تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين شما كسى است كه براى زنان خود بهتر باشد و من بهترين شما براى زن خود هستم....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805650182




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا با تاسیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعداد کشورهای دارای بمب هسته‌ای کاهش یافت؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیا با تاسیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعداد کشورهای دارای بمب هسته‌ای کاهش یافت؟
با وجود تاسیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تعداد کشورهای دارای تسلیحات اتمی کاهش نیافت.

طباذلب
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بی‌گمان نحوه دستیابی به تسلیحات اتمی یکی از بزرگترین بحران‌هایی است که جهان در طول دهه‌های اخیر با آن روبرو بوده است.


تلاش آمریکا و آلمان در خلال جنگ جهانی دوم را می‌توان آغازگر این رقابت مهلک دانست، رقابتی که آمریکا در آن پیشی گرفته و عملا با استفاده از این سلاح مرگ بار زمینه تسلیم ژاپن در این جنگ فراگیر را فراهم کرد.



آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال ۱۹۵۷و جهت مقابله با تکثیر تسلیحات اتمی و بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته‌ای آغاز به کار کرد.


با وجود تاسیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تعداد کشورهای دارای تسلیحات اتمی نه تنها کاهش نیافت بلکه افزایش یافت، امری که می‌تواند ناکارآمدی آژانس و تحت نفوذ بودن آن را نشان دهد.


هند، پاکستان، اسرائیل و آفریقای جنوبی در طول سال‌های پس از تشکیل آژانس بین‌المللی انرژی به این سلاح مرگ بار دست یافتند، این در حالی است که شواهد نشان می‌دهد که آژانس پیش از دستیابی کشورهای فوق به سلاح اتمی اطلاعاتی مبنی بر تلاش دول فوق جهت حرکت در این مسیر در دست داشته است.


با وجود گذشت سال‌ها از اتمی شدن کشورهای فوق و خطر این تسلیحات بر اقصی نقاط جهان، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اقدامی تبعیض آمیز و ناعادلانه تاکنون از طرح موضوع فوق و ضرورت بازرسی از مکان‌های اتمی به گونه‌ای جدی امتناع ورزیده است.


بیش از یک دهه از حرف و حدیث‌ها پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای ایران می‌گذرد، با وجود همکاری‌های گسترده ایران با این نهاد بین‌المللی نظیر پذیرش پروتکل الحاقی، توقف غنی‌سازی در طنز و تعطیلی "یو سی اف" همچنان ظن‌های آژانس در این رابطه لاینحل مانده است. ظن‌هایی که گمان می‌رود بیش از آن که برگرفته از وظایف این نهاد بین‌المللی باشد برگرفته از فشارهای آمریکا و متحدین اروپایی‌اش در جهت متوقف کردن برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران و محروم کردن کشور از این فناوری نوین است.


نکته با اهمیت دیگر در رابطه با تعامل نامناسب آژانس با ایران را می‌توان در بازرسی‌های مدام این سازمان از مکان‌های مختلف نظامی ایران مشاهده کرد.  مدارک منتشر شده در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که آژانس بارها اسناد یاد شده را به دشمنان جمهوری اسلامی ایران من جمله رژیم صهیونیستی و آمریکا اعطا کرده است.


برخی شواهد حاکی از انتقال برخی اسناد فعالیت‌های هسته‌ای ایران و دانشمندان کشورمان از سوی آژانس به سرویس‌های امنیتی بیگانه است، آژانس بین‌المللی انرژی در سال‌های اخیر به ویژه در روند تعاملی ایران در یک دهه پیش که به بیانیه سعد آباد منجر شد با عنوان گفتگو به شناسایی دانشمندان هسته‌ای کشورمان پرداخت، رویکردی که نتیجه آن را می‌توان در ترور برخی از اندیشمندان در سال‌های بعد مشاهده کرد.


برآیند رفتار آژانس در طول یک دهه گذشته نشان می‌دهد که اظهارات مسئولان آژانس مبنی بر ضرورت راستی آزمایی برنامه اتمی ایران، بازجویی از دانشمندان اتمی، بازرسی از مراکز نظامی و… بیش از آن که برگرفته از وظایف این نهاد بین‌المللی باشد در پی تحمیل خواسته‌ها به ایران است تا به فرمایش مقام معظم رهبری عملا دست ایران را از بهره‌برداری از این انرژی نوین کوتاه نموده و صرفا برنامه کاریکاتوری از صنعت هسته‌ای در کشور باقی بماند.


کنار هم گذاردن رویکرد آژانس در قبال ایران و بهانه‌های واهی مدیر کل آن نظیر انتشار پی در پی گزارش‌هایی در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران (ما مدرکی دال بر انحراف ایران نیافتیم اما نمی‌توانیم تضمین کنیم که فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح آمیز است) نشان می‌دهد که این سازمان بین‌المللی اکنون و بیش از هر زمانی از اهداف و مقاصد بنیادین آن فاصله گرفته و در راستای خواسته‌های قدرت‌های حامی گام بر می‌دارد، بدین رو بدبینی ایران به عملکرد و نیات آژانس امری منطقی به نظر می‌آید.
انتهای پیام/




اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

چند مرحله‌ای شدن توافق‌های هسته‌ای یک توطئه جدید است
عزت و اقتدار ایرانی، توشه سفر وین/ پیشرفتی که با خون‌بهای دانشمندان هسته‌ای توام شده کم نمی‌شود
مذاکرات سه جانبه ظریف، اشتون و کری آغاز شد
عزیمت تیم هسته‌ای به نیویورک سه‌شنبه هفته جاری/ کارشناسان تیم را همراهی می‌کنند
بارش شدید باران در وین+ عکس





۱۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن