واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۴۸ب.ظ)
سازمان ملي استاندارد تنها نهاد ترويج دهنده فرهنگ استاندارد نيست/تدوين بيش از 3 هزار استاندارد ملي موج - معاون تدوين و ترويج سازمان ملي استاندارد با اشاره به اين که سازمان ملي استاندارد تنها نهاد ترويج دهنده فرهنگ استاندارد نيست، گفت: سال گذشته سه هزار و 500 استاندارد ملي تدوين شد که در تاريخ 90 ساله استاندارد منحصر به فرد است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اباذري، معاون تدوين و ترويج سازمان ملي استاندارد، اظهار کرد: سازمان ملي استاندارد سالانه در حوزه پايش کيفيت 400 هزار مورد بازرسي و نمونهبرداري از کالاها و خدمات انجام ميدهد و حدود 100 هزار نفر نيز خارج از سازمان با اين مجموعه همکاري دارند.
وي با تأکيد بر همکاري تمام دستگاهها در زمينه استاندارد سازي افزود: بايد به اين نکته توجه کرد که سازمان ملي استاندارد تنها نهاد ترويج دهنده فرهنگ استاندارد نيست، بلکه ساير دستگاهها نيز بايد دست در دست هم داده و اين فرهنگ را در کشور نهادينه کنند.
اباذري خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان بايد بر اساس يک استاندارد جامع خريد کنند و توليدکنندگان نيز موظف هستند ارتقاي کيفيت محصول خود بر اساس استانداردهاي مشخص شده را در اولويت قرار دهند.
وي تصريح کرد: اينک ايران از لحاظ تدوين استانداردهاي ملي در منطقه و نيز مشارکت در تدوين استانداردهاي بينالمللي در جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
معاون تدوين و ترويج سازمان ملي استاندارد افزود: مردم ايران با داشتن فرهنگ و تاريخ کهن و نيز دين مبين اسلام که همواره بر نظم تأکيد داشته است موضوع استاندارد را با زندگي خود عجين ميدانند.
نماينده ولي فقيه در سيستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان نيز در اين مراسم گفت: تمام دستگاهها بايد براي به دست گرفتن بازار جهاني تلاش کنند و اين امر فقط از طريق استاندارد سازي ممکن است.
آيتالله عباسعلي سليماني اظهار کرد: استاندارد مانند؛ يک پازل است که در آن بايد به هر دو جنبه کيفيت و کميت کالاها توجه داشت.
امام جمعه زاهدان تصريح کرد: همانگونه که امروز در ايران علم و دانش توسعه زيادي داشته است بايد براي ارتقاي سطح استاندارد نيز تلاش شود تا بتوان بازار جهاني را بار ديگر به دست آورد.
وي خاطرنشان کرد: براي بهبود بازار بايد به تمام بخشها از جمله کيفيت، کميت، استاندارد و عرضه و تقاضاي کالاها توجه ويژه کرد.
در اين مراسم پيام مشترک روساي ايزو و سازمان ملي استاندارد ايران نيز قرائت شد که در بخشهايي از آن آمده است: آخرين يافتههاي علمي در جهان به وضوح نشان دهنده فاصله ميان کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه است که راه برون رفت از اين حالت فراهم کردن شرايط عادلانه مشارکت کشورهاي در حال توسعه در فعاليتهاي علمي و فني و دسترسي آنان به آخرين ابزار فناوري اطلاعات فارغ از مباحث قومي، نژادي و ملي است.
در بخش ديگري از اين پيام مشترک ذکر شده است: استانداردهاي بينالمللي نتيجه اجماع مبتني بر يافتههاي علمي و فني محققان در حوزههاي گوناگون صنايع و خدمات است که ميتواند کشورهاي در حال توسعه را در مسير صحيح به سوي پيشرفت حمايت کند.
در پايان اين آيين از توليدکنندهها و مديران برتر مشاغل سيستان و بلوچستان در زمينه استاندارد قدرداني شد.
از سال 1970، چهاردهم اکتبر برابر با 22 مهر به نام روز جهاني استاندارد نامگذاري شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]