واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
آقاتهرانی: برجام باید به همه کمیسیونها ارجاع میشد نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه موضوع برجام فقط امنیتی نبود و باید به همه کمیسیونها ارجاع میشد، گفت: حرکت لاریجانی در تصویب فوری برجام زیبنده نظام نبود.
به گزارش فرهنگ نیوز، مهمترین موضوع مورد بحث مجلس و نمایندگان در روزهایی که گذشت، برجام بود، موضوع ارزشمندی که با ورود آن اتفاقات جدیدی تلخ، شیرین و تهدیدها بین سیاستمداران رونمایی شد و واژههای نامتعارفی همانند دلواپسان، کاسبان و سیمان وارد عرصه سیاسی کشور شد.
نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در حاشیه سفر به مازندران و شرکت در مراسم عزای حسینی در آمل، در گفتوگو با فارس، با تشریح وقایع ابتدای هفته با موضوع برجام، گفت: زمانی که بحث برجام به مجلس ارجاع داده شد، همه نمایندگان مردم نسبت به آن احساس وظیفه کردند و مسئولیتها به گردن مجلس شورای اسلامی افتاد.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی افزود: از آنجاییکه مجلس عصاره ملت است، باید همانند همه مردم نسبت به منافع ملی حساسیت زیادی نشان میداد و اگر خطرات ملی و تهدیداتی در میان بود، باید در راستای دفع آن حرکت میکرد.
وی با تأکید بر اینکه نمایندگان مجلس حدود 40 روز برنامه مدون برای بررسی برجام داشتند، تصریح کرد: کمیسیون مشترکی در مجلس شامل 15 نفر از نمایندگان وارد میدان شدند که به این افراد در صحن علنی رأی داده شد که اعتبارشان به اعتبار هر 290 نماینده مردم کشور در مجلس باز میگردد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه پس از رأی به نمایندگان مجلس برای رسیدگی برجام در صحن مجلس، دو فراکسیون اصولگرا با هم وارد صحبت شدند، بیان کرد: با ایجاد وحدت و بر طبق لیستی دو فراکسیون اعلام کردند، تعداد نمایندگان به 15 نفر رسید و این افراد 40 روز تماموقت بر روی مسائل برجام بررسی داشتند، حتی مجلس شورای اسلامی برای فعالیت دقیق این افراد، جلسات را تعطیل کرد.
وی با اشاره به اینکه بر روند فعالیت نمایندگان در کنکاش برجام نظارت داشته و در جلساتی همانند آب سنگین اراک حضور پیدا کردم، ادامه داد: با مطالعات در این زمینه عمیقتر به موضوع برجام پرداختم، البته نمایندگانی که جزو بررسی برجام نبودند هم میتوانستند در جلسات رسیدگی شرکت کنند و نظر بدهند که از ویژگیهای بارز بررسی برجام بود.
آقاتهرانی با اعلام اینکه در اواخر بررسی برجام بنا بر آن شد تا گزارشهای لازم در صحن علنی مجلس قرائت شود، اظهار کرد: گزارشهای بسیار خوبی مطرح شد که بیش از پنج آیتم را مورد بررسی قرار داده و حدود 10 پیشنهاد داشت و در آن موارد نفوذ آمریکا مطرح شد و با حساسیت بیشتر بررسی انجام گرفت.
* دولت لایحهای به مجلس ارجاع نداد
وی خاطرنشان کرد: در آن جلسه یک طرح با دو فوریت داده شد که معتقدم زودهنگام انجام شد، زیرا طرح جایز نبود البته از همان روز اول منتظر بودند که دولت یک لایحه بدهد، چنانچه دولت خیلی بر تأیید برجام اصرار داشت، آن را برای کشور مفید اعلام میکرد و بهدنبال رأی مثبت برای برجام بود، حتی بیش از یکسال برایش وقت زیادی گذاشت، یعنی باید لایحهای را به مجلس ارجاع میداد که امضای دولت پای آن بود ولی حاضر به این کار نشد و تعجب زیادی را به همراه داشت.
آقاتهرانی با اعلام تعجب از عدم امضای دولت پای برجام، تصریح کرد: حتی رئیسجمهور در جلسهای اعلام کرد که در مورد برجام چیزی را امضا نکرده، هرچند وقتی انسان بر روی امری اصرار دارد باید بیشتر بر روی آن حساسیت به خرج دهد.
* نمایندگان به طرح دوفوریتی رأی ندادند
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به عدم اعلام لایحهای از سوی دولت، مجلس وارد میدان شد و طرحی را از سوی نمایندگان مجلس مطرح کرد که خیلی خلقالساعه بود، زیرا پس از خواندن گزارش مجلس بلافاصله طرح دوفوریت مطرح شد که اعضای خانه ملت به آن رأی ندادند و طرح یک فوریت مطرح شد.
* لاریجانی در ارسال برجام سیاستزده عمل کرد
وی با اعلام اینکه در اصل باید برجام در تخصصیترین کمیسیون مطرح میشد، ادامه داد: ولی در اقدامی عجیبتر رئیس مجلس برجام را به کمیسیون تخصصی نفرستاد و به کمیسیون امنیت ارسال کرد در حالی که امنیت تنها بخشی از برجام است.
آقاتهرانی با اعلام اینکه در مورد این تصمیم احساس سیاستزدگی میکنم، افزود: وقتی رئیس مجلس مشاهده کرد که تحقیقات کمیسیونهای تخصصی با دقت و وقت بیشتری نیاز دارد، آن را به کمیسیون امنیت ارجاع داد تا با سرعت و ضربتی مسئله به سرانجام برسد.
* لاریجانی قصد داشت تصویب برجام بهسرعت پیش رود
وی با تأکید بر اینکه برجام باید در همه کمیسیونها مطرح میشد، گفت: جالبتر آن که پس از بررسی کمیسیون امنیت، برجام دوباره به کمیسیون ویژه برجام ارسال نشد که نشان از ضعف مدیریتی مجلس دارد البته فکر میکردم مجلس ضوابط خوبی دارد و به آنها عمل میشود ولی این بار رئیس مجلس قصد داشت مسئله به تندی جلو رود که این امر به نمایندگان مجلس احساس بدی داده است، زیرا این حرکات زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست.
* باید به سوگندی که خوردیم پایبند باشیم
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید همه افراد به ضوابط عمل کنند و با توجه به قسمی که در خانه ملت خوردیم، به آن پایبند باشیم، متذکر شد: وقتی برجام بهصورت طرح درآمد، باید به همه کمیسیونها برود و حتی اعضای کمیسیون فرهنگی نیز نسبت به کلیاتش حرفهایی داشتند که باید به آن وقت دفاع و بیان موارد میدادند.
وی اضافه کرد: در جلسه دوم بررسی برجام حدود چند دقیقه پس از ورود به صحن، نمایندگان به آن رأی دادند ولی باید این مهم ظرف چند روز در مجلس مطرح میشد و نمایندگان موافق و مخالف روی آن بحث میکردند، زیرا قریب 300 نماینده مجلس افکار مختلفی دارند و نیاز بود زمان برای بیان حرفها داده میشد و سپس چکیده آن که نقطه سازمانیافته، زیبا، جالب، جاذب و حاصل تائید همه بود، مطرح میشد.
* نباید طی حدود 20 دقیقه در مورد برجام تصمیمگیری شود
آقاتهرانی با اعلام اینکه نباید طی حدود 20 دقیقه در مورد برجام تصمیمگیری شود، خاطرنشان کرد: برخلاف جلسه نخست بررسی برجام که نمایندگان با شور و توجه زیادی رسیدگی میکردند، در جلسه دوم نمایندگان با رخوت برخورد کردند و معتقدم در این جلسه نشان داده شد که رئیس مجلس هر کاری که خودش بخواهد انجام میدهد در حالی که این اقدام زیبنده خانه ملت نیست.
وی با اشاره به اینکه امیدوارم دولت نسبت به مواد برجام متعهدانه عمل کند، تصریح کرد: باید برجام به نفع نظام باشد، هر چند ممکن است امکان سوءاستفاده از آن باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در پایان با اعلام اینکه با غنیسازی محدود باید تحریمها آزاد شود و دولت به قولهایی که به مردم داده عمل کند، گفت: برای عملیاتی شدن آن باید دولت با قدرت وارد شود، منافع ملی و منافع نظام را حفظ کرده و خطوط قرمزی که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند براساس سیاستهای کلی نظام ملاحظه شود تا در آینده موجب نارضایتی نشود.
منبع: فارس
94/7/25 - 12:25 - 2015-10-17 12:25:22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]