تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله، هرگز بدگويى كسى را نمى‏كردند، سرزنش نمى‏نمودند و در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814689700




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشخیص زودهنگام عوامل مرتبط با سرطان خون


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تشخیص زودهنگام عوامل مرتبط با سرطان خون
پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس نمونه های آزمایشگاهی زیست حسگری را طراحی کرده اند که امکان تشخیص زودهنگام عوامل مرتبط با سرطان خون را در نمونه مورد آزمایش به صورت چشمی مهیا می کند.
آفتاب : طاهره توحیدی مقدم ازپژوهشگران این طرح، گفت: براساس نتایج به دست آمده به کمک زیست حسگر طراحی شده در این طرح، حضور پروتئین لیزوزیم در نمونه مورد آزمایش به صورت چشمی قابل تشخیص است. 


وی گفت: این زیست حسگرها با هزینه پایینی ساخته شده اند و از حساسیت، گزینش پذیری و سرعت بالایی برخوردار هستند.


وی بیان کرد: امروزه استفاده از نانو ساختارهای میله ای شکل طلا با خواص نوری بی نظیر در درمان و تشخیص بیماری ها مورد توجه ویژه ای قرارگرفته اند، طراحی و توسعه نانو زیست حسگرها، عوامل درمانی هدفمند، انتقال ژن، نورگرما درمانی، نشانگرهای تصویربرداری و تشخیص پزشکی از کاربردهای بالقوه این نانوساختارها است.


توحیدی مقدم، هدف از این پژوهش را طراحی سامانه ای کارا برای تشخیص سرطان خون(لوسمی) به کمک نانومیله های طلا بوده بیان کرد و گفت: برای این منظور نمونه هایی از یک نانو زیست حسگر طراحی شده و عملکرد آن در راستای دستیابی به این هدف مورد ارزیابی قرار گرفته است.


وی ادامه داد: وجود برخی پروتئین های مشخص در مایعات بیولوژیک انسان (خون، بزاق، ادرار) با غلظت خاص، می تواند نمایانگر یک بیماری جدی باشد، بنابراین، پایش و سنجش این پروتئین ها در تشخیص، پیشگیری و درمان به هنگام بیماری ها سودمند خواهد بود؛ در این پژوهش، پروتئین لیزوزیم به عنوان زیست مولکول هدف انتخاب شده است؛ زیرا ترشح بیش از حد مجاز آن می تواند نشانگر اختلال در عملکرد کلیه و نیز بروز سرطان لوسمی باشد.


به گزارش ایرنا از اعلام روز پنجشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، این محقق ضمن مقایسه مزیت های استفاده از این حسگر با روش های تشخیصی متداول اظهارکرد: در برخی موارد آزمون های تشخیصی بسیار وقت گیر، پرهزینه و پردردسر است، برای مثال، روش های متداول برای تشخیص پروتئین لیزوزیم، کدورت سنجی، الکتروفورز لیزوراکت و الایزا است که هریک از نظر پیچیدگی فرایند، حساسیت، هزینه، اتلاف انرژی و نیروی انسانی مشکلات خاص خود را دارند؛ این در حالی است که سامانه طراحی شده در این پژوهش در مقایسه با سایر روش های تشخیصی موجود از پیچیدگی کمتری برخوردار است و در عین حال قابل دسترس، حساس، مقرون به صرفه و سریع است.


پژوهشگر طرح یاد شده یادآورشد: برای افزایش کارایی این زیست حسگر در گستره غلظتی پایین تر پروتئین هدف، استفاده از راهکار تغییر دما در کیفیت و کاهش زمان تشخیص بسیار مؤثر خواهد بود.


نتایج این پژوهش در مجله Talanta به چاپ رسیده است.




تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


علم و فناوری

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن