واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۴۷ب.ظ)
معاون وزير صنعت و تجارت در پاسخ به سوال موج : تاخيردر پيوستن به WTO به معناي از دست دادن بازارهاي منطقه اي است/تشکيل دپارتمان ويژه براي الحاق به سازمان تجارت جهاني موج - دپارتمان ويژه اي در سازمان، تحت عنوان دپارتمان الحاق به سازمان تجارت جهاني ايجاد کرده ايم و تا کنون اقدام هاي بسياري در اين زمينه انجام شده است.
ولي اله افخمي راد در پاسخ به سوال خبرنگار موج در خصوص پيوستن به سازمان تجارت جهاني اظهار داشت: همه مي دانيم که پيوستن به سازمان تجارت جهاني نه فقط يک منفعت بلکه يک ضرورت است.
افخمي ادامه داد: کشورهاي منطقه يا عضو سازمان تجارت جهاني هستند يا مانند قزاقستان که امسال به عضويت اين سازمان در مي آيد در حال پيوستن به wto هستند. افغانستان نيز تا سال آينده به اين سازمان مي پيوندد. اين بدان معناست که ما کم کم بازارهاي منطقه ايي را از دست مي دهيم. اگر اقدام جدي در اين خصوص صورت نگيرد قطعا اقتصاد ما با مشکلات عديده اي مواجه مي شود.
وي افزود:بعد از نهايي شدن برجام پيوستن به سازمان WTO به يکي از الويت هاي سازمان توسعه و تجارت تبديل شده است و بايد تمام تلاش خود را براي رسمي شدن در سازمان تجارت جهاني انجام دهيم.
رئيس سازمان توسعه و تجارت در اين خصوص ادامه داد:براي اين منظور دپارتمان ويژه اي در سازمان، تحت عنوان دپارتمان الحاق به سازمان تجارت جهاني ايجاد کرده ايم و تا کنون اقدام هاي بسياري در اين زمينه انجام شده است.
افخمي با بيان اين که نگراني هايي در خصوص پيوستن به سازمان تجارت جهاني وجود دارد؛تصريح کرد: تجربه 33 کشوري که به اين سازمان ملحق شده اند نشان مي دهد که با هيچ بحراني رو به رو نشده اند و با مطالعات و بررسي هايي که در اين باره انجام مي دهيم اجازه وقوع اتفاق ناخوشايندي را نخواهيم داد.
وي با تاکيد بر اين که پيوستن به اين سازمان فضا را براي سرمايه گذاري و توسعه صادرات فراهم مي کند؛در باره اقدامات انجام شده براي پيوستن به WTO گفت:بعد از توافق اوليه فضا براي پيوستن به اين سازمان بازتر شده است.البته به اين خود ما هم بستگي دارد که تا چه اندازه با اعضاي سازمان رايزني کنيم و از اين فضاي به وجود آمده استفاده کنيم.
افخمي ادامه داد:سازمان توسعه تجارت اسنادي که براي شروع مذاکرات لازم است ، مانند بروز رساني سند رژيم تجاري که بايد مبناي مذاکرات قرار بگيرد آماده کرده است. تمام اسناد ما از سال 84 تا 94 رصد شده و آمادگي براي شروع مذداکرات وجود دارد . در آينده نزديک اطلاع رساني بيشتري در اين خصوص خواهيم کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]