واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «ساماندهي كودكان كار» رفت «حمايت اجتماعي از كودك» آمد
تا امروز كه سه روز از روز جهاني كودك ميگذرد، تغيير نام شوراي ساماندهي كودكان كار به شوراي حمايت اجتماعي از كودك، تلاش براي تأمين اعتبار توزيع يك وعده غذاي گرم و شير ميان كودكان مناطق مختلف كشور و رفع سوءتغذيه كودكان زير هشت سال و همچنين رونمايي از سند رشد كودكان مجموعه اقداماتي است...
نویسنده : نفيسه ابراهيمزادهانتظام
تا امروز كه سه روز از روز جهاني كودك ميگذرد، تغيير نام شوراي ساماندهي كودكان كار به شوراي حمايت اجتماعي از كودك، تلاش براي تأمين اعتبار توزيع يك وعده غذاي گرم و شير ميان كودكان مناطق مختلف كشور و رفع سوءتغذيه كودكان زير هشت سال و همچنين رونمايي از سند رشد كودكان مجموعه اقداماتي است كه براي حمايت از كودكان و جلوگيري از آسيب ديدن آنها صورت گرفته است. اين در حالي است كه مجموعه اقدامات ياد شده كه تعدادي از آنها هنوز عملياتي هم نشدهاند با تأمين نيازهاي كودكان سراسر كشور فاصله زيادي دارند.
روز جهاني كودك مثل هر روز جهاني و ملي ديگري، نشاندهنده يك مسئله پيشروي افكار عمومي يك جامعه يا تمام جوامع است. اساساً اين مسائل پيشروي دولتها هستند كه در بين روزهاي تقويم روزي را به خود اختصاص ميدهند. احقاق حقوق كودكان نيز يكي از مسائل پيش روي دولتها در سراسر دنياست. با وجودي كه كودكان امروز دركي از حقوق خود ندارند و تواني براي احقاق آن حقوق ندارند، با اين حال چه بخواهيم و چه نخواهيم تمام سرمايهاي كه برايش مبارزه كردهايم يا آنها را كسب و حفظ كردهايم به دست آنها سپرده خواهد شد. پس بايد توانايي حفظ و ارتقا و انتقال آن سرمايه را داشته باشند. اين توانايي چند بعد را دربر ميگيرد كه سلامت بدني، سلامت رواني، بهداشت هويت، سواد و آگاهي در حد استانداردها، حق بهرهمندي از امنيت، حق بازي، آرامش، داشتن خانواده و محيط زيست سالم از آن جملهاند.
مسئله كودكان با تمام ابعادش پيشروي دولتمردان كشور ما هم باز است. منتهي ظرافتهاي اين مسئله بيش از ظرفيتهاي اجرايي، زمينههاي قانوني و حقوقي و قضايي ميطلبد، چراكه برخي از حقوق كودكان نياز به پشتيباني قانوني و حقوقي دارد. در حالي كه استانداردهاي حقوق كودكان در كشور ما و قانونگذاري بر اساس اين استانداردها، از طرفي و برخورد با متخلفان و خيانتكاران به حقوق كودكان از سوي ديگر بزرگترين جاي خالي در اين حوزه به شمار ميروند. علاوه بر اين در كشور ما قابل توجهترين مسئله در حوزه حقوق كودكان دسترسي به آموزش و تحصيل رايگان است.
همچنين توزيع و تكميل شبكه آموزشي با وجود پيشرفتهاي صورت گرفته در كشور ما با چالشهايي مواجه است. نتيجه اين چالشها بازماندن 175 هزار كودك از تحصيل است. اين رقم به جز آمارهاي غيررسمي در اين رابطه و كودكاني است كه در جرگه دانشآموزان به شمار ميروند اما با حداقل امكانات.
كاهش بازماندگان از تحصيل از رؤيا تا واقعيت
به هر روي اولين همايش ملي رشد و تكامل همهجانبه كودك، جهشي به سوي عدالت اجتماعي كه روز گذشته برگزار شد، چرت برخي را در رابطه با تحقق برخي از حقوق كودكان در كشور پاره كرد.
علي ربيعي، وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي يكي از سخنرانان اين همايش در حيطه مسئوليتهاي مجموعهاش اظهاراتي بيان كرد. وي از تغيير نام شوراي ساماندهي كودكان كار به شوراي حمايت اجتماعي از كودكان خبر داد.
گفتههاي وزير رفاه در حالي بيان ميشود كه مسئله كودكان كشورمان نام شوراها نيست، بلكه خروجي آنهاست. علاوه بر اينكه آموزش و پرورش ميتوانست در تعيين دقت اين آمارها به وزارت تعاون كمك كند.
بنابراين غايب بزرگ همايش مزبور آموزش و پرورش بود. وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي همچنين از كاهش كودكان بازمانده از تحصيل خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۷۵ هزار كودك بازمانده از تحصيل وجود داشت كه امسال تعداد اين كودكان ۱۰۰ هزار نفر كاهش پيدا كرده است و در حال برنامهريزي و صحبت براي ۷۵ هزار كودك بازمانده ديگر و بازگشت آنها به مدرسه هستيم.
وي افزود: دوران كودكي يكي از مهمترين مراحل رشد و تكامل كودكان محسوب ميشود، بهطوري كه سرمايهگذاري در اين خصوص ميتواند باعث توانمندسازي كودكان در آينده شود. ربيعي تأكيد كرد: با توجه به اهميت رشد و تكامل كودكان به همين دليل در شوراي عالي رفاه تصميم گرفتيم نام شوراي ساماندهي كودكان كار و خيابان را به شوراي حمايتهاي اجتماعي از آنها تغيير دهيم.
بانك اطلاعاتي كودكان كار در دادگستري
ربيعي با تأكيد بر اينكه اجرايي شدن برنامههاي رشد و تكامل كودكان نياز به همكاري دستگاههاي مختلف دارد، گفت: سند همكاري بينبخشي براي رشد و تكامل كودك نيازمند همكاري وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، شهرداري و دادگستري است كه به زودي با اجراي اين سند شاهد تكامل و رشد كودكان خواهيم بود.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي از شناسايي 3 هزار كودك كار و خيابان خبر داد و اظهار داشت: بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد كه تعداد كودكان كار و خيابان به نسبت گذشته كمتر شده است.
به گفته وي، سه دسته از كودكان خياباني وجود دارند كه دسته اول اين كودكان داراي خانواده هستند و نميتوانيم آنها را نگهداري كنيم و گروه دوم از استانها و كشورهاي ديگر مهاجرت كردهاند و گروه سوم نيز كودكان خياباني هستند كه خانواده ندارند و مورد سوءاستفاده قرار ميگيرند كه هدف اصلي ما نيز رسيدگي و نگهداري از اين كودكان است.
ربيعي از تشكيل بانك اطلاعاتي كودكان كار و خيابان خبر داد و افزود: اين بانك در دادگستري تشكيل شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]