واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مهر ۱۳۹۴ (۷:۱۲ق.ظ)
آمادگي آمريکا و کره جنوبي براي تعامل با کره شمالي موج - روساي جمهور آمريکا و کره جنوبي بر آمادگي دو کشور براي تعامل با کره شمالي به شرط رها کردن فعاليت هاي هسته اي اين کشور تأکيد کردند.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از يونهاپ، پارک گئون هاي، رئيس جمهور کره جنوبي و باراک اوباما، رئيس جمهور ايالات متحده در نشست مشترک خود بر آمادگي دو کشور براي تعامل با پيونگ يانگ تأکيد کردند.
دو رئيس جمهور تصريح کرده اند که برقراري ارتباط با کره جنوبي منوط به رها کردن تحرکات هسته اي توسط کره شمالي است.
پارک و اوباما اظهار کردند که سياست اصولي دو کشور در برابر کره شمالي، همواره گفتگو بوده است و سئول-واشنگتن مصمم به مقابله پايدار و محکم با تحرکات کره شمالي هستند.
اوباما و پارک تکرار کردند که جامعه بين الملل آماده گفتگو در مورد مسائل هسته اي کره شمالي مانند آنچه درباره ايران و کوبا رخ داد، است.
اوباما در نشست خود با رئيس جمهور کره جنوبي بيان کرد: تا زماني که پيونگ يانگ به درک درستي از مفاهيمي مانند توسعه اقتصادي، تحرکات هسته اي و ارتباط اين دو با يکديگر دست نيابد، تعامل با اين کشور غيرممکن است.
اوباما به نمونه موفق گفتگو با ايران درباره مسائل هسته اي و گسترش روابط کوبا با ايالات متحده اشاره کرد و گفت: راه براي مذاکره و دستيابي به نتيجه با پيونگ يانگ باز است.
وي ادامه داد: در مقابل اظهارات پيونگ يانگ مبني بر تمايل آنها براي لغو تحريم ها، بهبود روابط و آمادگي براي گفتگو در مورد خلع سلاح هسته اي بايد گفت که ايالات متحده نيز براي رفع مشکلات از طريق مذاکره آمادگي دارد.
رئيس جمهور ايالات متحده تصريح کرد: برنامه هاي هسته اي و موشکي پيونگ يانگ تنها تعميق انزواي کره شمالي را به دنبال دارد.
پارک گئون هاي نيز در نشست مشترک خود با اوباما تصريح کرد: هدف اصلي سئول مقابله قاطعانه با تحرکات هسته اي و موشکي کره شمالي است و در صورت متوقف شدن اين فعاليت ها، کره جنوبي آماده تعامل، مذاکره و برقراري روابط گسترده با پيونگ يانگ است.
کره شمالي پيشتر موافقت کرده بود که در ازاي دريافت امتيازات ديپلماتيک و کمک هاي اقتصادي تحت توافق سال 2005 با ايالات متحده، کره جنوبي، چين، روسيه و ژاپن فعاليت هاي هسته اي خود را متوقف کند.
کره شمالي ضمن نقض تعهدات خود به انجام آزمايش هاي هسته اي طي سال هاي 2006، 2009 و 2013 مبادرت کرد که اين موضوع محکوميت بين المللي پيونگ يانگ و تحريم هاي سازمان ملل را براي اين کشور به دنبال داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]