واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ليزينگ لوازم خانگي منتفي شد
عكس: سعيد عامريگروه صنعت و معدن- طرح ليزينگ لوازم خانگي به دليل تامين نشدن اعتبار لازم منتفي شد. حبيبا... انصاري، دبيركل شوراي صنايع گاز و لوازم خانگي، با بيان مطلب فوق افزود: بانك منتخب براي اجراي اين طرح نتوانست اعتبار مربوطه را تامين كند و اين طرح منتفي شد.
وي درگفتوگو با ايسنا خاطرنشان كرد: صندوق مهر رضا (ع) نيز بر خلاف تفاهمنامه امضا شده با شورا، فقط خواهان حضور فروشگاههاي بزرگ مانند شهروند در اين طرح بود، در حالي كه اين طرح بايد تمام فروشگاههاي معتبر و نمايندگيهاي
لوازم خانگي را تحت پوشش قرار ميداد. ليزينگ (فروش اقساطي) لوازم خانگي از جمله طرحهايي است كه قرار بود با اجراي آن به اقشار كمدرآمد بهويژه زوجهاي جوان، وام خريد لوازم خانگي تعلق گيرد.
وزير سابق صنايع و معادن در زمان وزارت خود از طرفداران جدي اجراي اين طرح بود و حتي آذر سال گذشته در نمايشگاه لوازم خانگي تاكيد زيادي بر اجراي آن كرده بود.
اين طرح در زمان وزير فعلي نيز پيگيري و حمايت شد و صندوق مهر رضا (ع) به عنوان يكي از متوليان آن، از اين طرح به عنوان يكي از برنامهها براي كمك به اقشار كمدرآمد و كمك به جوانان براي ازدواج نام ميبرد.
گردش چرخ صنعت
وزارت صنايع و معادن همچنين با اجراي اين طرح در نظر داشت از توليدكنندگان داخلي صنعت نيز حمايت كند.
در اين طرح قرار بود كارت الكترونيك خريد كالا از طريق سيستم بانكي در اختيار جوانان قرار بگيرد و آنها در قالب بسته لوازم خانگي و با تخفيف مناسب از كالاهاي توليد داخل بهرهمند شوند.
بنا بر مصوبه هياتمديره صندوق مهر رضا (ع) از سال گذشته 3ميليون و 200هزار تومان براي ارائه تسهيلات به جوانان مزدوج اختصاص يافت و مقرر شد يكميليون و 200هزار تومان از آن مبلغ به صورت نقد و 2ميليون تومان نيز به صورت كارت خريد كالا، براي خريد كالاهاي توليد داخل در اختيار متقاضيان قرار گيرد.
به اعتقاد محسن شاطرزاده، معاون پيشين وزير صنايع و معادن، اجراي اين طرح حدود هزار و 300 تا 2هزار ميليارد تومان به چرخه صنعت توليد لوازم خانگي داخلي وارد ميكند كه اين امر هم براي ايجاد اشتغال، هم براي رشد صنعت و هم براي رشد اقتصادي كل كشور بسيار موثر است.
اقلام مشمول طرح ليزينگ شامل 10 قلم كالاي اساسي زندگي از جمله يخچال ، گاز، فرش، چينيآلات، ماشين لباسشويي، تلويزيون، چرخ خياطي
و ... است كه با همكاري دهها توليدكننده متقاضي عرضه ميشود.
طهماسبي، وزير پيشين صنايع و معادن نيز كارگروهي براي نظارت بر ثبات و افزايش كيفيت محصولات و عدم افزايش قيمت محصولات شركتها در طول اجراي تفاهمنامه تعيين كرده بود. علاوه بر اين قرار بود شركتها و كارخانههاي متقاضي همكاري در طرح ليزينگ لوازم خانگي مجوزهاي قانوني و معتبر از وزارتخانههاي صنايع و معادن و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، گواهينامه استاندارد و نيز قابليت توليد و توزيع محصولات در سطح كشور و ارائه خدمات فروش و خدمات فروش و پس از فروش داشته باشند.
تفاهمنامه شوراي صنايع گاز و لوازم خانگي با صندوق مهر رضا (ع) در تيرماه سال 86 براي اجراي طرح ليزينگ لوازمخانگي به امضا رسيد. اگرچه اين طرح با مخالفتهايي در صنوف همراه شد. در همين حال پيشتر محمد آزاد، رييس شوراي اصناف كشور با ابراز مخالفت با طرح ليزينگ لوازمخانگي تاكيد كرده بود: ليزينگ لوازمخانگي فقط زماني مناسب است كه قدرت خريد كالا و لوازمخانگي براي افرادي كه نقدينگي ندارند، ايجاد شود.
وي ادامه داد: چنانچه قرار است ليزينگي صورت بگيرد بايد با مشاركت واحدهاي صنفي باشد به طوري كه تسهيلات بانكي در اختيار واحدهاي صنفي قرار گيرد.
وي با اشاره به طرحهاي مشابه مانند ليزينگ خودرو، طرح ليزينگ لوازمخانگي را موجب ايجاد تداخل در كار صنوف دانست. هرچند انصاري، رييس شوراي صنايع گاز و لوازمخانگي كه مجري اجراي اين طرح است، مخالفت اصناف را به دليل كاهش حاشيه سود آن در پي اجراي اين طرح دانست و گفت: مخالفت آنان به دليل اين است كه باعث ميشود مردم به صورت مستقيم كالاي مورد نظرشان را خريداري كنند و بنابراين حوزه وسيعي كه قبلا داشتند و مانورهايي كه ميدادند، ديگر نميتوانند اجرا كنند و سودشان كم ميشود.
كاهش تعرفه متوقف شد
دبيركل شوراي صنايع گاز و لوازم خانگي در رابطه با تصميم براي كاهش تعرفه واردات لوازم خانگي نيز گفت: كاهش تعرفه واردات لوازم خانگي فعلا متوقف شده و هم توليدكنندگان و هم وزارت صنايع و معادن به شدت با اين كار مخالفند.
وي ادامه داد: با توجه به رشد توليدات داخلي و سرمايهگذاري هنگفتي كه در صنايع لوازم خانگي صورت گرفته و تنوع توليدات داخل، كاهش تعرفه واردات معنايي ندارد. انصاري خاطرنشان كرد: در صورت كاهش تعرفه، روند صادرات تشديد شده و در كنار واردات، قاچاق و كماظهاريها موجب از بين رفتن صنايع داخلي خواهد شد.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 312]