واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آغاز اجلاس مقدماتی امنیتی مونیخ در تهران
نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در دفتر مطالعات سیاسی و امور بین المللی وزارت امور خارجه آغاز شد.
کد خبر: ۵۳۹۹۹۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵ - 17 October 2015
نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در دفتر مطالعات سیاسی و امور بین المللی وزارت امور خارجه آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، بررسی آخرین تحولات منطقه با محوریت ایران درباره سوریه، عراق و پدیده تروریسم از مهم ترین موضوعات این نشست خواهد بود.
در حاشیه این اجلاس قرار است پنل ویژه ای درباره مباحث منطقه برگزار شود.
وزرای خارجه آلمان، لبنان، عمان، رئیس مجلس عراق، نخست وزیر اقلیم کردستان، معاون نخست وزیر عراق، هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اروپا و جانشین ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، از جمله شرکت کنندگان این نشست هستند.
در حاشیه این نشست وزرای خارجه ایران و آلمان نشست دو جانبه خواهند داشت و سپس قرار است در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی به سوالات پاسخ دهند.
تهران؛ میزبان اجلاس منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ - ظریف: فرصتی برای گفتگو
تهران امروز میزبان اجلاس منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ است؛ اجلاسی که وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، آلمان، لبنان، عمان، رئیس مجلس عراق، نخست وزیر اقلیم کردستان، معاون نخست وزیر عراق، هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اروپا و جانشین ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه، از جمله شرکت کنندگان آن هستند.برای برگزاری این نشست مهم منطقه ای دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان و دولت های ایران و آلمان به طور مشترک همکاری میکنند. علاوه بر محمد جواد ظریف و فرانک والتر اشتاین مایر، 60 میهمان عالی رتبه دیگر نیز در این نشست حضور دارند.
* اجلاس منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران
همه ساله، هتل "بایریشر هوف" میزبان نشست مهم سیاسی و امنیتی است. نشستی که از نظر جمع شدن مقامات امنیتی ، شباهت زیادی به نشست اقتصادی در داووس سوئیس دارد و برای همین به داووس امنیتی شهره شده است. 52 سال پیش در شهر مونیخ آلمان غربی آن زمان و در اوج جنگ سرد دو بلوک شرق و غرب ، نشست کارشناسان امنیتی در بخش خصوصی پایه ریزی شد.
این نشست کم کم مورد توجه قرار گرفت و مسئولان و مقامات زیادی را به آن کشاند. در این نشست که متولی آن بخش خصوصی است مقامات مدعو، تصمیمی نمی گیرند و فقط درباره مسائل مختلف گفتگو و تبادل نظر می کنند.نمونه اش همین پارسال و قبل از توافق وین بود که وزیر امور خارجه کشورمان به مذاکره کنندگان توصیه کرد به جای تهدید و تحریم ، تعامل کنند.
اقای ظریف گفت:" تنها راه تعامل با ایران احترام و دیپلماسی است طرف مقابل باید درک کند که تهدیدات علاوه بر ایران به اروپا ، آمریکا و جهان خسارت زده است. آنها باید درک کنند که تحریم ها یک سرمایه نیستند. سیاستمداران تصور می کنند که تحریم ها یک سرمایه هستند اما آنها زحمتی برای همه هستند و باید از آن خلاص شد."
نشست امنیتی مونیخ به جز اجلاس سالیانه اش ، نشست های مقدماتی منطقه ای نیز دارد.
بحران سوریه ، عراق و هجوم آوارگان به اروپا و همچنین تحولات گوناگون در غرب آسیا ، باعث شده تا نشست منطقه ای امنیتی مونیخ امروز در کشورمان برگزار شود و بیش از 60 مقام صاحب نظر به تهران بیایند.
* حاشیه اجلاس تهران
در حاشیه این نشست وزرای خارجه ایران و آلمان نشست دو جانبه خواهند داشت و سپس قرار است در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی به سوالات پاسخ دهند. بحران های منطقه ای و همچنین توافق هسته ای وین، زمان اجرای تعهدات ایران و 1+5 و زمان لغو یکجای تحریم های غیر هسته ای ایران از محورهای اصلی این پرسش و پاسخ است.
دیپلمات های غربی اعلام کرده اند اتحادیه اروپا در چارچوب توافق هسته ای ماه ژوئیه با ایران، روز یکشنبه چارچوب قانونی برای لغو تمامی تحریم های اقتصادی و مالی مربوط به موضوع هسته ای ایران را تصویب می کند.
بر اساس گفته این دیپلمات ها، اما این تدابیر زمانی اجرا خواهد شد که آژانس بین المللی انرژی اتمی تمامی گزینه ها را تیک زده باشد، یعنی اجرای تمامی تعهدات از جانب ایران برای کاهش قابل توجه برنامه هسته ای این کشور را بررسی کرده باشد.
منابع غربی گفتند: هر چند لغو تحریم ها - که فهرست طولانی از بانک ها ، شرکت های نفتی و گازی ایران را شامل می شود - عملا اواخر دسامبر و یا اوایل سال آینده میلادی ( دی ماه ) اجرا خواهد شد، اما مرحله روز یکشنبه دومین نقطه عطف مهم در اجرای این توافق است.
وزیر امور خارجه کشورمان هم در بدو ورود به محل برگزاری نشست مقدماتی امنیتی مونیخ در گفتگوی کوتاه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نخستین باری است که نشست منطقه ای کنفرانس امنیتی مونیخ در یکی از کشورهای خاورمیانه برگزار میشود.
وی افزود: این نشست فرصتی است برای کشورهای منطقه و کشورهای اروپایی تا درباره نحوه برخورد با معضلات منطقه در دوران جدید گفتگو کنند و امیدواریم این نشست، زمینه خوبی برای همکاری برای حل معضلات مشترک باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]