واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تقدیر رئیس قوه قضاییه از وزیر ارشاد
روز نو : رئیس قوه قضاییه از اقدام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ترک نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت به دلیل حضور سلمان رشدی مرتد در این رویداد تقدیر کرد.
آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز(دوشنبه) مسئولان عالی قضایی گفت: دعوت از شخص فاسد و مرتدی چون سلمان رشدی در این نمایشگاه نوعی دهن کجی به مسلمانان بود و حرکت وزیر محترم ارشاد پاسخ خوبی به غربی ها است که امیدواریم از این به بعد نیز همچنان در مقابل چنین رفتارهایی تکرار شود.
** قصاص، حقی قرآنی است
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تکرار ادعاهای حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران افزود: فشارهای حقوق بشری غرب علیه جمهوری اسلامی ایران دوباره به راه افتاده و موضوع قصاص ها را مطرح کرده اند، در حالیکه بارها گوشزد شده است که چگونگی اداره کشورهای اسلامی مبتنی بر ارزشهای اسلامی ربطی به غربی ها ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه «قصاص حقی قرآنی است و جمهوری اسلامی ایران هیچگاه از ارزشهای الهی خود عقب نشینی نخواهد کرد»، گفت: غربی ها در حالی در باب حقوق بشر و موضوع قصاص که حق اولیای دم است به جوسازی علیه جمهوری اسلامی می پردازند که کشتار مردم یمن و فلسطین و حمله به مردم در افغانستان و عراق و کشتن زنان و کودکان برایشان مهم نیست.
رئیس قوه قضاییه افزود: آمریکا و غربی ها در مقابل حجم روزافزون حوادث و قتل ها در کشورهای خود و افرادی که اسلحه به دست می گیرند و در دانشگاه ها و کلیساها و اماکن عمومی تیراندازی می کنند چه روش بازدارنده و معقولی به کار بسته اند که جلوی این رفتارهای خشن را بگیرند و در عرصه زندگی سیاسی، حقوقی و قضایی خود چه روش معقول و برتری را برای مقابله با چنین حوادثی نشان داده اند که حالا به موضوع قصاص ایراد وارد می کنند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه «ادعاهای گزاف آمریکایی ها و غربی ها فقط با هدف فشار سیاسی بر ایران» است، گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس شرع و قانون اساسی عمل می کند و اعتباری برای این ادعاهای گزاف قائل نیست.
** فشارهای حقوق بشری غربی ها به ایران سیاسی است
رییس قوه قضاییه، فشارهای حقوق بشری غربی ها به جمهوری اسلامی ایران را در موضوع اجرای احکام اسلامی از جمله قصاص «سیاسی» خواند و افزود: آمریکا و کشورهای غربی در حالی به دلیل اجرای یک حق قرآنی به ما فشار سیاسی وارد می کنند که راه حل معقول و بازدارنده ای برای مقابله با افزایش خشونت ها و کشتارهای داخلی خود ندارند.
** سردار همدانی الگوی جوانان
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت مجدد شهادت سردار حاج حسین همدانی، شهادت این سردار اسلام را نمونه ای از تأثیرگذاری واقعه عاشورا توصیف و تأکید کرد: این شهید پاکباخته و سرافراز، دوران جوانی خود را در دفاع مقدس گذراند و در دوره ای که می توانست از فراغت بازنشستگی خود استفاده کند، با تمام توان به پاسداری از مرزهای اسلام پرداخت.
رئیس دستگاه قضا افزود: شهادت این سردار بزرگ را به ملت شریف ایران و سپاه پاسداران که چنین فرزندانی دارد تسلیت می گویم و امیدوارم خداوند متعال درجات او را عالی تر گرداند و به الگویی برای جوانان ما در طی کردن مسیر شهادت و مقاومت تبدیل شود.
** محرم، ماه حزن شیعیان است
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم و تأکید بر ضرورت اقامه پرشورتر عزای حسینی در سراسر کشور گفت: ماه محرم که ماه حزن شیعیان در مصائب ابا عبدالله(ع) و اهل بیت(ع) است تأثیر بسیار عمیقی در حیات شیعیان بلکه همه مسلمانان دارد.
** ضرورت درک تأثیر بسیار عمیق قیام عاشورا بر روحیه ظلم ستیزی شیعیان
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر ضرورت درک و فهم تأثیر بسیار عمیق قیام عاشورا بر روحیه ظلم ستیزی و مقاومت شیعیان در طول تاریخ افزود: باید عمق تأثیر رشادت ها و شهادت های قیام عاشورا و عواطفی را که حضرت ابا عبدالله(ع) و اهل بیت(ع) و یاران ایشان و ائمه اطهار(ع) برای حفظ دین عرضه کردند به حد فهم خود درک کنیم و برای حفظ آن بکوشیم.
** پرهیز از تفسیرهای مادی گرایانه از حادثه عظیم عاشورا
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه «باید حرمت این ماه و مصائب اهل بیت(ع) قبل و بعد از واقعه عاشورا پاس داشته شود» اظهار کرد: حادثه عظیم عاشورا علاوه بر ابعاد ظاهری خود، ابعاد معنوی و باطنی عمیقی داشت که باید در آن غور کرد و در عین اقامه عزا و حفظ حرمت و درک عظمت این حادثه تاریخی و عظیم، از تفسیرهای مادی گرایانه نسبت به آن پرهیز کرد.
رئیس قوه قضاییه افزود: حضرت ابا عبدالله(ع) ولی خدا بود و قیام و قعود ولی خدا به امر خداوند است و در این راه اباعبدالله(ع) به خوبی می دانستند که هم خودش و هم اصحابش پای به میدان شهادت می گذارند و اهل بیت ایشان هم به اسارت می روند، با این حال از قول افراد حاضر در سپاه دشمن نقل شده است که چهره ای نورانی تر از چهره امام حسین(ع) در روز عاشورا ندیدند. سر مطلب اتصال ولی خدا و اصحابش به خدا و عبودیت آنان است.
آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: اینگونه است که حضرت زینب(س) نیز پس از واقعه عاشورا در مجلس یزید می ایستند و می فرمایند «ما رأیت الا جمیلا».
** تفسیرهای مادی جز تحریف واقعه عاشورا فایده ای ندارند
رئیس دستگاه قضا مهمترین پیام قیام عاشورا را احیای سنت پیامبر، اقامه عدل، امر به معروف و نهی از منکر و ظلم ستیزی و مقاومت و صبر در برابر ظالمان و مقابله با آنان دانست و افزود: ابعاد حقیقی قیام عاشورا را باید در عبودیت محض ابا عبدالله (ع) دید و به آن توجه کرد، نه اینکه قیام آن حضرت را به تلاشی برای اقامه حکومت عدل محدود کرد و نه انذارهای او را به معنای مذاکره امروزین دانست.
رئیس قوه قضاییه توجه به خطابه ها و سخنان امام حسین(ع) در روز عاشورا را به منظور درک ابعاد باطنی و معنوی قیام عاشورا، مهم و ضروری ارزیابی کرد و گفت: حضرت ابا عبدالله(ع) در روز عاشورا خطابه های مهمی دارند که در ضمن آنها انذار و تخویف دشمنان است و پناه بردن به خداوندی که همه عالم در قبضه قدرت اوست و از جمله این آیه شریفه را تلاوت کرده اند: «اِنَّ ولیَ الله الذی نَزَّل الکتاب و هو یتولی الصالحین» و این رجوع عبد است به مولای حقیقی و بیان ولایت حقّ متعال؛ با وجود چنین خطابه ها و انذارهایی که هدف قیام را به خوبی روشن کرده است؛ تفسیرهای مادی و محدودکننده جز تحریف واقعه عاشورا که الگوی ماندگار شهادت و ظلم ستیزی در راستای عبودیت حقّ است، فایده ای ندارند.
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]