واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ظریف در گفتوگو با «الرأی»:آماده گفتوگو با عربستان هستیم/ ما و اعراب در یک کِشتی هستیم/بر راهحل سیاسی در یمن و سوریه تاکید داریم
وزیر خارجه کشورمان در گفتوگویی با یک روزنامه کویتی اعلام کرد اتهامزنیها مبنی بر ارتباط ایران با یک گروهک در کویت موسوم به «العبدلی» بیاساس و مشکوک است.
به گزارش نامه نیوز، «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان نشستی مطبوعاتی با « ماجد العلی» سردبیر روزنامه «الرأی» کویت و تعدادی دیگری از روزنامههای عربی داشت؛ طریف در این کنفرانس خبری هرگونه دست داشتن ایران در گروه بازداشت شده در کویت موسوم به «العبدلی» را تکذیب کرد.
اتهامزنی به ایران در موضوع گروه «العبدلی» مشکوک است
ظریف در پاسخ به سوال سردبیر روزنامه الرأی درباره ارتباط ایران با گروهک العبدلی گفت: «بارها و بارها تاکید کردهایم که در امور کشورهای منطقه مداخله نمیکنیم، امنیت کویت مانند امنیت ایران است، اتهاماتی که در این موضوع به ما میزنند پس از توافق هستهای با 5+1 آغاز شد و این امری مشکوک است».
ظریف افزود: ما از مواضع و نقش مثبت کویت آگاهیم، خصوصا در فاجعه تاسفبار منا که حجاج ایرانی زیادی جان خود را از دست دادند «صباح احمد جابر الصباح» نقشی پررنگ (برای پیش بردن امور درباره آگاه شدن از وضعیت قربانیان ایرانی) ایفا کرد و امیدواریم این روابط خوب دوجانیه ادامه پیدا کند.
در توافق هستهای، توافقی علیه کشورهای منطقه نکردهایم
وزیر خارجه کشورمان درباره افقهای رابطه میان تهران و ریاض گفت: ما نیاز به فعالیت رسانهای بیشتری در منطقه عربی داریم، افکاری عمومی ضدایرانی وجود دارد و آنچه در این زمینه برای ما مهم است خطری همیشگی است که ایران، عربستان و عراق را تهدید میکند اما باید تاکید کنیم که امنیت عربستان برای ما مهم است و امیدواریم دوستان ما در ریاض این موضوع را درک کنند.دست ما برای مبارزه با تروریسم به سوی دوستان و برادرانمان دراز است و این فقط یک شعار نیست.
محمد جواد ظریف در ادامه در پاسخ به ین سوال که آیا مسائل منطقهای نیز ضمن توافق هستهای میان ایران و 5+1 بوده یا نه، گفت: ما تاکید کرده و تاکید میکنیم که در آن توافق، هیچ توافق دیگری درباره مسائل منطقهای صورت نگرفته و با کمال تاسف برخی گمان میکنند که حل مسأله هستهای این زمینه را برای ما آماده میکند که با آمریکا وارده معاملهای علیه همسایگان خود شویم در حالی که هیچ توافق پنهانی با 5+1 نداشتهایم. ما «گفتوگو» را بهترین راه برای حل مسائل باقیمانده میدانیم.
عربستان همموضع با اسرائیل، توافق هستهای را خطری برای خود میداند
ظریف در پاسخ به سوالی درباره درگیریهای منطقهای و جنگهای نیابتی مانند یمن و غیره و اینکه آیا توافق هستهای ایران در حل این مسائل تاثیری داشته باشد، گفت: اولین اولویتها گسترش روابط با کشورهای منطقه است، دیدگاه آیتالله سید علی خامنهای و رئیس جمهور حسن روحانی نیز همین است، توافق هستهای در حل مشکلات منطقهای کمک خواهد کرد؛ اما دوستان عربستانی ما توافق هستهای را خطری برای خود میدانند و این امری تاسفبار و مطابق با موضع اسرائیل است.
به دنبال پیشرفت روابط دوستی و مودت با دوستان عربستانی خود هستیم
ظریف در پاسخ به این سوال که ایران از اعراب چه می خواهد، گفت: مامعتقدیم که عربستان از سوی داعش و تروریسم هدف قرار گرفته است، ما به دنبال پیشرفت روابط دوستی و مودت با دوستان عربستانی خود هستیم، دوستان عرب ما که صدام را در 8 سال جنگ علیه ایران کمک کردند، میدانند که ما چیزی از آنها در مقابل حمایتشان از صدام مطابله نکردهایم؛ ملتی که اینجا مورد ظلم واقع شده، ملت ایران است که در طول هشت سال با سلاح شیمیایی هدف قرار گرفت، دوستان عربی ما به سمت آمریکا رفتند تا در توافق هستهای خلل وارد کنند ما برای مذاکره با آمریکا آماده نبودیم اما دعوت به مذاکره با دوستان عرب خود کردیم. ما و اعراب در منطقه در یک کِشتی هستم و اگر این کشتی غرق شود همگی با هم غرق میشوند و کسی نیست که بخواهد ما را نجات دهد ، امیدواریم دوستان عرب به این اصل توجه کنند و بدانند آینده ما یکی است و بفهمند ایران برای رسیدن به ساحل امنیت و آرامش در کنار آنهاست.
ظریف در ادامه گفت: ما به دنبال تحقق این معادله با کشورهای منطقه هستیم، ما و عربستان منافع و چالشهای مشترکی داریم پس چرا همکاری نکنیم ؛ زمان آن رسیده که به منافع جمعی فکر کنیم.
بر راهحل سیاسی در یمن و سوریه تاکید داریم
وزیر خارجه کشورمان درباره حل مسائل سوریه و یمن به ویژه اینککه اکنون روسیه عملیات هوایی در روسیه آغاز کرده ، تاکید کرد که این مسائل باید از طریق سیاسی حل شود؛ وی گفت: ما از هر پیشنهادی در این راستا استقبال میکنیم ، امروز مسأله یمن از طریق سیاسی قابل حل است و گفتیم که میشود جنگ 7 ماهه بینتیجه را از طریق سیاسی حل کرد ما دوستان عربستانی ما آن را رد میکنند، در سوریه هم وضعیت همین است؛ ما باید به دنبال راه حلهای سیاسی باشیم وگرنه بر اشخاص یا تضمینها، روشها و برخی قوانین متمرکز میشویم.
منبع: فارس
۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]