واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۳۰ب.ظ)
تشريح آخرين وضعيت پروژههاي شهر فرودگاهي امام خميني موج - مدير عامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره) با تشريح آخرين وضعيت پروژههاي شهر فرودگاهي گفت: با فعاليت شهر فرودگاهي به دنبال ايجاد رونق اقتصادي در فرودگاه بينالمللي امام خميني هستيم که اين رونق اقتصادي ابتدا اطراف فرودگاه، سپس تهران تسري مييابد.
به گزارش خبرگزراي موج، محمود نويدي، مدير عامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره)، درباره آخرين وضعيت پروژههاي شهر فرودگاهي امام خميني (ره) گفت: شهر فرودگاهي امام خميني (ره) در وسعت ۱۴ هزار هکتاري ساخته ميشود که بخشي از آن مجموعه هوانوردي شامل دو باند شمالي و جنوبي و ۵ ترمينال است.
وي ادامه داد: با توجه به قوانيني که در کشور وجود دارد مناطق آزاد ميتواند به توسعه اقتصادي شهر فرودگاهي امام خميني (ره) کمک کند بر همين اساس بخشي از مجموعه شهر فرودگاهي به وسعت ۱۵۰۰ هکتار به منطقه آزاد اختصاص يافت که قوانين اين مناطق بر اين بخش حاکم است و تجار و بازرگانان ميتوانند بدون پرداخت ماليات و دريافت ويزا براي ورود و خروج در آن فعاليت کنند.
نويدي افزود: اگر مناطق آزاد در ساير نقاط کشور خيلي موفق نبودند، اما؛ پيشبيني اين است که با توجه به نزديکي به فرودگاه امام و پايتخت درآمدهاي حاصل از فعاليتهاي منطقه آزاد شهر فرودگاهي امام خميني نه تنها براي فرودگاه بلکه تأثير بسزايي در اقتصاد پايتخت و حتي کشور ميگذارد. علاوه بر اين ايجاد منطقه ويژه تجاري با مساحت حدود ۲۵۰۰ هکتار در دستور کار است.
مدير عامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني با بيان اين که حدود ۷ هزار هکتار نيز مربوط به خدمات جانبي هوانوردي و مناطق آزاد است، گفت: در دنيا ۸۳ شهر فرودگاهي فعاليت دارد که فعاليتهاي اقتصادي، تجاري و حتي کارخانههاي در آنها ايجاد شده است که ميتوانند يک کل کشور را متحول کنند.
وي با بيان اين که انواع فعاليتهاي تجاري و اقتصادي از جمله بورس نفت، هتل فرودگاهي و شرکتها تجاري و اقتصادي در شهر فرودگاهي امام خميني ايجاد خواهد شد، گفت: در آينده نزديک ثبت شرکتها فعال ميشود و مذاکرات مفصلي هم براي حضور بخش خصوصي از جمله شرکتهاي دانشبنيان و اتاق بازرگاني در شهر فرودگاهي انجام شده است.
نويدي تأکيد کرد: با فعاليت شهر فرودگاهي به دنبال ايجاد رونق اقتصادي در فرودگاه بينالمللي امام خميني هستيم که اين رونق اقتصادي ابتدا اطراف فرودگاه، سپس تهران و در آينده به ساير نقاط کشور تسري مييابد.
مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره) با اشاره به پروژههاي جاري اين شهر فرودگاهي گفت: در حال حاضر ترمينال مسافري-زيارتي «سلام» با ظرفيت سالانه ۴ ميليون مسافر در حال ساخت است که با تکميل آن ظرفيت فعلي فرودگاه امام که حدود ۶ ميليون مسافر در سال است به ۱۰ ميليون در سال افزايش مييابد.
وي افزود: اميدواريم ترمينال سلام در صورت تأمين اعتبارات در زمان مقرر در تابستان سال آينده و قبل از عمليات حج به بهرهبرداري برسد.
نويدي ساخت ترمينال «ايران شهر» را يکي ديگر از پروژههاي شهر فرودگاهي امام خميني عنوان کرد و گفت: ظرفيت مسافري اين ترمينال سالانه حدود ۲۰ ميليون نفر است که در دو فاز اجرايي ميشود. ظرفيت فاز نخست اين ترمينال ۸ ميليون و ظرفيت فاز دوم آن نيز ۱۲ ميليون مسافر در سال است. با تکميل ترمينال سلام و ساخت ترمينال ايران شهر ظرفيت مسافري اين فرودگاه تا ۵ سال آينده به ۳۰ ميليون مسافر در سال افزايش خواهد يافت.
مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني (ره) با بيان اين که اعتبار مورد نياز براي اجراي ترمينال ايران شهر ۱.۲ ميليارد دلار پيشبيني شده است، اظهار کرد: اميدواريم با سرمايهگذار خارجي عمليات اجرايي اين ترمينال در سال جاري آغاز شود.
وي اظهار کرد: اگر موانع بانکي حذف شود قطعا ساخت اين ترمينال مسافري براي سرمايهگذاران توجيه اقتصادي دارد. تاکنون سرمايهگذاراني از کشورهاي فرانسه، کره و آلمان مذاکراتي براي سرمايهگذاري در ساخت اين ترمينال انجام دادند اما در زمان فراخوان عمومي قطعا ميزان حضور شرکتها افزايش مييابد.
نويدي با بيان اين که زمان ساخت ترمينال ايران شهر بين ۳ تا ۵ سال پيشبيني شده است، گفت: با توجه به اين که اين ترمينال در دو فاز اجرا ميشود در تلاش هستيم فاز نخست اين پروژه در مدت ۳ سال احداث و به بهرهبرداري برسد تا بعد از ساخت ترمينال ايران شهر، نسبت به توسعه شهر فرودگاهي به ويژه منطقه آزاد فرودگاه اقدام کنيم.
مديرعامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني با اشاره به ايجاد اصلاحاتي در ترمينال فعلي فرودگاه گفت: در حال حاضر مساحت ترمينال يک فرودگاه بينالمللي امام خميني متناسب با ميزان ظرفيت نيست و به طور طبيعي در اين شرايط سطح ارائه خدمات به مسافران کاهش مييابد که به همين منظور توسعه فضاي ترمينال در دستور کار قرار گرفته است. اگر اعتبارات تأمين شود اين اصلاحات طي ۶ تا ۹ ماه قابل انجام است.
نويدي درباره آخرين وضعيت ساخت باند جنوبي فرودگاه امام گفت: عمليات ساخت آن در مراحل پاياني قرار دارد و عمليات آسفالت باند در حال انجام است. همچنين يک مسير تاکسي وي براي ارتباط باند فعلي و باند جنوبي در حال احداث است که ساخت آن توسط پيمانکار آغاز شده است.
مدير عامل شرکت شهر فرودگاهي امام خميني افزود: در صورت تکميل باند جنوبي امکان نشست و برخاست همزمان هواپيما در دو باند فرودگاه امام فراهم خواهد شد؛ علاوه بر اين در صورت بروز مشکل در يک باند از باند ديگر ميتوان استفاده کرد. باند جنوبي اين فرودگاه تا يک سال آينده قابل بهرهبرداري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]