واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۱۳ب.ظ)
خالي شدن 1000 روستا از سکنه موج - ابوالفضل رضوي، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور، گفت: 26 درصد توليد ناخالص داخلي کشور در روستاها ايجاد ميشود، اين در حالي است که 26،8 درصد جمعيت کشور را روستايي و عشايري تشکيل ميدهند.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون توسعه روستايي رياستجمهوري با بيان اينکه از سال 93 تاکنون هزار روستا خالي از سکنه شدند، گفت: اين لطمهاي به اقتصاد ميزند و مردم توليدکننده به مصرفکننده و حاشيهنشين شهرها تبديل ميشوند و بايد در اين خصوص مهاجرت معکوس را عملي کنيم.
ابوالفضل رضوي، معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور، گفت: 26 درصد توليد ناخالص داخلي کشور در روستاها ايجاد ميشود، اين در حالي است که 26،8 درصد جمعيت کشور را روستايي و عشايري تشکيل ميدهند.
وي با بيان اينکه از 64 هزار روستا 39 هزار روستا داراي بالاي 20 خانوار هستند، گفت: نخستين بحث ما درباره روستا بايد تغيير نگاه به روستاها باشد و بايد اين مناطق را کانون توليد ارزش آفريني بدانيم و مادامي که روستاها محل سکونتگاه باشد به توسعه نميرسند و اقتصاد مقاومتي که نقش اصلي را روستاها در آن ايفا ميکنند محقق نميشود.
وي در ادامه به سه بحث اصلي احساس مشارکت مردم در توسعه، نظم دادن و سيستماتيک عمل کردن اشاره کرد و گفت: اين سه مهمترين مسألهاي است که در روستاها بايد عملي شود و ما با هماهنگي دستگاههاي مربوطه در اين خصوص برنامه ريزي کردهايم و برنامه مشارکت مردم در توسعه روستايي و عشايري را داريم.
رضوي با بيان اينکه از سال 93 تاکنون هزار روستا خالي از سکنه شدند، گفت: اين لطمهاي به اقتصاد ميزند و مردم توليد کننده به مصرف کننده و حاشيه نشين شهرها تبديل ميشوند و بايد در اين خصوص مهاجرت معکوس را عملي کنيم.
وي در ادامه به پرداخت وام خوداشتغالي در روستاها اشاره کرد و گفت: مبلغ اين وام 250 ميليارد تومان بود که مجلس آن را به 350 ميليارد ارتقا داد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور به شبکه خبر گفت: البته وامهاي خوداشتغالي در کشور ما در بررسيها نمره و عملکرد مثبتي نگرفته است بنابراين بايد اين وامها با مشارکت صورت گيرد که مبناي ما براي اعطاي وام تشکيل تعاونيها با حضور 50 خانوار است.
وي با بيان اينکه يکي از شرايط توسعه پايدار مشارکت مردم است، گفت: هدف از تشکيل اين تعاونيها نيز اين است که وامهاي دادهشده با نظارت خرج شود.
رضوي در ادامه با بيان "ما موفق شديم حساب اقتصادي روستاها را براي نخستين بار با همکاري سازمان آمار ايران به دست آوريم" گفت: 26 درصد توليد ناخالص داخلي کشور در روستاها انجام ميشود که اين در حالي است که 28،6 درصد جمعيت کشور را روستاييها و عشايريها تشکيل ميدهند.
وي افزود: صنعت و معدن در روستاها 59 درصد، خدمات 10 درصد و کشاورزي 38 درصد کار، اشتغال و ارزش افزوده دارد.
معاون توسعه روستايي و مناطق محروم کشور در ادامه با بيان اينکه 54 درصد توليد اقتصاد کشور در روستاها انجام ميشود، گفت: اين در حالي است که 46 درصد آن به شهرها اختصاص دارد و در بعد خدمات نيز 14 درصد مربوط به روستا و 86 درصد به شهرها اختصاص يافته است.
وي در ادامه افزود: اکنون وظيفهاي که دولت دارد اين است که شرکتهاي دانشبنيان را به روستاها ببرد و اکنون در برخي از روستاها ما شرکتهاي دانشبنيان داريم.
رضوي در ادامه بر ضرورت حفظ روستاها اشاره کرد و گفت: روستاها در بعد تأمين امنيت غذايي و اقتصاد مقاومتي ضرورت دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]