واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
طرحهای اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد/ طرحهای اقتصاد مقاومتی زنجان در انتظار صادرات
طرح های اقتصاد مقاومتی همواره از سوی کارشناسان به عنوان تنها نسخه شفابخش اقتصاد جامعه محسوب میشود که میتواند موجب حل مشکلات در این بخش شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی است که استانهای مختلف برای اجرای این طرحها در طول چند سال گذشته برنامهریزی میکنند، در حال حاضر برخی از این طرحها چندساله شده و اگر روزی نهالی بوده است امروز به درخت تنومندی تبدیل شده است، موفقیتهای طرحهای اقتصاد مقاومتی در کشور مشخص شده و مردم و علاقهمندان به رشتههای مختلف در عرصههای اقتصاد مقاومتی تلاش میکنند. سازمان بسیج سازندگی به تبعیت از فرمانها مقام معظم رهبری از همان سالهای نخست از طرحهای اقتصاد مقاومتی حمایت میکند و بسیاری از طرحهای ثبت شده و به سرانجام رسیده در واقع با حمایتهای این سازمان شکوفا شده است. استان زنجان به دلیل شاخصههای خاص و استعدادهای مختلف دارای ظرفیتهای مطلوبی در حوزه اقتصاد مقاومتی است و امسال نیز یک هزار و 200 طرح اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی تا پایان سال اجرایی میشود. عرصههای مورد فعالیت در استان زنجان بیشتر پرورش ماهی، ماکیان، کبک، بلدرچین، زنبور عسل و دام سبک و سنگین است و گاهی نیز در عرصههای بستهبندی و صنایع تبدیلی گامهایی برداشته است، اجرای همین طرحها در برخی از شهرستانهای استان موجب درآمدزایی مطلوب برای کشاورزان شده و امروز توسعه باغات و مزارع ماحصل توجه به اجرای این طرح است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان زنجان نیز معتقد است سازمان بسیج سازندگی به دنبال اجرای مطلوب طرحهای اقتصاد مقاومتی است و هرساله با ورود به عرصههای جدید کمک شایانی به اجرا کنندگان این طرحها میکند. فرهاد امندی با اشاره به اینکه در زمینه امنیت غذایی سازمان بسیج سازندگی به جد وارد موضوع شده است، تصریح کرد: توجه به صنایع تبدیلی و بستهبندی میتواند گامهای بلندتری در این عرصه محسوب شود. وی گفت: استان زنجان در زمینه بستهبندی مواد غذایی ازجمله ترشیجات، شوریجات و لبنیات وارد عرصه شده است، خاطرنشان کرد: البته در حال حاضر این صنایع در ابعاد کوچک خانگی بهویژه در روستاها اجرایی شده است. رئیس سازمان بسیج سازندگی استان زنجان از اجرای 200 طرح اقتصاد مقاومتی صنایع بستهبندی در سال جاری خبر داد و افزود: این طرح در استان با استقبال خوبی مواجه شده است. امندی از پرداخت تسهیلات 7 تا 30 میلیون تومانی به متقاضیان اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: در حال حاضر با توجه به ظرفیتهای موجود در استان در زمینه صنایعدستی نیز این سازمان از طرحهای متقاضیان حمایت میکند. وی همچنین با اشاره به مشکلات پیشروی طرحهای اقتصاد مقاومتی گفت: وجود بوروکراسی زائد اداری یکی از موانع است. رئیس سازمان بسیج سازندگی استان زنجان با بیان اینکه متأسفانه در زمینه ارائه مجوز به طرحهای اقتصاد مقاومتی سختگیریهای وجود دارد، افزود: طولانی شدن پروسه موجب دلسردی علاقهمندان میشود. گفتنی است، راهاندازی کارگاههای زودبازده در حوزه اقتصاد مقاومتی یکی دیگر از طرحهای بسیج سازندگی است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است اقتصاد مقاومتی یکی از راهکارهای اصلی برای مقابله با اقتصاد عاریتی است که باید تقویت شود. محسن علیمردانی با بیان اینکه از طریق اقتصاد مقاومتی میتوان به ظرفیتهای داخلی، توانمندیها و استعدادهای داخلی تکیه کرد، تصریح کرد: استفاده مردم از تولیدات داخلی موجب تقویت این بخش میشود. نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی توجه به اقتصاد داخلی موجب افزایش کیفیت محصولات تولیدی میشود، افزود: واردات بیرویه، تولیدات داخلی را تضعیف میکند که باید با توجه به مقوله اقتصاد مقاومتی گامهای مؤثری در این زمینه برداشت. علیمردانی بر ضرورت تقویت طرحهای اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: اقتصادی که نسخه بومی نداشته باشد، اقتصاد عاریتی است و نمیتواند مشکلات کشور را حل کند. وی بابیان اینکه نسخه رهاییبخش جامعه ما اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی موجب افزایش کارآمدی این طرحها میشود. یک کارآفرین زنجانی نیز بابیان اینکه مشکلاتی بر سر راه طرحهای اقتصاد مقاومتی وجود دارد، افزود: ضروری است این مشکلات از سوی مسئولان حل شود.
فرید محمدی گفت: طرحهای مختلفی در سطح استان اجراشده است که موجب اشتغالزایی برای مردم به ویژه جوانان شده است. وی خاطرنشان کرد: تسهیلات ارزانقیمت در اختیار طرحهای اقتصاد مقاومتی قرار میگیرد که علاقهمندان میتوانند فعالیت خود را آغاز کرده و توسعه دهند. این کارآفرین ظرفیتهای استان زنجان را برای اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی عالی عنوان کرد و گفت: باید از این ظرفیتها بیشتر استفاده شود. محمدی با بیان اینکه هنوز این طرحها به مردم معرفی نشده است، افزود: باید تبلیغات لازم در این زمینه صورت گرفته و کارآفرینان برتر در این عرصه بیشتر مورد توجه و حمایت قرار گیرند. وی ادامه داد: در زمینه پرورش قارچ، زنبورداری، دام سبک و سنگین، ماکیان اقدامات خوبی صورت گرفته است اما باید زمینه فروش و بعضاً صادرات محصولات نیز از سوی مسئولان تسهیل شود. این کارآفرین مهمترین مشکل فعالیت در این عرصه را نداشتن بازار فروش برای محصولات عنوان کرد و گفت: برگزاری نمایشگاههای دائمی میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد. گفتنی است،اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریمها علیه یک منطقه یا کشور تحریم شده است، اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزههای فشار و تلاش برای کنترل و بیاثر کردن آن تأثیرها است و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت میتواند اقتصاد را تقویت کند، برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگیهای خارجی کاهشیافته و با تکیهبر تولید داخلی خوداتکایی حاصل شود، این روش اقتصادی از نظر تعریف با اقتصاد ریاضتی تفاوت دارد. انتهای پیام/2308/ر20
94/07/18 - 04:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]