تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدبخت‏ترين مردم پادشاهانند و خوشبخت‏ترين مردم كسى است كه با مردم بزرگوار معاشرت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821244502




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگل‌هایی که درآتش کمبودتجهیزات می‌سوزند/نبض قلب زاگرس کند می‌زند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
جنگل‌هایی که درآتش کمبودتجهیزات می‌سوزند/نبض قلب زاگرس کند می‌زند

آتش سوزی جنگلهای لرستان


شناسهٔ خبر: 2938548 - دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۴
استانها > لرستان

خرم‌آباد - جنگل‌های لرستان با قرارگیری در قلب زاگرس اهمیت حیاتی برای این زیست‌بوم منحصربه‌فرد دارند اما کمبود تجهیزات در هنگام آتش‌سوزی‌ها موجب شده که بخش زیادی از این جنگل‌ها از بین برود. خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: جنگل‌ها و مراتع  از مهم‌ترین و باارزش‌ترین سرمایه‌های ملی و مواهب الهی محسوب می‌شوند و استان لرستان میزبان یکی از غنی‌ترین رویشگاه‌های اصلی گونه منحصربه‌فرد بلوط در غرب کشور است و ازلحاظ وسعت جنگل بعد از استان‌های فارس و خراسان جنوبی در رده سوم کشور قرارگرفته است. همچنین سطح جنگل‌های استان لرستان در بین استان‌های زاگرس نشین بعد از استان فارس در رده دوم قرار دارد ولی در سالهای اخیر جنگل‌های این استان تهدیدهای بسیاری را تجربه کرده و دراین‌بین بخش عظیمی از وسعت این جنگل‌های ارزشمند در پی آتش‌سوزی‌های متعدد ازدست‌رفته‌اند. منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه امسال پنج بار در آتش سوخت  احمد گودرزی مسئول منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اگرچه در شش‌ماهه نخست امسال پنج بار آتش‌سوزی‌ در منطقه اشترانکوه داشتیم ولی وسعت و تعداد آن حدود ۶۰ درصد کاهش‌یافته است. وی تصریح کرد: در شش‌ماهه نخست امسال پنج مرتبه آتش‌سوزی در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه رخ‌داده درحالی‌که در سال گذشته ۱۱ مرتبه آتش‌سوزی در منطقه اشترانکوه رخ‌داده بود که با این اوصاف میزان آتش‌سوزی در این منطقه طی امسال نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کاهش‌یافته است. مسئول منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه یادآور شد: به‌عنوان‌مثال امسال تاکنون آتش‌سوزی در حدود ۱۵هکتار از منطقه  «تی و امارت» رخ‌داده است درحالی‌که در سال‌های ۹۲و ۹۳ به ترتیب در ۴۰ و ۶۰  هکتار از این منطقه دچار آتش‌سوزی شده بود. تشکیل ستاد واکنش سریع در منطقه اشترانکوه گودرزی در خصوص علت کاهش وسعت آتش‌سوزی‌های امسال گفت:  آموزش و اطلاع‌رسانی در راستای پیشگیری و جلسات با دهیارهای روستاهای شهرستان دو رود، ازنا، الیگودرز، سپیددشت و شول‌آباد، شناسایی مناطق بحرانی و نیمه بحرانی منطقه و به‌کارگیری محیط بانان و نیروهای بومی در این مناطق به‌منظور کنترل و گشت زنی در این مناطق و ... ازجمله این عوامل بوده است. وی همچنین ایجاد «آتش‌بر» با استفاده از تراکتور و دیگر وسایل در سطحی معادل ۵۰۰ هکتار و قریب ۱۵۰ساعت کاری در مناطق حساس و بحرانی داخل منطقه، ساماندهی  و به کار کیری سازمان‌های مردم‌نهاد، کوهنوردان و علاقه‌مندان به طبیعت شهرستان، تشکیل ستاد واکنش سریع در منطقه اشترانکوه  از عوامل چشمگیر در کاهش میزان آتش‌سوزی‌ها بوده است. بسیاری از آتش‌سوزی‌ها به دلیل سهل‌انگاری طبیعت گردان رخ می‌دهد به‌هرروی معضل آتش‌سوزی‌ها در زاگرس و استان لرستان نیازمند تدابیر و چاره‌اندیشی جدی برای حفظ این سرمایه بی‌بدیل است چراکه هرگونه غفلت در این زمینه موجب از دست رفتن منابع خدادی این سرزمین خواهد شد.

وضعیت آتش‌سوزی‌ها در استان لرستان و عمق خسارات در این زمینه متأثر از عوامل مختلفی است که هرکدام باید برای رفع مشکل موردتوجه مسئولان قرار گیرد.

آسیب‌شناسی در رابطه با آتش‌سوزی‌ها رخ‌داده نشان می‌دهد که زنجیره حفاظت از جنگل‌ها و مراتع در این استان در مقابل آتش‌سوزی دارای حلقه‌های مفقوده زیادی است که باید از سوی مسئولان مختلف موردتوجه قرار گیرد.

آموزش و اطلاع‌رسانی در راستای پیشگیری از آتش‌سوزی‌ها در سطح مراتع از طرق مختلف اولین حلقه مفقوده این زنجیره است که بارها از سوی مسئولان مختلف مورد تأکید قرارگرفته که به نظر می‌رسد این امر نیازمند گام‌های عملی در این زمینه است.

بسیاری از آتش‌سوزی‌های رخ‌داده در لرستان به دلیل سهل‌انگاری و عدم آگاهی مردم بومی منطقه، طبیعت گردان و کشاورزان رخ می‌دهد به‌طوری‌که آتش زدن کاه و کلش اراضی کشاورزی ازجمله مشکلاتی است که جنگل‌ها و مراتع استان را تهدید می‌کند. جنگل‌هایی که در آتش کمبود تجهیزات می‌سوزند مسئول منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه بابیان اینکه محروم بودن لرستان از تجهیزات امداد و نجات به‌خصوص بالگرد برای مهار آتش‌سوزی در مناطق صعب‌العبور موجب شد که در سال جاری مناطق حفاظت‌شده اشترانکوه، سفیدکوه و جنگل‌های بلوط کوهدشت، مراتع و ... طعمه حریق شود گفت: ارزش هر درخت بلوط ۵۰ ساله را تا ۲۰۰ هزار دلار ارزش‌گذاری کرده‌اند که اگر تعداد اصله‌های درخت بلوطی که در استان لرستان وجود دارد سه میلیون اصله باشد و ارزش این درختان را باارزش چند بالگرد که باید در این استان قرار بگیرد مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که چه سرمایه‌ای را به خاطر دلایلی مانند کمبود اعتبار و یا عدم داشتن اولویت از دست می‌دهیم.

به‌هرروی استان لرستان امسال را هم با آتش‌سوزی‌های پی‌درپی پشت سر گذاشت، با توجه به اهمیت منابع طبیعی همه باهم باید در حفظ جنگل‌ها و مراتع مشارکت کنیم و اجازه ندهیم جنگل‌ها به افسانه‌هایی زیبا در دل تاریخ تبدیل شوند و بدانیم منابع طبیعی میراث مشترک همه ما و نسل‌های آینده است. باور کنیم که مرگ و سوختن و به خاکستر تبدیل‌شدن هر بوته سبز مرگ ما انسان‌هاست پس بیاییم درخت و سرسبزی و طبیعت را پاس بداریم و به آن‌هایی که نمی‌دانند و از روی جهل و نادانی آتش نثار طبیعت می‌کنند و آن‌هایی که می‌دانند و با طمع‌ورزی خود تیشه برریشه زندگی و حیات این زیست‌بوم می‌زنند فریاد کنیم که حیات جنگل‌ها و مراتع حیات ما انسان‌های عصر دود و ماشین و مرگ آن مایه نابودی همه ما است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن