واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بررسی یک ادعا؛
آیا سقوط کروزهای روسی در ایران واقعیت دارد؟
برخی رسانههای غربی اعلام کردند که 4 فروند از کروزهای شلیک شده در خاک ایران سقوط کردهاند ولی تاکنون هیچ سند یا عکسی در این باره منتشر نشده است.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، آمریکاییها میگویند 4 فروند از کروزهای روسی در مسیر حرکت به سمت مواضع داعش در سوریه، در ایران سقوط کردهاند. هیچ سندی در رابطه با این موضوع تاکنون منتشر نشده و ماجرا بیشتر شبیه یک "بلوف رسانهای" است تا واقعیت. روز چهارشنبه هفته گذشته شبکه خبری راشاتودی به نقل از وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ناوهای این کشور 26 فروند موشک کروز از دریای خزر به سوی مواضع داعش در روسیه شلیک کردهاند. وزارت دفاع روسیه نیز ساعتی بعد اعلام کرد که، "4 کشتی جنگی این کشور که در دریای خزر مستقر شدهاند 26 موشک به مواضع داعش در سوریه شلیک کردهاند و موشکهای شلیک شده 11 پایگاه داعش در سوریه را نابود کردهاند." اندکی بعد هم در نهایت اعلام شد که موشکهای شلیک شده به سوی مواضع داعش در سوریه، موشک کروز سری کلاب دوربرد بودهاند. اما با گذشت این موضوع و اعلام موفقیت آمیز بودن عملیات شلیک موشکهای کروز و تایید اصابت آنها به مواضع داعش در سوریه، روز پنج شنبه برای نخستین بار، شبکه خبری سی ان ان به نقل از مقامات ارشد پنتاگون که نامی از آنها برده نشده بود، خبر داد که 4 فروند از موشکهای کروز در ایران سقوط کردهاند.
کروزهای روسی از آسمان ایران و عراق وارد سوریه شدهاند ساعتی از خبر سی ان ان نگذشته بود که اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا تایید کرد که 4 فروند موشک کروز روسی در ایران سقوط کرده است. او در نشست خبری مشترک با مایکل فالون وزیر دفاع انگلیس گفته بود: 4 فروند موشک کروز پرتاب شده روسیه به دلیل نقص فنی در میانه راه در خاک ایران سقوط کردهاند. در ایران اما سردار جزایری سخنگوی ارشد ستاد کل نیروهای مسلح و در سوی دیگر، دیمیتری پیشکوف سخنگوی کرملین نیز این خبر را تکذیب کردند. ** سقوط موشک کروز در ایران؛ بلوف یا واقعیت؟ موشک کروزی که ناوگان روسی مستقر در دریای خزر به سوی مواضع داعش شلیک کرده است، کلاب (Klub) نام داشته و در ناتو با عنوان Kalibr-NK شناخته میشود. کروزهای کلاب، انواع مختلفی داشته و از هدایت اینرسی و ماهوارهای برخوردار هستند. ناوبری ماهوارهای موشکهای کروز، امری مرسوم در جهان تلقی شده و اصولا ناوبری موشک های کروز بالای 800 کیلومتر بدون استفاده از ماهواره، امری غیر ممکن تلقی میشود چرا که موشکهای کروز برای عدم رهگیری و شناسایی توسط رادارها، به خصوص رادارهای ماوراء افق* که کار هشدار اولیه را برعهده دارند، در ارتفاع پایین حرکت میکنند و حرکت در ارتفاع پایین، موشک را با مشکلاتی جدی مواجه میکند. همین موضوع (حرکت در ارتفاع پایین) باعث میشود که این کروزها با موانع متعددی همراه باشند که پستی بلندهای طبیعی و غیر طبیعی(انسانساز) روی زمین و همچنین موانع غیر ثابت از جمله آنها است لذا باید ناوبری (هدایت و کنترل) این موشکها بسیار دقیق و نقطهای باشد از این رو اکثر موشکهای کروز دوربرد، از ماهواره برای حرکت دقیق بهره میبرند. روسیه نیز برای هدایت موشکهای کلاب، از ماهواره ناوبری بومی خودش که "گلوناس" نام دارد، استفاده کرده است. از این رو، هدایت ماهواره در مورد کروزهای برد بلند مانند کروزهایی که از دریای خزر به سوی اهداف از پیش تعیین شده در خاک سوریه و در 1500 کیلومتری، شلیک شده بودند، امری قطعی است. اما برخی رسانههای غربی در ابتدا و سپس اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در ادامه این ماجرا، اعلام کردند که 4 فروند از کروزهای شلیک شده در خاک ایران سقوط کردهاند ولی تاکنون هیچ سند یا عکسی در این باره منتشر نشده است و فقط شبکه تلویزیونی سعودیها (العربیه) اقدام به انتشار چند عکس کرده است که بررسی این تصاویر قابل توجه است.
تصویر منتشره از محل سقوط کروز در ایران (العربیه) همین تصویر گویای کذب بودن ماجراست، چرا که اولا هیچ قطعهای از بدنه موشک در اطراف (چه در این تصویر و چه در تصاویر دیگر) دیده نمیشود. نکته دیگر اینکه حفره ایجاد شده توسط این موشک سقوط کردهی مورد ادعا، حدود یک متر است، حال اینکه موشکهای کروز دوربرد کلاب (شلیک شده توسط روسیه) حدود 300 کیلو سر جنگی دارند و اصابت یک موشک با 300 کیلو سر جنگی حداقل باید حفرهای به عمق 10 متر و عرض 50 متر ایجاد کند. حتی مردم منطقه هم صدای انفجار شدید نشنیده و یا حتی خسارت شدید ناشی از اصابت موشک هم گزارش نشده است، قطعهای از موشک یا مشابه آن نیز پیدا نشده است که بتوان بر اساس آن، کمی در باره صحت این ادعا شک کرد.
تصویر منتشره از لحظه شلیک موشک کروز روسی گذشته از این موضوعات پیش پا افتاده، کروزهای کلاب انواع مختلفی داشته و پیش از این تستهای مختلفی روی آنها انجام شده است و اصولا نقص فنی آن هم نه درم ورد یک موشک، بلکه 4 موشک (طبق ادعای آمریکا) امری غیر منطقی است که شاید هیچ نمونهای برای آن نتوان پیدا کرد. ضمن اینکه آمریکاییها هم هیچ مختصاتی از نقطه سقوط موشکها و یا هیچ تصویری از محل سقوط منتشر نکردهاند. به نظر میرسد که جوسازی رسانههای غربی و مقامات آمریکایی از ماجرای شلیک موشکهای کروز بیشتر شبیه یک "بلوف رسانهای" باشد تا واقعیت چرا که عملکرد مثبت جنگنده های روسیه در عملیاتهای مختلف در حما، ادلب، رقه، حمص، حلب و دیگر مناطق اشغالی توسط تروریستها به شدت مورد استقبال افکار عمومی قرار گرفته و این روزها ولادمیر پوتین در میدان، "یکهتازی" میکند. /تسنیم 121
۱۸/۰۷/۱۳۹۴ - ۱۷:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]