واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۷:۲۰ب.ظ)
صندوق ملي محيط زيست شتاب دهنده رشد فناوريهاي سبز در کشور 8 صبح موج-رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: فعاليت صندوق ملي محيط زيست ميتواند شتاب دهنده رشد فناوريهاي سبز و حمايت از نوآوريهاي اين حوزه از طريق تجاري سازي آنها در کشور باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست نشست «چالشها و افقهاي پيش روي کارآفريني محيط زيست» با اشاره به برخي از اقدامات سازمان حفاظت محيط زيست براي تعامل بيشتر اين حوزه با بخش خصوصي، گفت: به طور نمونه معاونت انساني سازمان با تشکيل کارگروهي ويژه تعامل با بخش خصوصي، همچنين دفتر پژوهش و فناوري سازمان از طريق ارجاع طرحها به دفاتر تخصصي و انجام اقدامات حمايتي از پروژههاي مرتبط تلاش کردند تا تعامل مناسبي ميان سازمان و بخش خصوصي ايجاد کنند.
ابتکار ارتباط و تعامل سازنده بخش خصوصي و دولتي را بسيار سازنده و اثرگذار دانست و افزود: به همين دليل در دولت يازدهم تلاش شد با اتخاذ سياستهاي حمايتي از شرکتها و پروژههاي دانش بنيان و فناوريهاي سبز و بازنگري و اصلاح در جهت گيريها و ساختارها، همچنين اتخاذ سياستهاي تشويقي تعاملي منطقي و تسهيل ارتباط ميان بخش دولتي و خصوصي شکل بگيرد.
معاون رئيس جمهور يکي از اين ساختارها را تأسيس صندوق ملي محيط زيست برشمرد و افزود: صندوق ابزار مهمي براي تقويت مالي برنامههاي مختلف زيست محيطي و اجراي سياستهاي محيط زيست در کشور، همچنين جلب مشارکتهاي بينالمللي است.
ابتکار تاکيد کرد: فعاليت صندوق ملي محيط زيست ميتواند شتاب دهنده رشد فناوريهاي سبز و حمايت از نوآوريهاي اين حوزه از طريق تجاري سازي آنها در کشور باشد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان کرد: بي شک مسير رشد اقتصادي ايران که در برنامه ششم توسعه تعريف ميشود، رشدي متوازن و پايدار و سبز است.
وي اشاره اي به حرکت جهاني براي دستيابي به اقتصاد سبز داشت و اضافه کرد: ايران نيز خواستار دستيابي به توسعه و رشد اقتصادي با تاکيد بر رشد اقتصادي سبز است که اين به معناي دستيابي به رشد و توسعه اقتصادي و اشتغال بدون تخريب يا ايجاد آلودگي در محيط زيست است.
رويکرد اقتصادي قابل تفکيک از محيط زيست نيست
معاون رئيس جمهور با تاکيد بر اين که رويکرد اقتصادي قابل تفکيک از محيط زيست نيست، گفت: دولت يازدهم نيز با رويکرد مثبت به محيط زيست و اولويت بخشي به اين حوزه، اقتصاد سبز و توجه به رشد اقتصادي ملازم با مسائل محيط زيستي را مورد پيگيري قرار داده است.
ابتکار ادامه داد: به دليل استفاده از منابع بيش از ظرفيت زيستي کشور و چالشهاي حاد محيط زيستي که در شرايط کنوني با آن مواجه هستيم، راهي جز اقتصاد سبز و هماهنگي رشد و توسعه اقتصادي با استانداردها، ضوابط و جهت گيريهاي زيست محيطي نمانده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، فن آوري ها، دانش، تکنولوژي و کارآفريني سبز را از ابزار مهم حرکت در مسير توسعه پايدار و اقتصاد سبز برشمرد و گفت: در کنار اين موارد بايد از دانش و تجربه مثبت جهاني نيز بهره گرفت که در همين راستا با برخي از کشورهاي پيشرفته دنيا در اين زمينه مذاکرات و اقدامات مشترکي صورت گرفته است.
معاون رئيس جمهور افزود: به طور نمونه، فعاليتهاي مشترک مطالعاتي ميان ايران و ژاپن، تشکيل کارگاههاي تبادل اطلاعات فني و مشورتي ميان ايران و نروژ، دوره آموزشي مجازي با يکي از دانشگاههاي معتبر آمريکا، فعاليتهاي مشترک علمي و عملي با ايتاليا و فرانسه در همين راستا در حال پيگيري و انجام است.
وي با تاکيد بر اينکه يکي از سياستهاي مهم سازمان حفاظت محيط زيست در عرصه بين المللي، گسترش و توسعه همکاري و تبادل دانش و تجربيات در عرصههاي مختلف پژوهش و فناوري مرتبط با محيط زيست است، تصريح کرد: در نهايت اين همکاريهاي بين المللي منجر به ايجاد زمينه براي فعاليت و همکاري بخش خصوصي و کارآفرينان فعال حوزه محيط زيست در داخل کشور خواهد شد.
حمايت از فعاليتهاي بخش خصوصي و کارآفرينان فعال حوزه محيط زيست براي دولت يازدهم يک فرض است
ابتکار ادامه داد: حمايت از فعاليتهاي بخش خصوصي و کارآفرينان فعال حوزه محيط زيست براي دولت يازدهم يک فرض است و بسياري از سياستهاي اتخاذي در راستاي حمايت و توانمندسازي فعاليتهاي مربوط به فناوريها و اقتصاد سبز است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از نمايشگاه بين المللي محيط زيست به عنوان فرصتي ارزشمند براي معرفي ملي و بين الملي فعاليت بخش خصوصي و کارآفرينان فعال حوزه محيط زيست نام برد و گفت: تلاش ميکنيم در نمايشگاه امسال، بخشي را به فن بازارهاي سبز اختصاص دهيم.
وي با بيان اينکه اين سازوکارها ميتواند به ايجاد ارتباط قوي تر با سازمان حفاظت محيط زيست به ويژه در حوزه پژوهش و سياست گذاري، همچنين تسهيل گري و شتاب گري براي ارتباط با سرمايه گذاران و بخش خصوصي و ايجاد بازار براي فن آوري هاي سبز ارائه شده توسط شما شود، گفت: اجراي ضوابط، سياستها و استانداردهاي سخت گيرانه تر در حوزه محيط زيست نياز به فن آوري هاي نوين دارد که اين مهم از طريق همين تعادل و ارتباط ميسر ميشود.
تلاش براي حمايت ملي و بين المللي از کارآفرينان و بخش خصوصي فعال در حوزه محيط زيست
ابتکار تاکيد کرد: تلاش ميکنيم در بعد داخلي و بين المللي تسهيل گر و حامي کارآفرينان و بخش خصوصي فعال در حوزه محيط زيست باشيم زيرا فعالان اين عرصه سرمايههاي اجتماعي و اقتصادي بسيار ارزشمند کشور هستند.
گفتني است، مهناز مظاهري معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست نيز در اين جلسه با مروري بر شرايط محيط زيست در جهان و ايران، گفت: راهکار خروج از اين بحران محيط زيستي فراگير، حرکت در مسير اقتصاد سبز و توسعه پايدار است.
وي افزود: اقتصاد سبزي که امروز دنيا بر آن تاکيد دارد، همان اصل 50 قانون اساسي ايران و توجه به حقوق نسلهاي آينده در استفاده از منابع است.
مظاهري يکي از مهمترين ارکان اقتصاد سبز را مشاغل سبز و تاکيد بر اقتصاد کم کربن دانست و اظهار کرد: در همين راستا سازمان حفاظت محيط زيست و ساير دستگاههاي متولي مکلف به انجام سلسله اقدامات مختلفي از جمله توسعه سرمايه گذاري در بخش محيط زيست، آموزش کارآفريني براي جوانان در مشاغل سبز، ايجاد آگاهيهاي محيط زيست تصميم گيران و افزايش ظرفيت آموزش و پرورش رسمي و مؤسسات و سازمانهاي فني و حرفه اي به منظور بالابردن مهارتهاي پايه نيرو کار هستند.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست اشاره اي هم به انعقاد تفاهم نامه مشترک ميان سازمان حفاظت محيط زيست و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعي با محوريت شناسايي مشاغل سبز و اشتغال زايي در حوزه محيط زيست داشت و گفت: مطابق با اين تفاهم نامه هر دو دستگاه متعهد به همکاري براي کارآفريني و ترويج مشاغل سبز شدند.
بنابراين گزارش، زهرا جواهريان مديرکل دفتر توسعه پايدار و اقتصاد محيط زيست سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به مصوبات اجلاس ريو +20 گفت: اقتصاد سبز و جايگزيني اهداف توسعه هزاره با اهداف توسعه پايدار دو محور اصلي اين اجلاس بود.
وي افزود: اين موضوع نشان دهنده پيوند عميق محيط زيست و اقتصاد است و در نگاه نوين بر خلاف نگاه سنتي، اقتصاد بايد همگام با حفظ محيط زيست، رشد و توسعه يابد.
جواهريان ضمن يادآوري حضور رئيس جمهور در اجلاس توسعه پايدار سازمان ملل، گفت: دولت يازدهم نيز همگام با جامعه جهاني، اقتصاد و اشتغال سبز و توسعه پايدار را از مهمترين اولويتها و سياست گذاريهاي خود قرار داده است.
لازم به ذکر است، اين نشست با همکاري سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي و با هدف آشنايي متقابل و تضارب آراي مديران سازمان حفاظت محيط زيست و کارآفرينان اين حوزه با چالشها، توانمنديها، ظرفيتها و نيازهاي يکديگر، اخذ ايدهها و پيشنهادهاي کارآفرينان جوان حوزههاي مرتبط با محيط زيست به منظور تدوين اولويتهاي سياستي سازمان حفاظت محيط زيست در حوزه کارآفريني سبز و همچنين تلاش براي اشتغال زايي در حوزه محيط زيست برگزار شد.
در ادامه جلسه، حاضرين در اين نشست به ارائه نقطه نظرات و پيشنهادات خود در اين حوزه پرداختند و به برخي از موانع و چالشهاي موجود در اين مسير نيز اشاره داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]