واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اعزام ۶۰ گروه پزشکی هلال احمر به کربلای معلی
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از اعزام ۶۰ تیم پزشکی به کربلای معلی برای خدمات رسانی به عزاداران حسینی در روزهای تاسوعا و عاشورا خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سید علی مرعشی در مصاحبه با خبرنگاران قمه زنی را یکی از شیوه های مرسوم عزاداری در عراق دانست و گفت: برغم توصیه هایی که دراین خصوص انجام شده است اما مداوای جراحات ناشی از این شیوه عزاداری زمان زیادی از گروه های پزشکی اعزامی جمعیت هلال احمر را به خود اختصاص می دهد.
وی با بیان اینکه در این مرحله 24 تن انواع دارو و تجهیزات پزشکی ارسال می شود بیشترین تجهیزات پیش بینی شده را وسایل مربوط به بخیه و پانسمان جراحات ناشی از استفاده از قمه اعلام کرد.
مرعشی با اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر یکی از اعضای ستاد مرکزی مربوط به مراسم اربعین حسینی است مسئولیت خدمات رسانی به زائران حسینی در خارج از مرز و داخل عراق را برعهده این جمعیت دانست و افزود: تیم های پزشکی جمعیت هلال احمر علاوه بر کربلا و بین الحرمین در راه زمینی مهران، چزابه و شلمچه نیز حضور فعال خواهند داشت.
وی تعداد پزشکانی که سال گذشته در اربعین حسینی به عزاداران خدمات رسانی کردند 330 نفر در قالب تیم های پزشکی برشمرد و گفت: امسال این تعداد به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
مرعشی تعداد چادرهای امدادی هلال احمر را از نجف تا کربلا و بین الحرمین در سال گذشته 11 چادر امدادی اعلام کرد و افزود: این تعداد در سال جاری به 14 چادر امدادی افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه تاکنون 300 هزار نفر از ایرانیان برای حضور در مراسم اربعین حسینی در کربلا در سامانه سما ثبت نام کرده اند از افزایش این تعداد طی روزهای اتی خبر داد و گفت: براساس قانون وظیفه خدمات رسانی به زائران حسینی در داخل مرزهای ایران برعهده وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر همچنین با تشریح خدمات تیم های پزشکی این جمعیت در مراسم حج امسال، مجموع کادر پزشکی محیطی و بیمارستانی اعزامی این جمعیت را 500 نفر اعلام کرد و گفت: حادثه منا در خیابان 504 می توانست اتفاق نیفتد، اگردولت سعودی برنامه ای برای پیشگیری داشت.
مرعشی به قصور و کوتاهی مسئولان سعودی در بروز فاجعه منا اشاره کرد و افزود: متاسفانه مسئولان سعودی بعد از وقوع این حادثه نیز کوتاهی کردند و در رسیدگی به مجروحان و مصدومان فاجعه منا اختلال ایجاد شد.
وی با اشاره به سوءتدبیر مسئولان سعودی در برخورد با جان باختگان و مصدومان در بیمارستان های سعودی گفت: آنچه مسلم است اینکه اگر نیروهای سعودی اجازه می دادند تیم های پزشکی و درمانی هلال احمر در کوتاه ترین زمان ممکن به وضع مصدومان رسیدگی کنند، مطمئنا شرایط بهتر از آن چیزی بود که شاهد بودیم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به حضور همزمان 7 تیم 6 نفره با امکانات اولیه در محل حادثه منا اشاره کرد و افزود: متاسفانه نیروهای سرباز سعودی که بیتجربه بودند، اجازه مداخله کامل به تیم های درمانی را نمیدادند، حتی نیروهای سعودی ازورود آمبولانس ها خودداری می کردند.
مرعشی با بیان این مطلب که تیم های پزشکی هلال احمر با حضور در محل حادثه توانستند حداقل 500 تا 600 مجروح ایرانی و غیرایرانی را به بیمارستان ها منتقل کنند، به ماجرای خیابان 204 در منا اشاره کرد و گفت: این خیابان حداکثر 12 متر عرض دارد که سعودی ها زائران ایرانی را به این خیابان هدایت کردند، در حالی که در سال های گذشته خیابان عبوری زائران ایرانی این خیابان نبود.
وی ادامه داد: در حالی که ورودی خیابان 204 باز بود، اما متاسفانه خروجی این خیابان مسدود شده بود و از خیابان های مجاور به این خیابان جمعیت اضافه می شد.
مرعشی با بیان اینکه گرمای 43 درجه هوا خستگی زائران و... باعث شد که جمعیت در این خیابان تحت فشار قرار گیرند، تاکید کرد: بدون اغراق اگر اجازه مداخله نیروهای درمانی داده می شد، آمار تلفات حداقل به یکسوم کاهش می یافت.
وی با اعلام اینکه خیلی از مصدومان در اثر گرمازدگی و تحلیل نیروی جسمانی و فشار جمعیت جان باختند، افزود: در مجموع 500 تخت بیمارستانی در 5 بیمارستان منا جوابگوی تعداد زیاد مجروحان و مصدومان فاجعه منا نبود، ضمن اینکه نیروی درمانی این بیمارستان ها مسلط به کار امداد در شرایط بحران نبودند.
وی گفت : با توجه به شرایطی که بیمارستانهای منا داشت، صلاح دیدیم مجروحان خودمان را از این بیمارستان ها به بیمارستانهای هلال احمر و همچنین سایر بیمارستان های سعودی در مکه منتقل کنیم.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در ادامه به زمان طلایی که برای شناسایی اجساد از دست رفت، اشاره کرد و گفت: متاسفانه سوءتدبیر مسئولان سعودی باعث شد که زمان زیادی را برای شناسایی جان باختگان از دست بدهیم.
مرعشی به بازداشت برخی از نیروهای پزشکی و همچنین مسئولین ستاد حج و زیارت به دست نیروهای سعودی اشاره و عنوان کرد: این قبیل اقدامات سعودی ها باعث شد که کار شناسایی جان باختگان با مشکل مواجه شود.
وی به شایعاتی که در فضای مجازی رونق داشت اشاره کرد و افزود: متاسفانه این شایعات بخش قابل توجهی از توان نیروهای امدادی ما را مستهلک کرد.
مرعشی یکی از مهمترین اقدامات مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ایران را انتقال 7 مجروح زیر دستگاه تنفسی دانست .
یک شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]