واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۴۵ق.ظ)
وزير ارشاد خواستار برگزاري جشنواره بين المللي «شعر و ادب در شيراز» شد موج-وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در جوار آرامگاه خواجه اهل راز و برپايي آيين يادروز حافظ، خواستار برگزاري جشنواره سالانه يا دوسالانه بين المللي شعر و ادب در شيراز شد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي جنتي در آيين ياد شده با بيان اينکه انتظار ميرود فارس و شيراز با همه ويژگيهاي شعري و ادبي در آينده اي نه چندان دور با تلاش مدير کل فرهنگ و ارشاد استان و حمايت استاندار فارس اين جشنواره را برگزار کند، عنوان کرد: با وجود رمز آلودي شعر و شخصيت حافظ تاکنون هيچ هنرمندي اعم از مجسمه ساز، نقاش يا پيکره تراشي نتوانسته است تمثيلي از اين شاعر بزرگ بسازد، لذا اميدوارم اين گره سخت هنري به زودي باز گشته و چهره اي از حافظ شيرازي دستمايه هنرمندان قرار گيرد.
حافظ آبرو و اعتبار تاريخ ادبيات ايران است
وي حافظ را حافظه تاريخي ما و آبرو و اعتبار تاريخ ادبيات ايران دانست و گفت: همچنان که ديگر مشاهير ادب و عرفان مايه افتخار اين سرزمين است.
جنتي شخصيت پر رمز و راز حافظ را حاوي هزاران نکته عنوان کرد و گشودن اين راز و رمز را در توان اديبان دانست و گفت: سخن گفتن از شگفتيهاي او سخت و دشوار است
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي غزل حافظ را ماندگار و جاودانه عنوان کرد و گفت: اشعار حافظ همه از فصاحت، بلاغت و آرايههاي ادبي پرباري برخوردار است و ديوان او تنها گنجينه اي ادبي نيست، بلکه دريايي مشحون از اخلاق و سير و سلوک عارفانه در قالب لفافه اي کنايي به شکلي زيبا و ساده است.
وي با اشاره به اين سروده حافظ که ميگويد شعر حافظ همه بيت الغزل معرفت است/ آفرين بر نفس دلکش و لطف بخش، بيان کرد: زبان حافظ همچنان که در اين شعر گنجانده شده ساده و آشناست که پيامي آسماني را پنداري از کهکشانها به ما ميرساند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آثار حافظ را سرشار از روحيه اصلاح طلبي عنوان کرد و گفت: حافظ با بهره مندي از اين ويژگي گويي شيوه تاي تازه در نمايان سازي بداخلاقيها و بد فهميهاي زمانه خود برگزيده است.
جنتي، ادامه داد: ماندگاري شعر و شخصيت حافظ قابل تأمل است، زيرا بازگويي آن در اين روزها براي همه ادب دوستان شنيدني است.
وي رمزپردازي را يکي از زيباييهاي شعر حافظ دانست و افزود: کاربرد وسيع ايهام شعر اين عارف را لذت بخش و رازناک کرده است. افزون بر اين، سنت شعر عرفاني حافظ در آشکار کردن رفتار ناپسند ناچار از استفاده از رمز و ايهام است. چراکه او در بيان رفتارهاي دوره خود ناچار به شرح طلبي و چندپهلويي است.
شرح طلبي شعر حافظ بي شباهت با آيههاي قرآن نيست
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي شرح طلبي شعر حافظ را بي شباهت با آيههاي قرآن ندانست و گفت: شعر حافظ شعري برگرفته از قرآن و طالب تفسير است، از ويژگيهاي آن انتظار و طلب ظهور موعود است. از اين رو، آرمان مهدويت در سراسر شعر حافظ نهفته است.
وي به ايجاز و ژرف نگري شعر حافظ با بهره مندي از قرآن اشاره کرد و گفت: حسن استفاده از تناسبهاي لفظي و معنوي و اجزايي که در اين شعر آفريده کم نظير است.
جنتي شعر حافظ را به دليل خطوط افقي و عمودي غزل به منزله يک سمفوني دانست و ادامه داد: اگر کسي از مباحث ديني و تفاسير قرآني بهره برده باشد دريافت ميکند که شعر حافظ در بهره يابي از آيات قرآن استادي چيره دست است.
وي به اقتباس از قرآن به صورت مستقيم در اشعار حافظ اشاره کرد و گفت: حافظ گاه با درک بخشي از آيات قرآن به سخن خود شکوه و زيبايي بخشيده و گاه با آوردن لفظي يا ترکيبي از آيههاي قرآن کريم چنان هوشمندانه در غزل نهفته مه آن آيه به ذهن هر مخاطبي متجلي و تداعي ميشود.
وزير فرهنگ و ارشاد مهارت حافظ در بکارگيري شاهد کلام خود ستود و گفت: بسياري از ابيات حافظ نزد اهل فضل و ادب آيههاي قرآني را تداعي کرده است. او با بهره مندي از داستانها و قصص قرآني انسان مسلمان را به تفکر و تأمل وا ميدارد.
جنتي با اشاره به اينکه شعر حافظ تأويل پذير و تفسير شدني است، عنوان کرد: آثار او به رويدادهايي اشاره دارد که ارادت به اولياء الله را تعبير ميکند. بدين شکل که وقتي از ديدن سرهاي بريده بي گناه سخن به ميان ميآورد اشاره به سرهاي بريده شهداي کربلا دارد يا آنجا که از شاه شمشاد قدان ميسرايد نيز به قمر بني هاشم (ع) اشاره کرده است.
وي اشعار ديوان حافظ را شگفت انگيز دانست و يادآور شد: غزلهاي حافظ لطيف، خوشخوان و تراش خورده در عين حال سرشار از کنايه و آرايههاي تلميح گون است. با اين همه شعر او از شور سرشار و مناسبات وزن غزلهايش حساب شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد با اشاره به اينکه از خلال شعر حافظ زلالي و فرزانگي مي طراود، افزود: ظرايف مضموني شعر حافظ ذوق زيباشناختي ما را ارضا ميکند و به جرات ميتوان گفت جهان حافظ زير ربط با واقعيت و آکنده از تجربه روان شناختي است.
پس از سخنراني علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اجراي موسيقي با حضور استاد حسين عليزاده نيز در پايان آيين ياد روز حافظ برگزار شد.
اين در حالي است که روز گذشته نيز برنامهاي تحت عنوان «با همسايگان خواجه حافظ شيراز» برگزار شد که در آن خانوادههاي شعرايي که مقبره آنها در جوار آرامگاه حافظ است مورد تجليل قرار گرفتند.
در ادامه برنامههاي يادروز حافظ که امسال در قالب دهه فرهنگ قرار گرفته استاد غلامحسن اولاد نيز شعرخواني خود را ارائه کرد.
برنامههاي يادروز حافظ که از 11 مهر آغاز شده با برگزاري آيين ويژه اي در 20 مهر به پايان رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]