واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۷:۵۹ب.ظ)
رئيس اتاق بازرگاني تهران: دولت شجاعانه براي يارانههاي نقدي و حاملهاي انرژي تصميم بگيرد موج - نائب رئيس اتاق بازرگاني ايران گفت: دولت يکبار و شجاعانه در مورد قيمت ارز، مبارزه با فساد اداري، رفع مجوزهاي زائد از فرآيند راهاندازي کسبوکار و يارانه حاملهاي انرژي تصميمگيري كند.
به گزارش خبرگزاري موج، مسعود خوانساري رئيس اتاق بازرگاني تهران درباره بسته سياستي دولت براي خروج از رکود اظهار کرد: دولت درک درستي از ركود مطلق بر اقتصاد داشت تا با بازنگري اساسي در ساختارهاي اقتصادي، گامهاي مثبتي را براي رفع رکود بردارد اما راهکارهاي ارائهشده از سوي دولت براي وضعيت فعلي کشور چندان راهگشاي حال ناخوش امروز اقتصاد نيست.
وي گفت: پرداخت معوقات و بدهيهاي دولتي به پيمانکاران در كنار محركهاي ديگر پولي مانند پرداخت تسهيلات به بخش توليد در نهايت منجر به تحرك بيشتر عرضه و تقاضا و احتمالاً دستيابي به رشد ناچيزي در سال آينده ميشود.
نائب رئيس اتاق بازرگاني ايران با اذعان به اينکه شرايط اقتصادي در سال جاري، بسيار سخت است نيز اشاره کرد و ادامه داد: امسال شرايط اقتصادي كشور سختتر از آن است كه اميدوار به رشد مثبت و قابل توجهي باشيم ؛ پيشبينيها حاکي از آن است که در بهترين حالت تا پايان سال جاري به رشد اقتصادي 0.5درصدي دست پيدا کنيم.
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران با تاکيد بر آنکه اقتصاد نيازمند يک جراحي است، تصريح کرد: دولت با بهکارگيري سياستهاي مالي درصدد آن است تا با ايجاد تحرک نسبي به سمت بهبود فضاي توليدي کشور حرکت کند اما سؤال اينجاست كه اين تحرك تا چه اندازه ميتواند اثربخش و پايدار باشد ؛ مسکنهاي مقطعي که امروز ارائهشده جوابگوي رفع مشكلات بزرگ اقتصاد ايران نيست.
رئيس اتاق بازرگاني تهران همچنين به موضوع حاملهاي انرژي و هدفمندي يارانهها اشاره داشت و اظهار کرد: واقعي كردن قيمت حاملهاي انرژي و يارانهها جزو اساسيترين نيازهاي امروز اقتصاد است زيرا دولت يارانه نقدي و يارانه به حاملهاي انرژي پرداخت ميكند و هر آنچه در اين حوزه هزينه ميشود عملاً نه به كار اقتصاد ملي ميآيد و نه اينكه ميتواند براي مردم چندان مؤثر باشد.
وي اضافه کرد: دولت بايد سياستي كه ماهيت مُسكني دارد را كنار بگذارد و يکبار و شجاعانه در مورد قيمت ارز، مبارزه با فساد اداري، رفع مجوزهاي زائد از فرآيند راهاندازي کسبوکار و يارانه حاملهاي انرژي تصميمگيري كند.
وي افزود: در 6ماهه نخست سال جاري تنها 8هزار ميليارد تومان از بودجه عمراني كشور تخصيصيافته درحاليکه دولت در همين مدت 20هزار ميليارد تومان يارانه نقدي پرداخت كرده است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: بايد بگويم در همين شرايط هم اگر دولت به توانمندي بخش خصوصي باور داشته باشد و فعالان اقتصادي را به مشاركت بطلبد، بخشي از مشكلات برطرف ميشود ؛ بنابراين امروز به دو عنصر نياز داريم؛ اولاً دولت بايد در موردبحث يارانههاي نقدي و يارانه حاملهاي انرژي تصميمگيري جدي و شجاعانه انجام دهد و دوم اينكه بخش خصوصي را بهخوبي درك و باور كند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]