واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۱۴ق.ظ)
لزوم حفظ و ارتقاي سطح سلامت شغلي زنان شاغل/غيبت زنان بيش از مردان در محيطهاي کاري موج - ساير رسانه ها؛ شمار زيادي از زنان شاغل همگام با مردان در بخشها و حوزههاي مختلف مشغول به کار هستند و اين مهم لزوم حفظ و ارتقاي سطح سلامت شغلي آنان را از نقطه نظر کارفرمايان و مسوولان بهداشتي کشور به يک نياز و ضرورت اساسي تبديل کرده است.
ايرنا نوشت:
زنان به عنوان نيمي از جمعيت کشور هستند و اهميت نقش آنان در پويايي و سلامت جامعه، حفظ و ارتقاي سلامت آنان را ضروري کرده است که اين همواره بايد مورد توجه متوليان بهداشت و درمان باشد و در اين ميان توجه به سلامت محيط کاري زنان نيز بسيار ضروري به نظر ميرسد.
هم اکنون شمار زيادي از زنان شاغل همگام با مردان در بخشها و حوزههاي مختلف مشغول به کار هستند و اين مهم لزوم حفظ و ارتقاي سطح سلامت شغلي آنان را از نقطه نظر کارفرمايان و مسوولان بهداشتي کشور به يک نياز و ضرورت اساسي تبديل کرده است.
همواره بايد به اين موضوع مهم توجه داشت که اشتغال زنان در محيط خارج از خانه اغلب با انجام وظايف خانهداري در داخل منزل نيز همراه است و بنابراين ميتوان اذعان داشت که در صورت مشابهت شغلي خاص بين يک زن و مرد، به دليل وظايف خانهداري و... فشار کاري و استرسهاي آن در زنان بيشتر از مردان رخ ميدهد.
کارشناس مسوول بهداشت حرفهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان با اشاره به هفته سلامت زنان و نامگذاري 20 مهر به عنوان «محيط کار سالم، سلامت زنان شاغل» گفت: مخاطرات شغلي زنان و مردان در محل کار به انواع متعددي تقسيمبندي ميشود.
وي يادآوري کرد: مخاطرات شغلي شامل مخاطرات فيزيکي (سروصدا)، مخاطرات شيميايي (مثل آفتکشها، داروها)، مخاطرات بيولوژيکي (ويروس ايدز، هپاتيتهاي B و C) و مخاطرات روحي و رواني (مثل استرس، خشونت در محيط کار) و علاوه بر عوامل فوق ميتوان به شيوه و الگوهاي کار مثل نوبتکاري (شبکاري) و عوامل محيطي و سازماني نيز به عنوان مخاطرات شغلي زنان اضافه کرد.
حسني با بيان اينکه يکي ديگر از مخاطرات مهم در محل کار مخاطرات شغلي است، بيان کرد: سر و صدا شايعترين آلاينده فيزيکي محيط کار است و در اغلب محلهاي کار از قبيل صنايع نساجي، ادارات، بيمارستانها وجود دارد.
وي يادآوري کرد: اين عوامل بسيار شايع موجب افت شنوايي ميشود و اين عامل در اثر سر و صدا به نوبه خود اختلال در درک صوت، به ويژه کلام ديگر همکاران ميشود.
کارشناس مسوول بهداشت حرفهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي استان زنجان ادامه داد: گاهي در اين نوع کم شنواييها اختلال در درک اصوات با فرکانس بالا رخ ميدهد و اين عارضه در نهايت باعث اختلال در ارتباط بين فردي شده و احتمال رويداد حوادث شغلي را بالا ميبرد.
وي بيان کرد: مواجهه مزمن با سر و صداي زياد موجب ازدياد حوادث کاري، افزايش غيبت از کار، اثرات روحي-رواني و ديگر مشکلات ميشود.
حسني در ادامه با بيان اين که نوبتکاري به صورت کار در ساعات عصر و شب به صورت دائم و چه به صورت چرخشي، آثار نامطلوبي بر سلامتي دارد، ادامه داد: اين عوارض در کارکناني که نوبتکاري چرخشي دارند، شديدتر رخ ميدهد.
وي خستگي، سوزش سردل، يبوست، افسردگي، تمايل به سوءمصرف دارو، آسيبپذيري در مقابل سوانح و حوادث، افزايش شيوع بيماريهاي عروق کرونري قلب و اختلالات توليد مثل و عدم بهبود بيماريها را از عوارض مزمن نوبتکاري ذکر کرد.
کارشناس مسوول بهداشت حرفهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي زنجان ادامه داد: زنان بيشتر از مردان به پزشک مراجعه و از کار غيبت ميکنند و علت اين مساله تا حدودي به وظايف چندگانه آنان مربوط ميشود.
وي اظهار کرد: زنان بيشتر از مردان به موضوع سلامتي اهميت ميدهند و به دنبال ظهور اولين علائم بيماري، زودتر به پزشک مراجعه ميکنند، در حالي که مردان به علائم اوليه اغلب بيتوجهاند و ديرتر مراجعه ميکنند.
حسني با اشاره به اين که حدود شش درصد کارگران واحدهاي صنعتي و 92 درصد شاغلان کارگاههاي خانگي روستايي را زنان تشکيل ميدهند، افزود: عمده عوارض در محيطهاي صنعتي براي زنان کاهش شنوايي و اختلالات اسکلتي عضلاني بوده و در کارگاههاي خانگي روستايي نيز ضعف بينايي و اختلالات اسکلتي عضلاني به وقوع پيوسته است.
وي عمده علل بروز اختلالات اسکلتي عضلاني در اين قشر را بلند کردن اشيا، پيچش در ناحيه کمر بلند کردن و جابه جايي اشيائي که شکلهاي نامناسب و نامنظم و نشستن يا ايستادن طولاني مدت در يک وضعيت ناصحيح و ناراحتکننده برشمرد.
کارشناس مسوول بهداشت حرفهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي زنجان راههاي پيشگيري از اختلالات اسکلتي عضلاني را در گرو رعايت نکاتي از قبيل قوي کردن ماهيچههاي کمر با کمک ورزش، اصلاح شرايط جابه جايي اجسام، خودداري از قرار دادن اجسام در ارتفاعات خيلي بالا و خيلي پايين، کاهش وزن اجسام ذکر کرد.
هفته ملي سلامت بانوان ايران از 16 الي 22 مهر با عناوين سلامت زنان، سلامت نسل امروز و آينده - سلامت زنان، سلامت خانوادهها - شادابي زنان، شادکامي خانواده، نشاط اجتماعي - سلامت قلب زن، سلامت قلب خانواده - محيط کار سالم، سلامت زنان شاغل - جامعه سالم، سلامت اجتماعي زنان - زنان سالم، پيشگامان مراقبت از خود و اعضاي خانواده برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]