واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اختلاف نظرات بر سر شروط برجام زیاد است/ برخی بیانیه بر علیه گزارش برجام را نخوانده امضا کردند
نماینده مردم تهران در یک همایش دانشگاهی مبنی بر بررسی برجام گفت: اختلاف نظرات بر سر شروط برجام زیاد است.
به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، "مهرداد بذرپاش" نماینده مردم تهران در همایش بررسی برجام که با حضور جمعی از اساتید تهران در دانشکده عمران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد گفت: امشب نمایندگان دو فراکسیون عمد مجلس در جلسه شورای عالی امنیت ملی حاضر شدند تا هماهنگیهای لازم درباره بررسی برجام در مجلس صورت گیرد.
وی در ادامه داد: با اشاره به پیشینه شکل گیری پرونده هسته ای ایران افزود: سه نسل تحریم بر علیه ایران از ابتدای تسخیر لانه جاسوسی از سوی آمریکا وضع شد.
بذرپاش ادامه داد: در حال حاضر 55 درصد تحریمها علیه ایران مربوط به آمریکا 35 درصد تحریمها مربوط به اتحادیه اروپا و تقریباً ده درصد آنها مربوط به قطع نامه است که بخش اعظم آنها به انسداد تحریمهای اشخاص حقیقی و حقوقی و سایر تحریمها به تحریمهای اشاعه ای معطوف میشود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این که آمریکا به سه نوع متفاوت مورد تحریم قرار داده است تاکید کرد: نوع اول آن تحریمها ایالتی است و نوع دوم آن مربوط به تحریمهای اجرایی رئیس جمهور معطوف میشود که به 17 دستور تقسیم شده است.
بذرپاش ادامه داد: در حال حاضر 3 دستور از آن 17 دستور تحریمی برداشته شده و 9 دستور دیگر تبدیل به قوانین کنگره آمریکا شده است که همه نه دستور هم به تصویب مجلس سنا آمریکا و هم نمایندگان آمریکا رسیده است.
بذرپاش افزود: همچنین 4 مورد از دستورات مورد ذکر اجرایی مبنی بر تحریمهای قانون تهدیدات علیه ایران و سوریه است که در شرایط فعلی سوریه در حالت قبلی نگه داشته شده و ایران از حالت تحریمی بیرون آمده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این که کنگره آمریکا 7 قانون تحریمی بر علیه ایران وضع کرده است تصریح کرد: برخی از این 7 قانون تحریمی مربوط به مباحث هسته ای میشود و به دو صورت اولیه و ثانویه تقسیم شده است.
بذرپاش با بیان این که تمام مذاکرات ما بر سر تحریمهای ثانویه است بیان داشت: در 4 بند از 7 قانون مورد ذکر دستوری به نام "viw" وجود دارد که رئیس جمهور آمریکا درباره ضرورت آنها تصمیم گیری میکند
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به لغو تحریمهای اروپا گفت برخی از تحریمهای قانونی اتحادیه اروپا در سال هشتم اجرای برجام و برخی هم در روز برجام تعلیق میشود و همچنین قوانین تحریمی 8 سال بعد از انتقال لغو خواهد شد و یک عده دیگر مجدداً تعلیق میشود که این روند تا سال دهم ادامه پیدا خواهد کرد.
بذرپاش در ادامه با اشاره به اختلاف نظرات مبنی بر بررسی برجام در مجلس گفت: اختلاف نظرات در مجلس در روز یکشنبه به خوبی منعکس نشد یعنی این که باید مشخص میشد که ما اصلاً درباره برجام در آن جلسه بحث نکردیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه با بیان این که مباحث معطوف به بررسی طرح برجام در روز یکشنبه بیشتر به مباحث شروط برجام ختم شد گفت: طبق قانون اساسی باید دولت در رابطه با ارائه برجام به مجلس، برجام را به صورت لایحه به مجلس ارائه میکرد که بنده معتقدم بیشتر مباحث اختلافی از این موضوع سرچشمه میگیرد.
وی با بیان این که به هیچ وجه عرف نیست که مجلس بر اساس یک معاهده بینالمللی طرحی تهیه کند اظهار داشت: قطعاً این موضوع مغایر با اصل 75 قانون اساسی است و میتواند بار مالی داشته باشد بنابراین در نوع فعالیت ما این امر نشدنی است و اگر هم شدنی باشد میتواند همه بندهای برجام را تغییر دهد اما این امر نشدنی است چرا که برجام زمینه قطعنامه سازمان ملل است که نمیتوان آن را تغییر داد.
نماینده مردم تهران در ادامه تاکید کرد: عدم تغییر در برجام یکی از ایرادات اصلی در برجام است
وی در ادامه با اشاره به موضوعات مربوط به طرح برجام گفت: شروط مربوط به برجام همواره یکی از اختلاف نظرات ما با برخی از نمایندگان مجلس است چرا که تعهدات ما در برجام 10، 15 و 25 ساله است و اصلاً یکی از ابهاماتی که ما همواره از مسئولی پاسخ دریافت نکردیم این است که به لحاظ حقوقی ما بعد از اتمام دوره ده ساله برجام تکلیفمان چیست چرا که هنوز نمیدانیم پس از پایان ده سال و با ورود به 11 سال و ادامه و افزایش فعالیتها آیا نقضی در برجام انجام دادهایم و یا خیر و اگر نقضی انجام دادهایم کدام سند بینالمللی آن را مشخص خواهد کرد.
وی ادامه داد: یکی از انتقادات مهم در رابطه با برجام در مجلس این بود عجله ای برای تأمین شروط اجرای برجام دیده میشد که به نظر بنده کار بیهوده ای است چون دولت به هر حال در 26 مهر ماه توافق را اجرا خواهد کرد.
بذرپاش با اشاره به زمان اجرای تعهدات ایران پس از اجرای برجام در یک بازه زمانی 2 ماهه افزود: برجام در واقع توافقی میان اوباما و طرف ایرانی است و ما میبینیم که شعار کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اسلامی آمریکا لغو برجام است و حتی کلینتون که هم حزبی اوباما نیز است میگوید که من برجام را عوض خواهم کرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس با طرح این سؤال که اگر در آینده یکی از طرفها برجام را نقض کند ما چگونه میتوانیم به این نقیضه شکایت کنیم بیان داشت: در 20 سال آینده، تنها سند حرف میزند ولی در این میان برخی از دوستان میگویند مثلاً آقای عراقچی تاکید دارند که فلان موضوع آن طور که مطرح میشود نیست.
بذرپاش با بیان این که در حوزه حقوقی و نقض شورای امنیت هزاران نکته مبهم وجود دارد اظهار داشت: در بند اول طرح اقدام متناسب دولت در اجرای برجام آ»ده است که دولت اجازه دارد برجام را اجرا کند که اختلاف نظر ما و آقای لاریجانی در همین جا است چرا که شما میبینید مجلس آمریکا هیچ کدام برجام را تصویب نکردند و فقط اوباما با استفاده از اختیارات خود آن را اجرا میکند.
نماینده مردم تهران در ادامه با طرح سؤال دیگری که چرا باید همه کشور را به پای سندی ببریم که امضا کننده آن تنها یک سال دیگر بر سر کار است تاکید کرد: در واقع این فرض در صورتی درست است که آقای اوباما اجرای برجام را با مشکل مواجه نکند.
بذرپاش با بیان این که ما باید در شروط برجام دقت بیشتری داشته باشیم تصریح کرد: یکی از شروط این است که در ازای هر نقض عهدی از طرف مقابل مانند بازگرداندن تحریمها بلافاصله آن را به عنوان نقض توافق تلقی کرده و برجام را متوقف کنیم.
نماینده مردم تهران با بیان این که برخی نمایندگان مجلس برای بخش اعظمی از ابهامات و سؤالاتی که درباره برجام وجود داشت جوابی ندارند، تصریح کرد: در کمیسیون ویژه برجام برخی میگفتند که 90 درصد مردم با برجام موافق هستند و شما تنها در سیاسی کاری هستید که پاسخ ما به آنها این بود که اگر ما به دنبال سیاسی کاری بودیم در آستانه انتخابات باید حرف شما را گوش میکردیم.
بذرپاش در ادامه به نامه تعدادی از اعضا کمیسیون برجام علیه گزارش برجام اشاره کرد و گفت: مطلعیم که دقیقاً 4 نفر از 5 نفری که نام آنها زیر این نامه بود، گفتند که نامه را نخوانده امضا کردهایم
نماینده مردم تهران در پایان خاطر نشان کرد: در کمیسیون 3 نفر از 5 نفر موافق برجام در کمیسیون ویژه همواره در این کمیسیون اقرار کردند که یک بار هم برجام را نخواندهاند و ما از آنها میپرسیدیم که پس چرا کاندید مجلس شدهاید؛ آیا اسم این اشکالات که از سوی ما مطرح کاسبی در تحریم است.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
لاریجانی: امنیت منطقه باید بدون دخالت قدرتهای غربی تأمین شود
"طرح برجام"بیخاصیت نیست/ مخالفان برجام "دموکراسی" را رعایت کنند
چه کسی صالحی را تهدید به کُشتن کرد؟
فعالیت کمیسیون ویژه از این پس غیر قانونی است/ برخی ادبیاتهای به کار رفته امروز مجلس باید اصلاح شود
رای مجلس به تصویب طرح برجام قابل احترام است/ صالحی نباید حرف یک نماینده را به کل مجلس تعمیم میداد
مجلس برجام را مشروط به تصویب رسانده است/ حتی بندی از برجام نباید باعث ایجاد اختلاف شود
از رگهای متورم گردن نمایندگان مخالف برجام تا آرزوی صالحی برای مرگ +فیلم
غرب به تعهدات خود عمل نکند، بدون محدودیت گامهای بلندی در عرصه صلحآمیز برخواهیم داشت
جلسه علنی امروز مجلس پایان یافت/ جلسه بعدی، سهشنبه
کلیات طرح اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام تصویب شد
۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]