واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در مراسم تبریز شهر جهانی فرش دستبافت مطرح شد؛
فرش سفیر فرهنگی ایران در جهان/قالیبافی از صنایع کم هزینه است
شناسهٔ خبر: 2933933 - چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳
استانها > آذربایجان شرقی
تبریز- رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اینکه قالیبافی از صنایع کم هزینه در کشور است، گفت: این محصول به عنوان سفیر فرهنگی کشور در سراسر جهان مطرح است. به گزارش خبرنگار مهر، مراسم جشن انتخاب تبریز، شهر جهانی فرش دستباف شامگاه سه شنبه با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی و همچنین رئیس شورای جهانی صنایع دستی در تبریز برگزار شد. حمید کارگر در این مراسم گفت: کالای فرش به عنوان سفیر فرهنگی ایران در جهان مطرح بوده که نمایانگر فرهنگ و هنر ناب ایرانی است. وی در خصوص نامیده شدن تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف گفت: امروز با ثبت جهانی فرش به نام شهر تبریز شاهد اتفاق بزرگی در زمینه رونق تولید و توسعه صنعت فرش کشور هستیم هر چند تا قبل از این نیز مالکیت فکری فرش تبریز و هریس ثبت جهانی شده بود.
کارگر ادامه داد: صعنت فرش یکی از صنایع بسیار کم هزینه است و با صرف هزینه اندک می توان برای چندین نفر در حوزه قالیبافی ایجاد اشتغال کرد از طرفی این کالای فرهنگی می تواند زمینه ساز افزایش صادرات غیرنفتی کشور شود. رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه صنعت فرش یکی از پرطرفدارترین مشاغل در روستاها است، گفت: اگر حمایت اندکی ازصنعت فرش داشته باشیم روستاییان برای تولید این محصول رغبت پیدا می کنند و در نتیجه از میزان مهاجرت مردم روستا به شهرها کاسته می شود. وی با تاکید برضرورت توجه بیشتر نسبت به این هنر ایرانی گفت: با وجود برخی بی توجهی هایی که نسبت به این صنعت در داخل کشور می شود، در دیگر کشورهایی که حتی هنری در حوزه قالیبافی ندارند، ارزش ویژه ای برای این هنر- صنعت قائل هستند و حتی خود را به عنوان صاحب نظر این حوزه معرفی می کنند.
قالیبافان و تولیدکنندگان نیازمند بسته های حمایتی هستند رییس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این مراسم در خصوص سابقه بالای فرش ایرانی گفت: ثبت شهر تبریز به عنوان شهر جهانی صنعت فرشبافی می تواند گام بلندی برای توسعه این کلانشهر بوده و به دنبال خود توسعه بزرگ فرهنگی و اقتصادی برای تبریز داشته باشد. صمد حسن زاده افزود: با توجه به سابقه طولانی این شهر در حوزه فرش نیاز است تمامی مسئولان مربوطه دست در دست هم داده و نسبت به رساندن تبریز به جایگاه واقعی خود در زمینه تولید و صادرات تلاش کنند. وی ادامه داد: قالیبافان و تولیدکنندگان فرش بارها در خواست اختصاص بسته های حمایتی و تشویقی را داشته اند و از سوی دیگر تکمیل بیمه تامین اجتماعی تولیدکنندگان و بافندگان از دیگر درخواست های این قشر است. حسن زاده با تاکید بر حمایت از تولیدکنندگان فرش دستباف برای حضور در بازارهای جهانی گفت: اگر خواستار افزایش صادرات غیرنفتی در کشور هستیم صنعت قالیبافی می تواند بهترین گزینه برای جامه عمل پوشاندن به این هدف باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]