واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از يك همايش؛
استاندارد فقط ۲.۵درصد محصولات داخلی/فرآیند استاندارد تغییر میکند
شناسهٔ خبر: 2940894 - چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۴
استانها > یزد
یزدـ امروز همزمان با نودمین سالگرد تاسیس موسسه استاندارد، نخستین همایش ملی استاندارد در دانشگاه يزد برگزار شد و توسط کارشناسان و صاحبنظران،مواردی همچون استانداردهای اجباری کالاها مورد بررسی قرار گرفت. به گزارش خبرنگار مهر، همایش ملی استاندارد امروز با حضور رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد، معاون استاندار یزد، خانواده استاندارد استان یزد و جمعی از اساتید، صاحبنظران و دانشجویان رشتههای مرتبط در سالن آمفیتئاتر دانشگاه یزد برگزار شد. رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد در این مراسم از شناسایی ۸۰ هزار محصول تولید داخلی در کشور خبر داد و گفت: ۸۰۰ مورد از این محصولات به همراه دو هزار محصول وارداتی مشمول استاندارد اجباری هستند. جهانبخش سنجابی عنوان کرد: بخشی از تولیدکنندگان یا صاحبان خدمات برای دریافت نشان استاندارد اقدام کردهاند اما در واقع برای بخشی از تولیدکنندگان و ارائه دهندگان خدمات که اقدامی برای دریافت نشان استاندارد نکرده اند، موسسه استاندارد نیز اقدامی انجام نداده است. فرآیند استاندارد در کشور نیازمند به روز رسانی است وی خاطرنشان کرد: فرآیند استاندارد در کشور ما نیازمند به روزرسانی و تغییر است و این اقدام در دستور کار قرار گرفته و از ابتدای سال آینده، این روند اصلاح خواهد شد و موضوع خوداظهاری در زمینه استاندارد مطرح میشود. رئیس پژوهشگاه ملی استاندارد با اشاره به اینکه در نظام استانداردسازی در کشور، حداقل ۲۰ سال درجا زدهایم، بیان کرد: اصلی ترین دلیل این درجا زدن و عقب ماندگی، بیتوجهی به حقوق مصرف کننده هم از سوی تولیدکننده و هم از سوی حاکمیت بوده است زیرا در کشور ما تا سال ۹۱، هیچ قانونی هیچ حق و حقوقی برای مصرفکننده قائل نبود و اصلا قانون حمایت از مصرفکننده وجود نداشت.
سنجابی تاکید کرد: در صددیم تا مجموعه استانداردها را تا پایان برنامه پنجم توسعه در قالب خانه کیفیت ایران شکل دهیم و برای تحقق این مهم، مدیریت کیفیت، اعتباربخشی، ارزیابی انظباق، اندازهشناسی و استانداردسازی مدنظر خواهد بود. تولیدکنندگان اغلب راههای فرار از کیفیت را برای حفظ نشان استاندارد طی میکنند وی با بیان اینکه در فرآیند استاندارد، مصرف کننده، تولیدکننده، توزیع کننده و حاکمیت نقش دارند، عنوان کرد: در فرآیند فعلی مصرفکننده جایگاه چندانی ندارد زیرا مرجعی برای رسیدگی به حق و حقوق قانونی او وجود نداشت و تولیدکننده نیز اغلب راههای فرار برای نشان دادن کیفی بودن محصول را طی می کرد. سنجابی تصریح کرد: در فرآیند جدید، مصرف کننده فعال شده و این حق را دارد که در صورت ضعف محصول و کیفی نبودن آن بتواند از تولیدکننده شکایت کند بنابراین تولیدکننده به خاطر ترس از این شکایت، به ارتقا کیفی محصول پرداخته و به تدریج به سمت خوداظهاری پیش می رود. وی تاکید کرد: در این فرآیند، حاکمیت که منظور مجموعه دولت، وزیران، مجلس و ... است، باید حق و حقوق یکسانی برای تولیدکننده و مصرف کننده در نظر بگیرند. ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی استاندارد رسید مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده است، اظهار داشت: در این همایش ۹ مقاله در قالب سخنرانی ارائه خواهد شد و بخشی از مقالات نیز در قالب پوستر در نمایشگاه سالن آمفی تئاتر دانشگاه یزد به نمایش درآمده اند. محمدحسین ماجدی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: یزد قطب صنعتی کشور به شمار می رود و در این زمینه رتبه ششم کشور را داراست بنابراین می تواند از استانهای پیشرو در توسعه استانداردها باشد.
وی عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم با حمایت از کالاهای داخلی، بتوانیم به ارتقا کیفی محصولات و خدمات کمک کرده و یزد را نیز در زمره استانهای پیشرو در حوزه استانداردسازی قرار دهیم. ماجدی همچنین به تشریح اهداف و محورهای این همایش پرداخت و افزود: یکی از اصلیترین اهداف این همایش، ترویج فرهنگ استاندارد و آشنا کردن جامعه با استانداردهای تولید و خدمات است. فرآیند استاندارد از نگاه فرهنگ باید مورد بررسی قرار گیرد رئیس دانشگاه یزد نیز در این مراسم با اشاره به اینکه قبل از پرداختن از بعد فنی به مسئله استاندارد، باید از دیدگاه اجتماعی و فرهنگی به این مقوله توجه نشان داده شود زیرا به نظر می رسد تغییر فرهنگ و فرهنگ سازی در زمنیه استاندارد، جامعه را ناخودآگاه به سمت استاندارد سوق می دهد. محمدصالح اولیا خاطرنشان کرد: موضوع استاندارد در بسیاری از کشورها پیشرفته حل شده و به یک امر بدیهی تبدیل شده اما در کشور ما همچنان باید درباره اهمیت استاندارد صحبت شود که البته به نظر می رسد مشکل ما در فرآیند استاندارد تنها موضوع و مسائل فنی نیست و بخشی قابل توجهی از ضرورتهای این بخش، فرهنگی است. تجلیل از ۹ تولیدکننده محصول کیفی در استان یزد وی تصریح کرد: تا زمانی که تولیدکننده، استانداردسازی محصول را مغایر با منافع مالی خود ببیند، استاندارد در کشور ما به نقطه خوبی نخواهد رسید اما امیدواریم بتوانیم با نهادینه کردن فرهنگی مبتنی بر نظم و قانون، جامعه ناخودآگاه به سمت استاندارد قدم بردارد. در این همایش یک روزه که ۹ مقاله در نوبت های صبح و عصر در آن ارائه خواهد شد، از ۹ صنعتگر و تولیدکننده برتر استان یزد در زمینه ارتقا کیفی محصولات نیز تجلیل میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]