واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۵۲ق.ظ)
گنجايش پايتخت براي تأسيس معدني جديد تکميل شده است موج - معاون نظارت و پايش اداره کل محيط زيست تهران گفت: گنجايش پايتخت براي تأسيس معدني جديد تکميل شده است و کلانشهر تهران در دو بخش شرقي و غربي در محاصره يکصد و 60 معدن قرار دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد رستگاري، معاون نظارت و پايش اداره کل محيط زيست استان تهران، با بيان اين که گنجايش پايتخت براي تأسيس معدني جديد تکميل شده است و کلانشهر تهران در دو بخش شرقي و غربي در محاصره يکصد و 60 معدن قرار دارد، گفت: در زمينه پايش و نظارت عملکرد معادن کمبود قانون نداريم، بلکه مشکل اين است که واحدهاي صنعتي تکاليف قانونيشان را نميدانند.
محمد رستگاري، با اشاره به اين که صدور مجوز براي تأسيس معادن جديد بر عهده وزارت صنعت و معدن است، تصريح کرد: با توجه به حجم بالاي آلايندگيهاي هواي تهران، از مسوولان وزارت صنعت و معدن ميخواهيم با دقت بيشتري پيگير اجراي ضوابط قانوني در واحدهاي زيرمجموعهشان باشند.
وي با بيان اين که تمامي يکصد و 60 معدن استان تهران به صورت مستمر از سوي تيمهاي پايش و نظارت مورد بازبيني ميداني قرار ميگيرند، افزود: از آنجايي که منشأ آلودگيهاي استان تهران در دو سال اخير کانونهاي داخلي بوده است، از نيمه شهريور سال جاري، 25 تيم گشت و پايش مسووليت کنترل کيفي فعاليت معادن حريم پايتخت را بر عهده گرفتند تا تمامي اين واحدهاي صنعتي که بر روي کيفيت هواي تهران تأثير مستقيم دارند، مورد بازبيني ميداني قرار گيرند.
رستگاري ادامه داد: در روند نظارت و پايش اين تعداد معدن، تا کنون 50 واحد مورد پايش و نظارت موشکافانه قرار گرفتند که ماحصل اين پايش و نظارت پلمپ 10 واحد و صدور دستور توقف فعاليت 4 واحد بوده است. همچنين براي 10 واحد به دليل رعايت نکردن استانداردهاي لازمه اخطاريه صادر شده است.
وي با تأکيد بر اين که يکي از ملاکهاي تيم پايش و نظارت معادن استان تهران، فعال بودن تجهيزات کنترل آلودگيهاست، خاطرنشان کرد: بسياري از معادن با وجود آنکه تجهيزات کنترل آلودگي در اختيار داشتند، اما؛ به درستي از اين تجهيزات استفاده نميکردند. همچنين پوشش راههاي دسترسي معادن نيز که بسيار حائز اهميت است، دچار نقايص فني بود، آن هم در شرايطي که بسياري از بار آلودگي معادن ناشي از راههاي دسترسي است.
معاون نظارت و پايش اداره کل محيط زيست استان تهران يکي ديگر از شاخصهاي کنترل و پايش فعاليت معادن پايتخت را تعبيه پوششهاي مناسب بر سقف کاميونها عنوان کرد و گفت: وقتي خودروهاي باربري اقدام به جابه جايي شن و ماسههاي معادن ميکنند، بايد از پوشش مناسبي بر سقف استفاده کنند، چراکه؛ حرکت اين خودروها بدون سرپوش مناسب، سبب پخش شدن حجم بالايي از گردوغبار ناشي از مصالح ساختماني توليدي در هوا ميشود.
رستگاري يکي ديگر از مشکلات معادن شن و ماسه استان تهران را ارتفاع دپوي مصالح توليدي دانست و افزود: زماني که شن و ماسه توليد ميشود، تا پيش از فروش، در قسمتي از معادن دپو ميشود. در بسياري از معادني که در اجراي طرح پايش اخطار گرفتند، ارتفاع اين دپوها به قدري زياد بوده که به شکل تپه بودند و با وزش کوچکترين بادي گردوغبار اين تپهها به هوا بر ميخواست و باعث انتقال و تزريق آلودگيها به آسمان استان تهران ميشدند.
وي مشکلات معادن آسفالت را علاوه بر موارد ذکر شده، خروج گازهاي آلاينده از دودکش اين کارخانهها برشمرد و ادامه داد: درست است که هنوز مطالعه دقيقي بر ميزان تأثير آلودگي فعاليت معادن شن و ماسه و آسفالت استان تهران بر کيفيت هواي پايتخت صورت نگرفته، اما؛ حتي اگر اين ميزان ناچيز نيز باشد، با توجه به آن که قابليت کنترل و حذف دارد، از اهميت ويژهاي برخوردار است.
رستگاري با تأکيد بر اين که آلايندگي معادن شن و ماسه و آسفالت استان تهران فرمي از آلودگيها است که قابليت کاهش و کنترل دارد، خاطرنشان کرد: فاز نخست پايش و کنترل معادن استان تهران که از نيمه شهريور آغاز شده، تا پايان مهر ادامه دارد تا آن دسته از واحدهايي که پلمپ شدهاند يا تعهد دادهاند که ظرف يک ماه موارد آلاينده زايي را برطرف کنند، اقدامات لازمه و اصلاحات ساختاري را انجام دهند.
به گفته معاون نظارت و پايش اداره کل محيط زيست استان تهران، در فاز دوم نظارت و پايش معادن شن و ماسه و آسفالت استان تهران، با توجه به آن که در آستانه فصل سرما قرار داريم، بازديدهاي ميداني در برهههاي زماني متفاوت و با تمرکز بيشتري انجام ميشود و پايش واحدهاي صنعتي استان تهران تا پايان سال جاري همچنان ادامه خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]