واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کاهش نرخ سود بانکی؛ عامل فرار سرمایه به سمت بازارهای غیر رسمی
دانشمند با تاکید بر اینکه پیامد منفی این رویداد عدم کنترل دولت بر نقدینگی است، گفت: علاوه بر این یکی از اثرات منفی دیگر سرازیر شدن نقدینگی به بازارهای غیر رسمی و اثرات تورمزای آن است.
مسعود دانشمند دبیرکل خانه اقتصاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اینکه نرخ سود بانکی باید با نرخ تورم و شرایط اقتصادی کشور تناسب داشته باشد گفت: دستوری شدن نرخ سود بانکی توسط دولت نتیجه عکسی را به همراه دارد و پیش از این شاهد بودیم که تعیین نرخ 20 درصدی باعث شد تا بخشی از سپردهها از بانکها خارج شود.
وی با اشاره به تبعات منفی خروج سپردهها از بانکها تصریح کرد: هم اکنون وضع بازار بورس مناسب نیست که بتواند این سپردهها را جذب کند از این رو سپردهها به سمت بازارهای غیررسمی و بازار ارز میرود و در این حالت کسانی که قصد تأمین نقدینگی را دارند باید بهرههایی بالاتر از نرخ سود بانکی یعنی بین 30 تا 40 درصد را پرداخت کنند.
دانشمند با تاکید دوباره بر اثرات منفی دستوری شدن نرخ سود بانکی بیان کرد: دولت صاحب اختیار است و میتواند تصمیم خود را در رابطه با کاهش نرخ سود بانکی به شورای پول و اعتبار اعلام کند.
وی افزود: در حال حاضر که اعلام شده تورم در شرایط رکود اقتصادی به 16 درصد رسیده یعنی در پایان سال 16 درصد از ارزش داراییهای مردم کاسته میشود.
دانشمند با تاکید بر اینکه پیامد منفی این رویداد عدم کنترل دولت بر نقدینگی است یادآور شد: علاوه بر این یکی از اثرات منفی دیگر سرازیر شدن نقدینگی به بازارهای غیر رسمی و اثرات تورمزای آن است.
دبیرکل خانه اقتصاد ادامه داد: با این تفاسیر بهترین مسیر برای کاهش نرخ بهره بانکی این است که دولت این برنامه را به صورت کامل متوازن با شرایط اقتصادی کشور اجرایی کند.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل دولت برای کاهش احتمالی نرخِ سود بانکی را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: دولت با این اقدام وضع سعی در بهبود شرایط تولید دارد اما باید به این نکته توجه داشت که راهکار بهبود وضعیت بخش تولید همواره این نیست که نرخ بهره بدون توجه به پارامترهای مؤثر درآن کاهش یابد.
رئیس خانه اقتصاد در ادامه با اشاره به نامه نگاری چهار وزیر کابینه به رئیس جمهور درخصوص زیان 180 هزار میلیارد تومانی بازار سرمایه افزود: این هشدار خیلی روشن میگوید پول بازار از بازار سرمایه بیرون رفته است.
دانشمند تاکید کرد: مدیران مالی تلاش میکنند نقدینگی را به سمت بازار پولی کشور یعنی نظام بانکی و بازار سرمایه (بورس) هدایت کنند تا به این ترتیب قابلیت کنترل نقدینگی وجود داشته باشد و از بروز آثار تورمی جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی اقتصاد کاهش نرخ سود بانکی باعث خروج سپردهها از بانکها میشود یاد آور شد: دولت به دنبال پرداخت وام 100 میلیونی مسکن است که در این صورت باید منتظر افزایش قیمتها در این بخش بود.
رئیس خانه اقتصاد با بیان اینکه برای کنترل بهبود شرایط اقتصادی و ریل گذاری صحیح باید بازار پولی و سرمایه را کنترل کرد اظهار کرد: باید این دو بازار را تقویت کرد و با یکسری تمهیدات تمام نقدینگی سرگردان مردم را به این دو کانال هدایت کرد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
قصه تکراری دپوی محصولات در انبارها/ نامه به رئیس جمهور رکود را از پای در میآورد؟
تزریق نقدینگی مانع سقوط بازار سرمایه/ریزش 208 واحدی شاخص
تاریخ یارانه نقدی به روز تولد خود بازگشت/ یارانه ساعت 24 امشب در حساب سرپرستان خانوار
6 چالش نظام بانکی/ تعیین دستوری نرخ سود مجاز نیست
۱۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]