واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مصوبه مجلس به معني تأييد برجام نيست
رئيـس مجـلس شـوراي اسلامـي گفت كه قابـل قبول نبـود فقـط يك كميسيـون درباره برجـام تصميم بگيـرد.
به گزارش فارس، علي لاريجاني در همايش تجليل از آمران به معروف و ناهيان از منكر كه در مركز همايشهاي برج ميلاد برگزار شد، در پاسخ به سؤال يكي از حاضران درباره علت عدم توجه به پيشنهادهاي نمايندگان هنگام تصويب جزئيات طرح اقدامات متناسب و متقابل دولت جمهوري اسلامي ايران در اجراي برجام و انتقاد اعمال نظر هيئت رئيسه در اين باره گفت: تدوين برجام سه سال به طول انجاميد، بنابراين با چشم بينايي اين مسير طي شد.
وي با اشاره به اينكه در هر مرحله ايرادات و اشكالات رفع ميشد و سپس مرحله بعد آغاز ميشد، اظهار داشت: شوراي عالي امنيت ملي در طول اين مدت درگير اين موضوع بود و گاهي در مجلس نيز در اين باره توضيحاتي ميدادند.
لاريجاني از وجود نظرات مختلف درباره برجام سخن گفت و خاطرنشان كرد: عدهاي ميگفتند اين سند رد شود كه ملاكهايي هم داشتند اما وقتي از آنان ميپرسيديم پس از رد برجام چه خواهد شد، آنها پاسخي نميدادند.
وي نظر دوم را تأييد كامل برجام خواند و افزود: نظر سوم اين بود كه اين سند بايد در چارچوب تكاليفي مهار شود كه اين نظر قويتر بود چراكه ميگفت نميخواهيم برجام رد شود و نيز نميخواهيم آنطور كه امريكاييها ميگويند تصويب و اجرا شود، پس شروطي مطرح و تكه به تكه بررسي شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: عدهاي معتقد بودند برجام بايد در شوراي عالي امنيت ملي تصويب شود ولي ما ميگفتيم اين سند بايد به مجلس بيايد چون برخي قوانين سابق براي اجراي آن محدوديت ايجاد كرده است، من در شوراي عالي امنيت ملي بحث كردم كه برجام به مجلس بيايد و رهبر معظم انقلاب هم فرمودند كه مجلس در قضيه برجام كنار گذاشته نشود.
وي با تأكيد بر اينكه كميسيون برجام صرفاً گزارش ميدهد و تعيين تكليف نكرده است، خاطرنشان كرد: مجلس بايد به قانوني درباره برجام رأي دهد و اگر ما همراه گزارش كميسيون ويژه قانون تدوين نميكرديم منفعل بوديم چراكه فرصت كافي نبود و از قبل بايد قانون نوشته ميشد.
كميسيون برجام كافي نبود
لاريجاني با اشاره به اينكه برجام قانون عادي نيست و به سرنوشت كشور گره خورده است، گفت: اين بحث بايد در سطح كلان كشور تصميمگيري ميشد و قابل قبول نيست كه فقط يك كميسيون درباره آن تصميم بگيرد. رئيس مجلس شوراي اسلامي با يادآوري چهار قانون كشور درباره بحث هستهاي كه همه با هماهنگي با سطح كلان كشور تدوين شده است، بيان داشت: شوراي امنيت قطعنامه اخير خود را ظرف 10 دقيقه تصويب كرد اما دو ماه روي آن فكر كرده بودند.
وي هماهنگيها درباره قانون اجراي برجام را داراي دو وجه برشمرد و اظهار داشت: يك وجه آن شوراي عالي امنيت ملي بود كه او هم اذن داشت و وجه دوم مجلس بود كه در اين جا هم همواره مسائل مهم در خارج از صحن هماهنگ ميشود.
لاريجاني با تأكيد بر اينكه اين هماهنگيها دستور نبوده بلكه ما وظيفه داريم اين هماهنگي را به نحو تام انجام دهيم، گفت: ما طرفين را از دو فراكسيون عمده مجلس دعوت كرديم و هيچ خللي در اين حرف من نيست، در دو جلسه سه ساعته و يك جلسه ديگر كه با حضور من برگزار شد، پيشنهادها مطرح و حتي متن ماده واحده را به پيشنهاد دوستان مخالف تغيير داديم. وي با اشاره به اينكه دوستان فراكسيون اصولگرايان صرفاً ميگفتند كه گزارش كميسيون ويژه بررسي برجام پيش از در دستور قرار گرفتن طرح اجراي برجام در صحن قرائت شود، عنوان داشت: ما هم اين خواسته را قبول كرديم و گزارش كميسيون در صحن قرائت شد و پس از آن فوريت طرح را به رأي گذاشتيم كه دو فوريت آن رأي نياورد كه اشتباه بود زيرا ما توافق كرده بوديم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي وفاي به عهد را امري ضروري در بررسي و پيشبرد مسائل كشور برشمرد و با اشاره به اينكه پس از برگزاري سه جلسه با دوستان مخالف دوفوريت طرح اجراي برجام رأي نياورد، گفت: طرح به كميسيون امنيت ملي رفت و پيشنهادها درباره آن بررسي شد و دوباره جلسه هماهنگي برگزار كرديم. وي با يادآوري عمل نكردن دوباره به توافق در روز بررسي كليات طرح اظهار داشت: مجلس پس از چهار ساعت بحث مفصل به كليات طرح اجراي برجام رأي داد.
بعضيها كه قبلاً فشار ميآوردند برجام
به مجلس بيايد، بعداً گفتند مسكوت بماند
لاريجاني گفت: بعضي از كساني كه به من فشار ميآوردند كه برجام حتماً بايد به مجلس بيايد، هنگام تدوين طرح ميگفتند برجام مسكوت بماند و «من پاسخ دادم الان ميگوييد؟ قانون آوردهايم و رهبري گفتهاند كه مجلس از بررسي برجام كنار نماند.»
وي اين تغيير رويكرد را بيمسئوليتي و بيقانوني خواند و در ادامه با اشاره به جلسات متعددي كه در شوراي عالي امنيت ملي براي بررسي قانون اجراي برجام تشكيل شد، اظهار داشت: سه يا چهار پيشنهاد اصلاحي در پيشنويس قانون اعمال شد و كليات آن مورد تأييد نظام قرار گرفت. رئيس مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر ضرورت عمل به تعهدات از سوي همه گفت: آنچه من به عنوان رئيس مجلس بايد انجام ميدادم اين بود كه اجازه ندهم درباره برجام اختلافي پيش آيد اما عدهاي من را متهم ميكنند.
وي با اشاره به اينكه بعضي قانون اجراي برجام را درست مطالعه نكردهاند، اضافه كرد: اين قانون نميگويد كه ما برجام را تأييد كرديم و برويد اجرا كنيد بلكه ميگويند در چارچوب مصوبات شوراي عالي امنيت ملي كه بايد به تأييد رهبري برسد ميتوانيد به صورت داوطلبانه و در چارچوب تكاليف ذيل برجام را اجرا كنيد.
وي با تأكيد بر اينكه طبق قانون اجراي برجام بازرسيها بايد تابع قوانين بينالمللي بوده و مراكز نظامي فقط در صورت اجازه شوراي عالي امنيت ملي مورد بازرسي قرار گيرد، گفت: طبق قانون اجراي برجام اگر آژانس بينالمللي انرژي اتمي در حفظ اسرار نظامي و امنيتي ما كوتاهي كند سطح همكاري ما با آژانس كاهش مييابد. رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به دلمشغولي درباره ايجاد محدوديت براي صنايع موشكي ايران در توافق هستهاي گفت: ما سلاح هستهاي نميسازيم اما بايد آمادگي داشته باشيم كه اگر كسي ما را تهديد كرد پدافند به عمل آوريم. وي با اشاره به قانون اجراي برجام به لزوم جلوگيري از نفوذ در كشور و تصريح اينكه شوراي عالي امنيت ملي بايد ضوابطي در اين باره تدوين كند، گفت: درباره اقتصاد مقاومتي هم اين قانون ميگويد منابع آزاد شده نبايد تبديل به خرج روزمره شود. در نتيجه ما چفت و بستهاي مهمي در قانون اجراي برجام پيشبيني كردهايم.
من در پرونده هستهاي دخالت ندارم چراكه اين پرونده رهبري است
لاريجاني با تأكيد بر اينكه دخالتي در پرونده هستهاي ندارد، گفت: اين، پرونده رهبري است و من هيچ نفع شخصي در آن ندارم، البته در مسائل هستهاي كشور كم اطلاع هم نيستم. رئيس مجلس شوراي اسلامي مجدداً تأكيد كرد: بعضي افراد در قبال قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوري اسلامي ايران در اجراي برجام به تعهد خود عمل نكردند. لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود، همبستگي در امت اسلام را موضوعي اساسي برشمرد و با اشاره به خرده گرفتن به جمهوري اسلامي ايران مبني بر اينكه در موضوع فلسطين كاسه داغتر از آش است، تصريح كرد: ما نه تنها نسبت به ملت فلسطين بلكه نسبت به همه امت اسلام احساس همسرنوشتي داريم و ريشه اين امر به اين برميگردد كه انسان نسبت به اجتماع خود بيتفاوت نيست.
لاريجاني با تأكيد بر اينكه اگر ما خود نكوشيم اجتماعمان را سالم كنيم، مستشاران خارجي آن را اصلاح نميكنند، گفت: مردمي كه دچار بيخيالي و سستي شدهاند اشرار بر آنها حاكم شدند و دوران پهلوي تابلويي از اين بيتوجهي بود كه موجب شد رضاشاه و پسرش سالها در اين كشور فساد كنند تا اينكه بيداري حاصل و انقلاب پيروز شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]