تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):چه چيز مانع مى شود كه هر گاه بر يكى از شما غم و اندوه دنيايى رسيد، وضو بگيرد و به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806380473




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرغ‌های هورمونی باور غلط یا واقعیت؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مرغ‌های هورمونی باور غلط یا واقعیت؟
هورمون‌ها و پروتئین‌ها گران و وارداتی می‌باشند به همین علت مرغداران راغب به استفاده از آن‌ها نیستند.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روز‌ها وقتی تصمیم به خرید مرغ گرفتید و به مراکز عرضه مرغ‌های کشتار شده مراجعه می‌کنید، با شرایط نادرست و غیر بهداشتی در نگهداری مرغ‌های کشتارشده در برخی از فروشگاه‌ها از قبیل خونابه و بوی بد روبرو می‌شوید. بعضی مواقع این شرایط نگهداری، شما را دچار شک و تردید می‌سازد. 


از طرفی حرف‌هایی در خصوص هورمونی بودن مرغ‌های موجود در بازار در رسانه‌ها و جامعه شنیده می‌شود، از طرف دیگر مسولان سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت به طور کل وجود هورمون در مرغ‌ها و تزریق هورمون به جوجه‌ها را تکذیب می‌کنند. اما به راستی تکلیف مصرف کنندگان مرغ در مقابل این گفته‌ها و شنیده‌های ضد و نقیض چیست؟ 


یکی از موضوعاتی که اغلب برای همه جای سوال دارد ولی هنوز علت مشخصی برای آن پیدا نکرده‌اند، رشد مرغ‌ها در مرغداری‌ها در زمانی کوتاه است. اغلب اوقات در خصوص مرغ‌های هورمونی و عوارض ناشی از مصرف این مرغ‌ بر روی بدن شنیده‌اید. ولی تا چه اندازه این موضوع صحت دارد؟ چگونه می‌توان مرغ سالم‌تری از فروشگاه‌ها خریداری کرد؟ 


آنتی بیوتیک و هورمون؛ آری یا خیر؟ 
دکتر عادل حقیقی، رئیس مرکز ملی تشخیص آزمایشگاه‌های مرجع سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به این سوال که آیا مرغ‌های موجود در بازار هورمونی هستند، گفت: مرغ‌های بسته بندی شده‌ای که در دسترس مردم قرار دارد قبل از توزیع، از نظر میزان دوز مصرفی داروهای آنتی بیوتیک بررسی می‌شود تا اینکه سلامت مصرف کنندگان مورد تهدید قرار نگیرد. 


دکتر حقیقی ادامه داد: از مرغ‌های تولید شده در مرغ داری در ۳ نوبت نمونه گیری انجام می‌شود، که روزهای پانزدهم، بیست و پنجم و موقع کشتار مرغ است. این نمونه گیری‌ها در مرکز تشخیص ملی با دستگاه‌های پیشرفته و امروزی و نیروی کار متخصص مورد بررسی قرار می‌گیرد و با مشاهدهٔ هر گونه تخلف موضوع مراجع و مراکز دام پزشکی و از مورد مرغ‌ها به بازار به طور جدی جلوگیری می‌کنیم. 


وقتی مرغداران کوتاهی می‌کنند
دکتر فرهمند صالح‌زاده، معاون بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص هورمونی بودن مرغ‌ها، افزود: در حال حاضر تمام فرآورده‌های خام دامی در کشور از نظر آنتی بیوتیک باقیمانده در آن تحت نظارت و کنترل است. 


صالح‌زاده ادامه داد: پاسخ سوال اینکه مرغ‌های تولید داخل هوورمون‌ دارند یا نه؟ ساده است. به دلیل گران بودن هورمون‌ها و پروتئین‌ها و همچنین وارداتی بودن آن‌ها، مرغ داران و فعالان حوزه دام و طیور از خرید آن صرف نظر می‌کنند و در بهترین حالت از آنتی بیوتیک‌ها استفاده می‌کنند، البته این آنتی بیوتیک‌ها رشد دهنده مرغ‌ها نیستند بلکه از بیماری‌های باکتریایی و بیمار شدن مرغ‌ها جلوگیری می‌کنند و تا حد کمی به طور مستقیم رشد مرغ‌ها را بهتر می‌کنند. 


خیالتان از بابت مرغ‌ها آسوده باشد
دکتر فرهمند صالح‌زاده افزود: میزان آنتی بیوتیک موجود در فرآورده‌های خام دامی در تمام نقاط کشور سنجش شده است و این میزان از سطح مجاز کمتر بوده و تهدیدی برای مصرف کننده به شمار نمی‌رود. 


 آزمایشگاه‌های مرجع دامپزشکی این روز‌ها مرغ‌ها را در تمام مراحل به ویژه قبل از عرضه به بازار میزان باقیمانده دارویی و آنتی بیوتیک‌های مصرف شده در دوره رشد مرغ‌ها را با انجام آزمایش‌های متعدد بررسی می‌کنند و اگر میزان باقیمانده دارویی و آنتی بیوتیک موجود در مرغ‌ها از حد مجاز بیشتر باشد اجازه ورود به بازار داده نمی‌شود. 


به دنبال مرغ درشت نباشید
متاسفانه فرهنگ مصرف مردم کشورمان به این شکل است که مرغ‌های درشت‌تر را می‌پسندند و این امر باعث طولانی شدن دورهٔ پرورش مرغ می‌شود. 


طولانی شدن دورهٔ پرورش مرغ، میزان آنتی بیوتیک مصرفی را افزایش می‌دهد. مرغ‌هایی با وزن ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم در بهترین شرایط سلامت هستند و طول دورهٔ پرورش هم بایستی ۴۵ روز باشد. مرغ‌هایی که بیشتر از این مدت پرورش می‌یابند و درشت‌تر می‌شوند احتمال وجود مقادیر بیشتر آنتی بیوتیک در گوشت آن‌ها زیاد‌تر است. 


تزریق هورمون؛ اشتباه‌ترین باور عامیانه
دکتر مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص مرغ‌های هورمونی و تزریق هورمون به آن‌ها گفت: از نظر علمی و عملی، مصرف هورمون در پرورش مرغ امکان پذیر نیست و تنها تزریقی که به مرغ انجام می‌شود واکسنی است که به جوجه‌های یک روزه در محل جوجه‌کشی تزریق می‌شود که روشی معمول در پیشگیری و کنترل بیماری‌هاست. 


خلج در ادامه افزود: در تولید مرغ، چیزی به عنوان هورمون نه مصرف و نه تزریق می‌شود. مردم بدون هیچگونه نگرانی می‌توانند مرغ‌های عرضه شده در مراکز مجاز عرضه و فروش را مصرف کنند. 


رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پایان خاطر نشان کرد: کار‌شناسان سازمان دامپزشکی و کادرهای فنی غیر دولتی بر همهٔ مراحل تولید مرغ نظارت دارند و این مراحل توسط این کار‌شناسان مورد ارزیابی و پایش قرار می‌گیرند تا غذایی سالم و بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد. 


گزارش از محمد رضاقلی پور


انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

مردم بدون نگرانی مرغ مصرف کنند
مرغ ارگانیک در ایران هنوز سر از تخم درنیاورده است
فست‌فودها عاملی موثر در ایجاد اختلالات هورمونی
مرغ‌های هورمونی عامل نازایی/ افزایش زایمان زودرس در جامعه





۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن