن را بر عهده نخواهد داشت.
زراعی تحلیلگر مسائل منطقه در پاسخ به همین سؤال اظهار داشت: در سطح منطقه جمهوری اسلامی ایران در پرونده‌های منطقه‌ای به عنوان یک بازیگر فعال شناخته می‌شود و هیچ‌وقت نقش جمهوری اسلامی ایران را یک نقش منفعل ارزیابی نمی‌کنند.
** سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه یک سیاست قابل قبول است
وی با بیان این که سیاست ما در منطقه بر اساس یک رویکرد عزت زا است در حالی که عربستان یک رویکرد سلطه‌جویی را در منطقه دنبال می‌کند تصریح کرد: بر این اساس اگر ما یک نگاه منصفانه ای به موضوع داشته باشیم سیاست جمهوری اسلامی ایران را یک سیاست قابل قبول خواهیم دانست.
** طرف مقابل نپذیرفت که نماینده دولت سوریه در کنفرانس حضور داشته باشد
در بخش دیگری از این گفتگو ترک زهرایی مدیر کل دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در خصوص چرایی عدم دعوت از نماینده سوریه و روسیه در این کنفرانس اظهار داشت: ما برای برگزاری این کنفرانس تنها 6 هفته وقت داشتیم لذا یکی از مسائل دخیل در این موضوع مسئله زمان بوده است.
وی ادامه داد: ما به دلیل این که رابطه سیاسی با آمریکا نداریم نخواهیم که نماینده این کشور در کنفرانس حضور داشته باشد و از طرف دیگر نیز  طرف مقابل در بحث آمدن نماینده کشور سوریه مقداری مشکل ایجاد کرده بود و در خصوص عدم حضور نماینده روسیه در این کنفرانس باید بگویم که بیشتر مسئله زمان مطرح بود.
در تکمیل اظهارات ترک زهرایی زارعی اظهار داشت: این دعوت‌ها با توافق ایران و آلمان باید اتفاق می‌افتاد که بر این اساس ایران از قبول نمایندگان یک سری از کشورها سر باز زد و از طرف دیگر نیز کشور آلمان حضور برخی از کشورها را در این کنفرانس قبول نکرد.
وی تصریح کرد: با توجه به این که برگزاری این کنفرانس بر اساس توافق است لذا انتظارها و همکاری‌هایی را در این راستا می‌طلبد.

انتهای پیام/




اشتراک گذاری







۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن