واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۳۰ب.ظ)
شفا دارو به زودي در بورس تهران پذيرش مي شود موج - مدير عامل هلدينگ دارويي شفادارو از پذيرش اين هلدينگ در بورس اوراق بهادار تهران در سال جاري خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، منصور سميعي از شفا دارو به عنوان دومين هلدينگ بزرگ دارويي کشور ياد کرد و گفت: شرکتهاي زير مجموعه اين هلدينگ در توليد، واردات و توزيع انواع و اقسام دارو در کشور فعاليت دارند.
مدير عامل شفادارو از داروسازيهاي جابرابن حيان، اسوه و کيميدارو به عنوان شرکتهاي بورسي تحت مديريت شفادارو و در سبد سهام غير بورسي تحت کنترل شفادارو شرکتهايي همچون دانا، راموفارمين، پخش رازي و دو شرکت بازرگاني را نام برد و گفت: همچنين مالکيت 35 درصد از شرکت فرايند شيمي حکيم متعلق به شرکت شفا دارو است.
وي همچنين از مشارکت با بخش خصوصي در زمينه صادرات دارو به کشورهاي همجوار و آسياي ميانه خبر داد و افزود: در حال حاضر صادارت دارو به اين مبادي صادراتي از کانالهاي غير رسمي انجام ميشود، اما به رغم اين مساله سال گذشته شرکتهاي زير مجموعه هلدينگ شفا دارو به طور رسمي مبلغي حدود سه ميليون دلار صادرات داشتهاند. در اين راستا در نظر داريم تا با ثبت شرکت صادراتي ذکر شده، به اهداف بالاتر صادراتي در بازارهاي فوق دست يابيم.
سميعي آخرين سرمايه ثبت شده شفادارو را 118 ميليارد تومان ذکر کرد و گفت: تا دوسال گذشته شفادارو ساختار سازماني مناسبي براي راهبري و اداره شرکتهاي زير مجموعه وجود نداشت، اما اين هلدينگ از سال 92 تاکنون با تشکيل دو معاونت اقتصادي و امور شرکتها ساختار نظارتي لازم را فراهم کرده است.
وي از مشارکت در شرکتهاي دانش بنيان و توليد داروهاي هاي تک و خاص در شرکتهاي زير مجموعه به عنوان يکي از اهداف اصلي اين هلدينگ نام برد.
به گفته وي، هسته اصلي هلدينگ شفادارو به عنوان اتاق فکر عمل نموده و با همکاري اعضاي هيات علمي دانشگاهها به توليد داروهاي دانش بنيان فکر ميکند.
مدير عامل شفادارو در برابر اين سؤال که با حذف تدريجي ارز مبادله اي به صورت حواله اي فاصله ارز مبادله اي با ارز آزاد براي شما بسيار کم شده است و تحليل شما از اين موضوع چيست؟ پاسخ داد: تحليل ما اين است که اگر توليد کنندگان دارو هوشمندانه عمل کنند، قطعاً تغيير نرخ ارز بيشتر از آن که به ضرر آنها باشد، به نفع آنهاست.
وي معتقد است که با حذف ارز مبادله اي دسترسي توليد کنندگان دارو به ارز سريع تر تسهيل ميشود و عملاً ريسک عدم دريافت ارز مبادله اي يا تأخير در دريافت آن، به طور کامل از ميان ميرود.
وي در برابر اين پرسش که آيا تغيير يکباره نرخ ارز و حذف ارز مبادله اي صنعت دارو به مثابه شوک براي اين صنعت تلقي نميشود؟ از تأمين مواد اوليه و ماده مؤثره دارو حداقل به مدت 6 ماه آينده براي تمام شرکتهاي زيرمجموعه هلدينگ شفادارو به عنوان يکي از تدابيري نام برد که از سوي شفادارو براي از ميان بردن ريسک تغيير نرخ ارز و نيز طرف ديگر جلوگيري از کاهش توليد انديشيده شده است.
مدير عامل هلدينگ شفادارو در تبيين چشم انداز صنعت دارو گفت: در سال 93 ارزش تجارت دارو در کشور معادل 12 هزار ميليارد تومان بوده است اين در حالي است که گردش مالي صنعت دارو در ترکيه با جمعيت و بازار مصرفي شبيه به ايران 20 هزار ميليارد تومان بوده است. اين موضوع نشان ميدهد که بازار دارو در ايران کوچک مانده و سياست گذاريهاي وزارت بهداشت با توجه به جمعيت حدود 80 ميليون نفري ايران بايد در جهت گسترش سلامت جامعه، گردش مالي دارو؛ به ويژه در حوزه داروهايي که جنبه پيشگيرانه دارند، افزايش يابد.
وي که قدمت صنعت دارو در ايران را بالغ بر يک صد سال ميدانست، معتقد است: ما کشوري ريشه دار در توليد دارو هستيم، لذا لازم است که به واسطه نياز جامعه بشري به دارو شکل اين صنعت را تغيير داده و با ورود به حوزه داروهاي هاي تک، ضد سرطان و ساير داروهايي که سلامت جامعه را افزايش ميدهد، بازدهي مناسب را براي ذي نفعان اين صنعت به دست آوريم.
اين مقام مسوول در شفادارو افزود: با توجه به اقدامات و سياست گذاريهاي انجام شده سود شرکتهاي تحت پوشش در سه سال اخير سير صعودي داشته و براي حفظ آن برنامههاي توسعه اي در شرکتها پياده سازي گرديده است. به عنوان مثال، توليد داروهاي ضد سرطان در داروسازي اسوه اجرايي شده است. شرکت دانا نيز به زودي وارد توليد داروهاي ضد سرطان خواهد شد و داروسازي جابرابن حيان و اسوه نيز در کنار فعاليتهاي خوبي که در حوزه توليد انواع آنتي بيوتيک ها دارند، توليد داروهاي هاي تک و باي تکنولوژي را در دستور کار خود قرار دادهاند.
وي توضيح داد: داروسازي اسوه به زودي داروهاي ضد سرطان خوراکي توليد ميکند و داروسازي دانا نيز ورود جدي به توليد داروهاي ضد سرطان تزريقي خواهد داشت. در کنار اين دو شرکت، کيميدارو وارد صنعت واکسن سازي شده و در حال مذاکره براي مشارکت با طرفهاي اروپايي است. اين درحالي است که در سالهاي گذشته موازي کاري و توليد داروهاي موازي و يکسان در شرکتها موجب تقسيم بازار وکاهش شديد حاشيه سود شده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]