واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مهر ۱۳۹۴ (۹:۴۳ق.ظ)
دهلينو دومين قسط ۷۰۰ ميليون دلاري نفتي خود را به ايران در موعد مقرر ميپردازد موج - معاون بانک مرکزي هند اعلام کرد: دهلينو دومين قسط ۷۰۰ ميليون دلاري بدهي نفتي خود را به ايران در تاريخ تعيين شده خواهد پرداخت.
به گزارش خبرگزاري موج، اچ.آر.خان در حاشيه کنفرانس National Financial Inclusion اعلام کرد: دومين قسط ۷۰۰ ميليون دلاري بدهي نفتي دهلينو به ايران در موعد مقرر پرداخت ميشود و اين موضوع تأثيري بر بازار ارز هند نميگذارد.
وي افزود: هند هم اکنون ۷۰۰ ميليون دلار از بدهي نفتي خود را به ايران پرداخت کرده است، ۷۰۰ ميليون دلار باقيمانده هم اکنون خريداري شده است و در موعد به تهران پرداخت ميشود.
معاون بانک مرکزي هند گفت: تاکنون يک ميليارد و ۴۰۰ ميليون دلار تسويه؛ يعني ۷۰۰ ميليون دلار پرداخت و ۷۰۰ ميليون دلار خريداري شده است. اين دلارها خريداري شده و هيچ تأثيري روي بازار ارز هند نداشته است.
با اين حال خان به زمان پرداخت دومين قسط بدهيهاي نفتي هند به ايران اشارهاي نکرد.
اين دومين پرداخت هند به ايران از زمان امضاي توافق هستهاي بين ايران و قدرتهاي جهاني در ماه ژوئيه است.
منابع هندي پيشتر اعلام کرده بودند: دهلينو دومين قسط ۷۰۰ ميليون دلاري بدهي نفتي خود به ايران را ۱۲ اکتبر ماه (۲۰ مهر) پرداخت ميکند.
دهلينو، دومين مشتري نفتي بزرگ ايران پس از چين به شمار ميرود، با اين وجود، هند تحتفشار تحريمها، مقدار خريد نفت خام خود را از ايران کاهش داد.
براساس اين گزارش، پالايشگاههاي هندي تا پايان ماه اوت حدود ۶ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار بدهي به ايران داشتند، اجازه بخشي از پرداختها از اوايل ۲۰۱۴ داده شد.
مجتمع پالايش و پتروشيمي مانگلور، شرکتهاي پالايشگر ايندين اويل و هندوستان پتروليوم ۳۰ سپتامبر (هشتم مهر) نخستين قسط ۷۰۰ ميليون دلاري از بدهي ۶ ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلاري را به ايران پرداخت کردند.
اين پالايشگران معادل ۷۰۰ ميليون دلار روپيه به بانک يو سي او کلکته واريز کردند و اين بانک با اين پول دلار خريد و به ايران پرداخت کرد.
چهار ميليارد دلار باقيمانده از طلب ايران به طور اقساطي و از طريق کانالهايي که دو طرف روي آن توافق خواهند کرد، پرداخت ميشود.
پالايشگاههاي هندي ۴۵ درصد بدهي نفتي خود به ايران را از سال ۲۰۱۲ به روپيه به حساب ايران در بانک يو سي او واريز کردهاند.
تهران از اين پول که هم اکنون بيش از ۱۷۰ ميليارد روپيه (دو ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار) است، براي واردات کالاهاي تحريم نشده از دهلينو استفاده ميکند.
پالايشگاههاي هندي پس از مسدود شدن کانال پرداخت پول از طريق بانک خلق ترکيه در سال، ۲۰۱۳ تحتفشار تحريمها نتوانستند باقيمانده بدهي خود به ايران را بپردازند.
شرکت پالايش و پتروشيمي مانگلور و شرکت اسار اويل ۴۵ درصد از قيمت نفت خام وارداتي خود را از ايران از فوريه سال ۲۰۱۳ تاکنون به روپيه از طريق بانک يوسي او در کلکته پرداخت ميکنند و بقيه به دليل نبود يک مسير پرداخت روي هم جمع شده است.
اين پالايشگران پارسال به دنبال آغاز گفت و گوهاي هستهاي ميان ايران و ۶ قدرت جهاني، حدود سه ميليارد دلار را در ۶ قسط از طريق يک مسير محدود پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]