واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۳۴ب.ظ)
در نشست مشترک معاونت امور زنان رياست جمهوري با وزير بهداشت عنوان شد: افسردگي در زنان بالاتر از متوسط جامعه است/ ابتلاي 50 درصدي زنان بالاي 60 سال به مشکلات استخواني موج - معاون بهداشت وزارت بهداشت به بيماري کمخوني و کمبود ويتامين D در زنان اشاره کرد و گفت: متأسفانه در 10 سال گذشته کمبود ويتامين D ده برابر افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، قائم مقام وزير در امور مشارکت هاي اجتماعي، سازمان هاي مردم نهاد و خيريههاي حوزه سلامت کشور در نشست مشترک معاونت امور زنان رياست جمهوري با وزير بهداشت گفت: 16 تا 22 مهر امسال هفته سلامت بانوان نامگذاري شده است و شعار اين هفته «زن قلب خانواده» تعيين شده است.
هادي ايازي سلامت معنوي و جسمي زنان را براي اين وزارتخانه حائز اهميت عنوان کرد و افزود: زنان مراقبان سنتي خانواده هستند و علاوه بر سلامت خود، به مراقبت از سلامت فرزندان، همسر و والدين خودمي پردازند.
در ادامه علياکبر سياري، معاون بهداشت وزارت بهداشت، اظهار کرد: تامين سلامت نخستين ماموريت وزارت بهداشت است و ما به دنبال افزايش اميد به زندگي، پيشگيري و کنترل عوامل خطر تهديدکننده سلامت، پيشگيري و کنترل آسيبهاي اجتماعي، مراقبت از بيماريهاي واگير و غيرواگير و ترويج فرزندآوري هستيم.
معاون بهداشت وزير بهداشت از افزايش سن اميد به زندگي زنان از 69.8 در سال 1375، به 74.6 در سال 93 خبر داد و گفت: 43.1 درصد مرگ زنان بهعلت بيماريهاي قلبي و عروقي، 23.1 درصد بهعلت سرطانها و تومورها رخ ميدهد.
سياري خاطرنشان کرد: سالانه 300 مادر بهعلت حاملگي و زايمان جان خود را از دست ميدهند که در اين ارتباط وزارت بهداشت بسيار حساس است و اگر بهطور مثال مادري در جاسک فوت کند، وزير ما را مؤاخذه کرده و دستور رسيدگي سريع ميدهد.
وي با بيان اينکه 23.6 درصد مردم از بيماري اعصاب و روان رنج ميبرند، گفت: افسردگي در کل جامعه 12.7 درصد است که زنان 15.4 درصد آن را تشکيل ميدهند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنين به بيماري کمخوني و کمبود ويتامين D در زنان اشاره کرد و گفت: متأسفانه در 10 سال گذشته کمبود ويتامين D ده برابر افزايش يافته است.
سياري همچنين تصريح کرد: 49 درصد خانمهاي بالاي 30 سال ايراني به اضافهوزن و چاقي مبتلا هستند.
در ادامه اين نشست رضا ملکزاده، معاون فناوري و تحقيقات وزارت بهداشت، نيز سن اميد به زندگي در زنان را 2.5 سال بيشتر از آقايان دانست و گفت: نرخ باروري ما زماني جزو بالاترين نرخها در دنيا بود که امروز دغدغه ما کاهش آن است.
وي باسواد شدن و اشتغال زنان را از دلايل مهم کاهش نرخ باروري عنوان کرد و گفت: اين موضوع و مشکل به سادگي برطرف نميشود.
به گفته ملکزاده نرخ سرطان مري بعد از انقلاب در زنان کمتر از مردان شده است که دليل آن باسواد شدن و ارتقاي جايگاه اجتماعي زنان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]