واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بحث تحقق ماده 33 یکی از دغدغه های اصلی سازمان است. این ماده به سادگی حق شهروندی شهروندان را از نظام مهندسی ساختمان در مورد ایجاد ساختمانی با ایمنی، آسایش و صرفه اقتصادی به رسمیت شناخته و مطالبه می کند.
به گزارش تراز ،مهندس حمیدرضا باغانی عضو انجمن مهندسين عمران ایران درباره عملکرد سازمان نظام مهندسی در سال های اخیر به خبرنگار ترازگفت: عملکرد این سازمان مانند هر سازمان دیگری با نکات مثبت و منفی مختلفی همراه بود و نه می توان این سازمان را کاملا موفق و نه ناموفق دانست. وی افزود: نکته مهم این است که نقاط ضعف و آسیب پذیری این تشکل صنفی و تاثیرگذار باید روزبه روز کاهش یابد.
باغانی ضمن اشاره به افزایش ارجاع امور سازمان به صورت الکترونیکی و سیستمی خاطرنشان کرد: با این وجود هنوز معیار مناسبی برای رعایت عدالت در تقسیم کارها بین مهندسان حقیقی و حقوقی وجود ندارد. وی در ادامه با توجه به نظارت عالیه سازمان گفت: متاسفانه در سال های گذشته فقط درصدی به عنوان حق الزحمه توسط سازمان دریافت شده و بعد از نقشی بر عهده این نهاد صنفی و تخصصی قرار نداشت. اما خوشبختانه در دوره ششم با ایجاد مجموعه بازرسین فنی، سازمان توانست تا حدود زیادی به رسالت خود در زمینه نظارت عالیه بر مهندسان جامه عمل بپوشاند.
این مهندس ناظر در باره نقاط ضعف در نظارت های فعلی افزود: البته گاها زمان سرکشی این بازرس ها به پروژه های موجود چندان مناسب نبوده و بعضا خود من شاهد بودم در پروژه هایی بازرسان سازمان در اواخر اجرای پروژه برای بازرسی و نظارت حضور می یافتند که قطعا زمان مناسبی نیست.
باغانی با اشاره به ماده 2 قانون نظام مهندسی ساختمان اظهار داشت: این ماده در 10 بند اهداف نظام مهندسی ساختمان را تبیین کرده و می گوید: سازمان باید از تشکل های حرفه ای و انجمن های صنفی در بحث ساختمان استفاد کند. وی در ادامه پیشنهاد کرد: بهتر است سازمان نظام مهندسی با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل سایر انجمن های صنفی و تشکل های حرفه ای با پشتوانه و تسلط بیشتری امور مربوط به صنف مهندسان چه در بحث بازرسان و چه در مباحث مطالعاتی را جلو برده و خدمات مناسب تری به این قشر ارائه دهد.
وی درباره توانمندی های مغفول مانده سازمان تصریح کرد: طبق آمار موجود چیزی حدود 110 هزار نفر عضو این سازمان هستند . اما متاسفانه همچنان مهندسان زیادی عضو این سازمان نبوده و به نظر می رسد این تشکل صنفی نتوانسته است جایگاه و نقش حقیقی خودش را بین مهندسان ایفا کند. عضو انجمن مهندسی ایران در باره راهکارهای افزایش بیشتر نقش سازمان در جوامع مهندسی گفت: نظام مهندسی باید در دانشگاه های ما حضور بیشتری داشته و به تبادلات خود را با محیط های دانشگاهی افزایش دهد تا مهندسان جوان بعد از فراغت از تحصیل این سازمان را خانه صنفی خود بدانند.
باغانی در ادامه ضمن اشاره به موضوع حق عضویت در نظام مهندسی تصریح کرد: به نظرم باید دریافت حق عضویت برای افراد فاقد پروانه اشتغال باید لغو شود. قطعا با عدم دریافت مبالغ حق عضویت اتفاق خاصی نخواهد افتاد اما قطعا باعث دلگرمی و اایجاد انگیزه در مهندسان جوان خواهد شد. وی افزود: متاسفانه طبق آمارها فقط حدود یک درصد از مهندسان در مجامع سالیانه شرکت کرده و چیزی حدود 10 درصد از اعضای سازمان در انتخابات هیات مدیره شرکت می کنند. ضمن اینکه کمتر از 40 درصد اعضای سازمان دارای پروانه اشتغال فعال هستند که جای تاسف داشته و جزء نقاط ضعف سازمان محسوب می شود.
عضو انجمن مهندسين عمران ایران ادامه داد: بحث تحقق ماده 33 یکی از دغدغه های اصلی سازمان است. این ماده به سادگی حق شهروندی شهروندان را از نظام مهندسی ساختمان در مورد ایجاد ساختمانی با ایمنی، آسایش و صرفه اقتصادی به رسمیت شناخته و مطالبه می کند. وی تحقق سه شاخص ایمنی، آسایش و صرفه اقتصادی را تحقق ماده 33 دانسته و افزود: یکی از مواردی که قانون خیلی شفاف به آن اشاره کرده این اسست که تمام امور اجرایی یک ساختمان از ابتدای کار تا اخذ شناسنامه فنی برعهده مجری دارای صلاحیت از وزارت راه و شهرسازی است . ما در کشوری زندگی می کنیم که خیلی از قوانین موجود است اما باید بستر این کار فراهم شود تا بتواند این قوانین اجرایی شود.
باغانی در ادامه گفت: یکی از مهمترین بسترها تعامل با سازمان های ذیربط است که سازمان بالادستی در بحث ساختمان وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها سازمان کناردستی هستند. اگر ما از پتانسیل تمام اعضا استفاده کنیم می توانیم با ارتباطات مناسبی که با سایر نهادها و سازمان ها برقرار می کنیم تمام بندهای قانونی را به منصه اجرا بگذاریم.این کارشناس ارشد ترافیک به تراز گفت: بحث ترافیک در نظام مهندسی متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته و با وجود اینکه 20 سال از تصویب قانون نظام مهندسی و 10 سال از شیوه نامه ماده 33 می گذرد اما هنوز به طور کامل اجرا نشده است. وی در مورد دلایل عدم اجرای کامل قوانین خاطرنشان کرد: علت اصلی این موضوع عدم آگاهی مسئولین در استفاده از خدمات مهندسین ترافیک است. در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان صراحتا اشاره شده است که در کابری ساختمان هایی با بیش از 11 طبقه الزام استفاده از مهندسان ترافیک و شهرساز اشاره شده است.
زمانبندی انتشار: 23 مهر 1394 - 11:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]