واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
جزینی: کشف 111 کارگاه تولید شیشه / توزیع آسان ترامادول و متادون بین دانشجویان جامعه > آسیبها - ایرنا نوشت: قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: طی 6 ماهه نخست امسال، 111 کارگاه تولید شیشه و 234 تن مواد مخدر در کشور کشف شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، علیرضا جزینی در مراسم امضای تفاهم نامه با دانشگاه علم و فرهنگ ،افزود: همچنین در این مدت یک هزار و 100 کیلوگرم مواد مخدر صنعتی و 12 میلیون عدد قرص و آمپول روانگردان در کشور کشف شده است. وی تصریح کرد: موادمخدر موضوع حساسی است که دشمن در زمان حاضر به وسیله آن جوانان کشور را نشانه گرفته است؛ به دلایل مختلف در شیوع شناسی ها و نظرسنجی های دانشگاه های مختلف کشور، نشان داده می شود که تلاش دشمن، گرایش جوانان ایرانی به سمت موادمخدر است.
جزینی افزود: هم اکنون باور غلطی بین برخی دانشجویان دختر و پسر مبنی بر اینکه مصرف مواد محرک و روان گردان ها اعتیادآور نیست؛ در حال گسترش است؛ ترامادول و متادون از جمله موادی به شمار می آیند که خیلی راحت در کشور به طور غیرمجاز وارد و در بین دانش آموزان و دانشجویان توزیع می شوند؛ به همین دلیل این کشفیات امری بسیار مهم است.
این مقام مسوول در ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: متاسفانه در این شرایط برای مواد صنعتی هیچ پروتکل درمانی نداریم و تمام پروتکل های ما برای موادمخدر سنتی است که این موضوع، عوارض و خطراتی برای نسل جوان به دنبال دارد. ** اولین تجربه 67 درصد دانشجویان مصرف کننده مواد در زمان دانش آموزی
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در ادامه ضمن اشاره به جلسه هفته گذشته ستاد مبارزه با موادمخدر با وزیر آموزش و پرورش، اظهارداشت: در این جلسه صحبت هایی برای پیشگیری اولیه اعتیاد در حوزه دانش آموزی انجام شد.
جزینی ادامه داد: در زمان حاضر اولین تجربه 67 درصد دانشجویان مصرف کننده موادمخدر و محرک به دوران دانش آموزی آنان مربوط می شود و چنانچه از این مساله غفلت کنیم و پیشگیری از آن را در دستور کار خود قرار ندهیم حتی کارآفرینی نیز در کشور نتیجه بخش نخواهد بود.
وی ادامه داد: اعتیاد، اکنون در محیط های صنعتی و کارگری شیوع یافته است که نتیجه این مساله کاهش تولید است.
این مقام مسوول در ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: مصرف روانگردان ها، فرد را به سمت توهم و در نهایت ابتلا به جرم و جرایم می برد و در زمان حاضر علت 25 درصد قتل های گزارش شده در کشور، مصرف موادمخدر و یا محرک است و متاسفانه در سال های گذشته هم علت برخی جرایم، ناشی از مصرف مواد بوده است به طوریکه در حال حاضر به این نتیجه رسیده ایم که اولین آسیب اجتماعی در کشور مصرف موادمخدر است زیرا این مواد منشا بسیاری از جرایم هستند.
جزینی افزود: در زمان حاضر 2.6 درصد یا به نوعی حدود سه درصد دانشجویان مصرف کننده مواد هستند که این مساله حتی در دانشجویان پزشکی نیز صدق می کند.
وی در ادامه با تاکید بر آنکه در ستاد مبارزه با موادمخدر معتقدیم مبارزات باید پشتوانه علمی داشته باشند، افزود: تشکل های دانشجویی در مبارزه علمی با موادمخدر می توانند ما را همراهی کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیشگیری، درمان، کاهش آسیب، حمایت اجتماعی، صیانت و توانمندسازی که اشتغال نیز یکی از مولفه های آن است از مسایلی است که باید طی تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه علم و فرهنگ در این دانشگاه پیگیری شود.
وی در خصوص اختصاص دو واحد درسی به منظور پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه ها، اظهار داشت: وزارت علوم ، رشته پیشگیری از اعتیاد را ابلاغ کرده است به طوری که اکنون این رشته در برخی از دانشگاه های کشور تدریس می شود؛ اما حتی اگر نتوانیم این رشته در سراسر کشور گسترش دهیم نیاز است که دو واحد درسی ویژه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه ها گنجانده شود.
وی ادامه داد: مساله اعتیاد تنها مساله جمهوری اسلامی ایران نیست؛ بلکه اکنون 170 کشور جهان با مساله اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند به طوریکه کشور آمریکا بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است و به این ترتیب مساله مصرف موادمخدر حتی برای کشورهای جهان اول و توسعه یافته به معضل تبدیل شده است.
جزینی در ادامه با تاکید بر اینکه تمام عناوین پژوهشی و یافته های ستاد مبارزه با موادمخدر روی سایت ستاد قرار دارد. ۴۲۴۲
کلید واژه ها: ستاد مبارزه با مواد مخدر - مواد مخدر -
یکشنبه 19 مهر 1394 - 11:55:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]