واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۲۱ب.ظ)
ايجاد موقعيتهاي مناسب سرمايهگذاري بخش خصوصي در حوزه سلامت موج - وزير بهداشت گفت: موقعيتهاي مناسبي براي سرمايه گذاري بخش خصوصي در حوزه سلامت ايجاد شده است و در اين راستا نيازهاي وزارت بهداشت براي جذب سرمايه در قالب بستهاي تدوين شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير بهداشت و معاونين اين وزارتخانه با شوراي عالي کانون بانکهاي خصوصي کشور و شوراي هماهنگي بانکهاي دولتي به ميزباني وزارت بهداشت با هدف بررسي سه محور، مشارکت بانکها در اجراي طرح تحول سلامت، مشارکت بانکهاي خصوصي در امور خيريه و مشارکت اجتماعي و مشارکت در توسعه زيرساختهاي بخش سلامت، تشکيل شد.
وزير بهداشت در ابتداي جلسه به تشريح نقاط آسيبپذير بهداشت و درمان کشور پرداخت و آماري از کمبودها و نيازهاي وزارت بهداشت را ارائه نمود.
هاشمي با تاکيد بر نياز فراوان وزارت بهداشت به سرمايه گذاري بخش خصوصي گفت: حوزه سلامت فرصت بسيار خوبي براي سرمايه گذاري بخش خصوصي از جنبه اقتصادي و نيز توجه بنگاههاي اقتصادي به مسئوليت اجتماعيشان است.
وي با اشاره به اين سخن مقام معظم رهبري که بايد کاري کنيم که مردم جز درد بيماري درد ديگري نداشته باشند، گفت: هنوز با اين هدف ارزشمند فاصله داريم. متاسفانه عليرغم پيش بينيهاي قانوني در سالهاي گذشته تنها 3 درصد از بودجه دولت به توسعه زيرساخت سلامت تخصيص داده شده است.
وزير بهداشت افزود: دولتها عموماً به توسعه عمراني و صنعت توجه داشتند که در آن بخشها نيز علامت سوالهاي زيادي وجود دارد. اما توجه کمي به توسعه بخش سلامت کشور شده است. خوشبختانه دکتر روحاني از ابتداي روي کار آمدن دولت يازدهم حرکتهاي بسيار مثبتي را در اين زمينه شروع کردند و فضاي ملتهب و متشنجي که در حوزه سلامت وجود داشت را التيام بخشيدند.
هاشمي به مشکلات دارويي کشور اشاره کرد و گفت: در ابتداي دولت در تأمين دارو مشکلات بسياري وجود داشت و مردم در بيمارستانها مورد بي احترامي قرار ميگرفتند که اجراي طرح تحول سلامت تا حدود زيادي به خصوص در مناطق محروم و روستاها توانست آلام مردم را کاهش دهد.
وزير بهداشت با اشاره به جايگاه نامطلوب ايران در شاخصهاي مختلف سلامت گفت: زماني ما در منطقه از نظر بسياري از شاخصهاي سلامت رتبه برتر را داشتيم اما وضعيت امروز ما مطلوب نيست و اين به خاطر رشد کند ما در اين زمينه است. کشورهاي منطقه با سرمايه گذاريهاي صحيح در اين بخش پيشرفت فراواني در حوزه بهداشت و درمان کسب کردهاند و از ما پيشي گرفتند.
وي با اشاره به نرخ اميد به زندگي در کشور گفت: درست است که اميد به زندگي در کشور 73 سال است اما عمر مفيد 63 سال است و 10 سال ديگر با معلوليت و بيماري فراوان همراه است که باعث کاهش کيفيت زندگي ميشود.
هاشمي خاطرنشان کرد: در ايران نسبت 1000 نفر جمعيت به پزشک 1.28 است که بسيار پايينتر از منطقه و نقطه مطلوب پيشبيني شده است.
وزير بهداشت گفت: در عين حال در کشور کمبود تخت بيمارستاني داريم و بيش از 50 درصد تختهاي بيمارستاني فرسوده هستند و اين امر مربوط به سالهاي گذشته است.
وزير بهداشت با اشاره به اينکه از نظر سرانه سلامت در دنيا در جايگاه 81 قرار داريم، گفت: تا پيش از اجراي طرح تحول سلامت پرداختي از جيب مردم در بخش درمان، حدود 60 درصد بود که اين مسئله برخلاف پيشبينيهاي برنامه چهارم و پنجم توسعه بوده است. در دنيا تنها 37 کشور وجود دارد که پرداختي مردم در بخش سلامت بيش از 50 درصد است که متاسفانه ايران تا پيش از اجراي طرح تحول سلامت در ميان اين گروه بود.
وي افزود: در مرحله آغازين اجراي طرح تحول سلامت کاهش پرداختي مردم در بخش خدمات بيمارستاني را هدف قرار داديم چرا که مردم 80 درصد خدمات بستري را از بخش دولتي دريافت ميکنند. در اين بخش پرداختي از جيب را براي بخش شهري به 6 درصد و روستايي به 3 درصد کاهش داديم.
دکتر هاشمي گفت: 80 درصد خدمات سرپايي در بخش خصوصي ارائه ميشود که کنترل آن ساده نيست و در عين حال اعتقادي هم به کنترل اين بخش نداريم.
وزير بهداشت اظهار داشت: طرح تحول سلامت با سه هدف حفاظت مالي از مردم در مقابل هزينههاي درمان، بهبود عدالت دسترسي به خدمات درمان و ارتقا کيفيت خدمات و احترام به مردم برنامه ريزي شد. اين طرح تابستان سال 92 طراحي شد و در اواخر همان سال در دولت بررسي و تصويب شد با اين هدف که بخشي از يارانه نقدي به يارانه خدمات تبديل شود که البته با توجه به عدم انصراف مردم از دريافت يارانه با چالشهايي هم مواجه شد.
وي افزود: اين طرح در چهار گام درمان، بهداشت، دستمزدها و آموزش تعريف شد. در ابتداي اين طرح بحث مشکلات دارو را داشتيم که خوشبختانه توانستيم آن را به سرانجامي برسانيم و در حال حاضر اقلام دارويي در دسترس مردم نسبت به قبل از اجراي طرح تحول 3 برابر شده است.
دکتر هاشمي خاطرنشان کرد: قبل از اجراي طرح مردم حتي براي تهيه البسه بيمارستاني به بيرون بيمارستان سوق داده ميشدند که در حال حاضر تمام آزمايشات در بيمارستان انجام ميشود و کسي براي تهيه دارو به بيرون از بيمارستان فرستاده نميشود.
وزير بهداشت با اشاره به تفاوت اداره بيمارستانها با ساير بخشهاي دولتي گفت: بيمارستانها به صورت هيئت امنايي اداره ميشوند و از امور مالي دولت مستثنا هستند. در گذشته براي آنکه تراز بيمارستانها منفي نشود، هيئت امناها تصميم ميگرفتند که بخشهايي که توجيه اقتصادي ندارد را در بيمارستان ارائه نکنند که در حال حاضر چنين نيست.
دکتر هاشمي گفت: تلاش کرديم با بازسازي بيمارستانها فضاي بيمارستاني را براي مردم قابل تحمل کنيم و در عين حال حضور پزشکان را در بيمارستانها در ساعات غير موظف افزايش داديم.
وي با اشاره به راهاندازي اورژانس هوايي در کشور گفت: بالگردهايي که از هوانيروز در اختيار اورژانس کشور است متناسب با خدمات درماني نيستند و در اين زمينه فرصت سرمايهگذاري براي بخش خصوصي وجود دارد. در تمام دنيا هم اغلب اورژانس در اختيار بخش خصوصي است و دولت از اين بخش خريد خدمت ميکند.
وزير بهداشت در خصوص وضعيت دارو اظهار داشت: واردات دارو در اين چند سال 30 درصد کاهش پيدا کرده است و اگرچه صادرات دارو اندک است اما آن را به دو برابر افزايش داديم.
هاشمي گفت: وزارت بهداشت براي 575 بيمارستان خريد انجام ميدهد که توانستيم با تخفيفهاي خوبي که براي خريد تجهيزات پزشکي گرفتيم صرفه جويي مناسبي را در اين حوزه داشته باشيم.
وزير بهداشت به عملکرد طرح تحول سلامت در بخش بهداشت اشاره کرد و افزود: در اين دو سال 2000 خانه بهداشت ساخته شدو تعداد محدودي باقي مانده است که در حال تکميل شدن است.
وي يکي از مشکلات بخش بهداشت و درمان را معضل حاشيه نشيني دانست و گفت: متاسفانه 10 ميليون حاشيه نشين از خدمات ابتدايي سلامت محروم بودند که توانستيم به ازاي هر 12500 نفر يک پايگاه سلامت حاشيه شهر ايجاد کنيم که البته متعلق به بخش خصوصي است و دولت در اين بخش خريد خدمت مينمايد. تاکنون در اين بخش 9 ميليون نفر را تحت پوشش قرار داديم و تا پايان سال اجراي اين طرح کامل ميشود.
هاشمي در خصوص تغيير تعرفهها گفت: تعرفهها را جوري تغيير داديم که پرداختهاي غيرمتعارف کاهش پيدا کند. تلاش شد تعرفهها واقعي شود و برخلاف گذشته بيمارستانها سودآور شوند.
وزير بهداشت رويکرد دولت در بخش سلامت را عدم سرمايه گذاري و خريد خدمت از بخش خصوصي عنوان کرد و گفت: نيازهاي متعدد وزارت بهداشت براي سرمايه گذاري در قالب بستههاي پيشنهادي در حال تهيه شدن است و تا 15 آبان ارائه خواهد شد. بخشهاي پيش بيني شده براي سرمايه گذاري از نظر اقتصادي قطعاً جذب کننده خواهد بود. در عين حال از نظر انساني و ملي و مسئوليت اجتماعي اهميت دارد.
هاشمي خاطرنشان کرد: مطلوب است که بانکها در کنار نگاه اقتصادي به بخش سلامت همانند خيرين اين حوزه در مشارکتهاي اجتماعي و امور خيريه نيز کمک کنند.
وي افزود تا کنون حدود 3000 ميليارد تومان توسط خيرين به حوزه سلامت کمک شده است.
وزير بهداشت با اشاره به نيازهاي وزارت بهداشت گفت: ساخت خانه بهداشت، پايگاههاي بهداشتي، مراکز انتقال خون و بيمارستان ميتواند به نام بانک باشد. هر بانکي ميتواند به صورت کامل و يا با مشارکت وزارت بهداشت اقدام به ساخت مراکز مورد نظر کند.
دکتر هاشمي گفت: بسياري از بانکها در کار خير مدرسه سازي فعال بودند که با توجه به کم شدن نياز کشور در اين بخش اين امکان وجود دارد که با توجه به کمبودهاي سلامت ميتواند سرمايه گذاريها به اين بخش سوق داده شود.
در ادامه مديران عامل بانکها به بيان ديدگاهها، پيشنهادات و درخواستها خود پرداختند. در اين ميان مقرر شد هر کدام از بانکها تعدادي ساخت تعدادي از خانههاي بهداشت ظرف 2 سال آينده را متقبل شوند.
علاوه بر اين، پيشنهاد ايجاد صندوق توسعه سلامت با مشارکت بانکهاي خصوصي و وزارت بهداشت و مطرح شدن آن در بورس و واگذاري آن به طور تدريجي به مردم مطرح شد که بسيار مورد استقبال طرفين قرار گرفت و دکتر طهماسب مظاهري مأمور طراحي اين هلدينگ اقتصادي شد.
همچنين مقرر شد که بانکها تا پايان هفته رقم بودجهاي که ميتوانند براي مشارکت با وزارت بهداشت اختصاص دهند را اعلام نمايند.
در پايان وزير بهداشت با اشاره به پيشنهادات مطرح شده گفت: دکتر روحاني بارها هم به من و هم به ساير مقامات مسوول گفتهاند که براي حل مشکل حوزه سلامت طرح ارائه کنيد. اگر بانکها در اين زمينه کمک کنند با آن موافق هستيم و براي اجرايي شدن آن نهايت تلاش خود را به کار ميگيريم.
وي در پايان گفت: در بحث صندوق توسعه سلامت ميتوان يکي از جلسات اقتصادي دولت را به آن اختصاص داد که آرامش خاطري هم براي بانکها ايجاد شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]