واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تهیه طرح جامع گرد و غبار در 23 استان
مدیر ملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست وسعت کانون های ریزگرد در خوزستان را بیش از 600 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: 100 هزار هکتار از اراضی این استان نیز به دلیل کم آبی در آستانه تبدیل به کانون گرد و غبار هستند.
ایسنا: ضیاءالدین شعاعی در نخستین نمایشگاه مدیریت بحران، محیط زیست و صنعت پاک استان خوزستان نسبت به افزایش کانون های گرد وغبار در خوزستان هشدار داد.
شعاعی اصلاح مدیریت منابع آب را راهکار مقابله با تشدید بحران دانست و افزود: اگر جایی به اشتباه تخصیص آب داده شده باید اصلاح شود.
وی اعتبار مورد نیاز برای اجرای راهکارهای مقابله با گرد و غبار را 50 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی دولت توان تامین این اعتبار را ندارد.
شعاعی اظهار کرد: خوزستان هیجدهمین سال خشکسالی را می گذراند و در کشور با 23 سال خشکسالی روبه رو بوده ایم.
به گفته وی خشکسالی به سال هایی اطلاق می شود که متوسط بارش در آن از بارش های درازمدت کمتر باشد.
مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: بخشی از علت تشدید گرد و غبار در دهه های گذشته ناشی از خشکسالی بوده که با استمرار آن اکنون به بحران تبدیل شده است.
وی با اشاره به وقوع گرد و غبارهای شدید در خوزستان در سال های اخیر تصریح کرد: در اهواز مواجه با شرایط جدیدی شده ایم به طوری که شدت توفان های گرد و غباری که در بهمن ماه گذشته در اهواز و استان خوزستان رخ داد به قدری بود که اندازه گیری آن در توان دستگاه های سنجش آلودگی هوا نبود زیرا دستگاه ها توان اندازه گیری گرد و غبار تا 10 هزار میکروگرم بر مترمکعب را دارند.
شعاعی افزود: تداوم و استمرار گرد و غبار در اهواز به صورتی است که نمی توان تعطیلی اعلام و به شهرها شوک وارد کرد.
وی افزود: وقتی کم آبی با کاهش بارندگی سالانه همزمان باشد منابع آبی به تدریج کاهش می یابد به همین دلیل در کمیته راهبردی آب به تخصیص منابع آبی در کشور توجه شده است.
مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از کاهش 60 هزار هکتار از سطح زیرکشت اراضی خوزستان در سال جاری خبر داد و گفت: این اراضی که به دلیل بی آبی کشت نمی شوند قطعا به منشاء داخلی گرد و غبار اضافه می شود.
به گفته وی، نبود آب بر مراتع نیز تاثیر منفی می گذارد و قطعا دامها برای تغذیه نیز با مشکل مواجه می شوند.
وی آستانه شدت باد برای تولید گرد و غبار را 20 متر بر ثانیه عنوان کرد و افزود: مستندات نشان می دهد در آبادان با وزش باد پنج متر بر ثانیه توفان گرد و غبار ایجاد می شود که این مساله نشان می دهد کانون های گرد و غبار روبه افزایش هستند.
شعاعی یکی از وظایف کارگروه های مدیریت بحران استانی را فراهم کردن زمینه برای جلوگیری از بروز بحران دانست و افزود: مردم اگر بدانند مشکلات ناشی از کمبود امکانات است قانع می شوند اما اگر حس کنند سوءمدیریت است عصبانی و ناراضی می شوند.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال مستند کردن تحقیقات درباره گرد و غبار است افزود: طرح جامع گرد و غبار و شناسایی منشاء در 23 استان کشور تهیه شده است.
شعاعی اظهار امیدواری کرد: با تامین اعتبار طرح جامع گرد و غبار پروژه ها بر اساس اولویت اجرایی شود.
براساس گزارش سایت سازمان محیط زیست، وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست یک سازمان نظارتی است، اظهار کرد: این سازمان برنامه اجرایی خاصی برای گرد و غبار ندارد اما کمیته راهبردی تشکیل داده تا با همکاری 14 دستگاه طرح هایی را اجرایی و مدیران را به ارائه برنامه مکلف کند.
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]