تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815038724




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس پژوهشكده بانك مركزي:ارزان‌ترين روش تامين مالي بنگاه‌هااستفاده از منابع بانكي است


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رييس پژوهشكده بانك مركزي:ارزان‌ترين روش تامين مالي بنگاه‌هااستفاده از منابع بانكي است
توسعه بانكداري الكترونيك، استفاده از كارت‌هاي الكترونيكي براي دريافت و پرداخت و منطقي كردن طرح‌ها از جمله محورهاي مهم فعاليت بانك‌ها در سال جاري است.


دكتر احمد مجتهد، رييس پژوهشكده پولي و بانكي، در گفت‌وگو با ايسنا، درباره‌ آخرين وضعيت بانكداري الكترونيك در كشور توضيح داد: خوشبختانه در زمينه توسعه بانكداري الكترونيك فعاليت‌هاي خوبي صورت گرفته و زيرساخت‌هاي بانكداري الكترونيك از جمله سيستم ارتباطات راه دور، مراكز تلفن به صورت ديجيتال، فيبرنوري در ايران فراهم است و البته بخش ديگري از اين پيشرفت مربوط به فعاليت‌هاي بانك‌هاست كه بانك‌ها بايد هر كدام نرم‌افزارهاي مختلفي را در اختيار داشته باشند.

بسترسازي در زمينه بانكداري الكترونيك
به گفته او در حال حاضر بر اساس ضابطه‌اي كه بانك مركزي با بانك‌ها گذاشته، طرح شتاب اين نرم‌افزارها با يكديگر هماهنگ شده و يك سيستم يكپارچه بانكي براي نقل و انتقالات به وجود آمده است.
وي اضافه كرد: بانك‌ها در دو سال گذشته با مشكل وام‌هاي معوق روبه‌رو بودند، دليل اين امر نظارت و كنترل غير دقيق بر روي اعتبارات متقاضيان و رعايت مقررات از سوي بانك‌هاست.
رييس پژوهشكده پولي و بانكي به فرهنگ ناصحيح در استفاده از كارت‌هاي اعتباري و كارت‌هاي پرداخت اشاره كرد و افزود: متاسفانه اين مساله آنچنان كه بايد و شايد در كشور ما رشد نكرده و با وجود نصب دستگاه‌هاي POS در تمام فروشگاه‌ها و كارت‌هاي اعتباري ولي هنوز مكانيزم كاري مناسبي پيدا نكرده است.
رييس پژوهشكده پولي و بانكي در پاسخ به اين پرسش كه بانك‌ها تا پايان سال بايد به سه‌درصد كل جمعيت، كارت‌هاي اعتباري بدهند آيا زيرساخت‌هاي اين مساله فراهم شده است، تصريح كرد: بسترسازي و زيرساخت‌هاي اين كار انجام شده است، ولي بحث عمده ايجاد فرهنگ درست براي استفاده از كارت‌هاي اعتباري است كه بايد در اين زمينه تمام بانك‌ها و بانك‌ مركزي به خاطر منافعي كه اين كار در بلند مدت دارد، همكاري و تعامل داشته باشند.
به گفته او در حال حاضر به دليل مشكل استفاده از اسكناس كه در كشور ما وجود دارد، حجم سرانه اسكناس در ايران نسبت به استانداردهاي بين‌المللي غير قابل تصور است. وي عنوان كرد: در حال حاضر ما بين 113 تا 114 برگ سرانه اسكناس در كشور داريم و اين در حالي است كه استانداردهاي بين‌المللي 10 تا 11 برگ است و بايد تمهيداتي انديشيده‌ شود كه استفاده از اسكناس در كشور فراهم شود، زيرا اين مساله مشكل چك را نيز در كشور برطرف مي‌كند.
وي همچنين درباره سهم هزينه‌هاي مالي در قيمت تمام شده كالاها گفت: مطالعاتي كه درباره هزينه‌ تامين مالي شده و در حقيقت در مورد شركت‌هايي كه در بورس اوراق بهادار مداركشان را تحويل مي‌دهند حدود شش‌درصد بوده است. وي ادامه داد: هزينه‌ تامين مالي در مجموع كل هزينه‌هاي يك واحد رقم قابل توجهي نيست و البته روش‌ها مختلفي براي تامين مالي وجود دارد كه ارزان‌ترينش استفاده از منابع مالي بانك‌ها است و مراحل بعدي بازار سرمايه و خود تامين منابع داخلي كه شركت‌ها مي‌توانند از منابع داخلي استفاده كنند و اگر نشد به روش‌هاي ديگر استفاده كنند.

نرخ تورم
رييس پژوهشكده پولي و بانكي با بيان اينكه تعيين نرخ تورم با توجه به تحولات قابل پيش‌بيني دقيق نيست، تصريح كرد: تحولات چند ماه اخير به ويژه در موضوع نقدينگي باعث تغيير روند نرخ تورم خواهد بود.
به اعتقاد وي با ادامه روند كنترل نقدينگي و رعايت انضباط مالي و عدم تصويب مصوبات جديد در مجلس جديد در رابطه با پرداخت‌هاي بيشتر نرخ تورم نيز كاهش خواهد يافت.
وي اضافه كرد: اگر بانك مركزي و دولت موفق شوند نرخ رشد نقدينگي را به زير 10‌درصد برسانند، امكان دستيابي به نرخ تورم كمتر از 10‌درصد و نرخ سود بانكي تك رقمي نيز فراهم مي‌شود و اگر به صورت غيرواقعي باشد اين كار پيامدها و مشكلات زيادي به دنبال خواهد داشت و عملا باعث توسعه بازار سياه مي‌شود.

بسته سياستي- نظارتي
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي به بسته سياستي- نظارتي بانك مركزي اشاره كرد و گفت: اين بسته به بانك‌ها كمك مي‌كند كه با اين دستورالعمل بتوانند فعاليت خود را به درستي انجام دهند و بانك مركزي نيز نظارت خود را بر فعاليت‌هاي بانكي اعمال كند و در حقيقت يك نظم و ترتيبي براي فعاليت‌هاي بانكي در سال جاري ايجاد شود.
وي خاطرنشان كرد: متاسفانه در دو سال گذشته نرخ تورم افزايش پيدا كرد اما بانك‌ مركزي اميدوار است كه سياست‌هاي جديد اين نرخ را كاهش دهد و قطعا اگر روند نزولي باشد، ظرف سال پاياني 87 يا سال بعدش به نرخ
تك رقمي در مورد نرخ سود بانكي نيز دست مي‌يابيم.
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 392]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن