واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پرداخت يارانه براي توزیع سرطان!
در بسياري از كشورهاي توسعهيافته استفاده از كودهاي شيميايي به دليل سرطانزا بودنشان ممنوع است، اما در همين حال در كشور ما براي واردات اين كودها يارانه نيز پرداخت ميشود كه اين بهمعناي پرداخت يارانه براي شيوع سرطان تلقي ميشود.
کد خبر: ۵۳۷۲۱۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۹ - 07 October 2015
كشاورزي ارگانيك و استفاده از مواد غذايي سالم و طبيعي از جمله اهدافي است كه در برنامه پنجم توسعه پيشبيني شده بود، اما استفاده بيرويه از سموم و كودهاي شيميايي و تزريق هورمون به طيور و دامها همچنان ادامه دارد و تحقق اين هدف را در هالهاي از ابهام قرار داده است.
به گزارش آرمان، كشاورزي غير ارگانيك، بازدهي بالا و سريع را به همراه دارد و كشاورزان با استفاده از مواد شيميايي زودتر به نتيجه ميرسند. همچنين دامپروران با تزريق هورمون به طيور و دامها رشد وزني آنها را تضمين ميكنند. بيشتر اين هورمونها كه جنسي هستند روند رشد را تسريع ميكنند و مرغداران براي اينكه هرچه زودتر جوجه را به كشتارگاه برسانند از اين هورمونها استفاده ميكنند. اما اين هورمونها براي مصرفكننده خطراتي همچون سرطان، اختلالات هورموني و... را به همراه دارد.
افزايش تقاضا؛ بهانه كشاورزي غير ارگانيك
بخش كشاورزي بهطور مستقيم بر معيشت مردم تاثيرگذار است و امنيت غذايي جامعه به كميت و كيفيت محصولات غذايي بستگي دارد. افزايش جمعيت، افزايش تقاضا در زمينه محصولات كشاورزي را به همراه دارد. كشاورزي غير ارگانيك شايد بتواند تا حدودي پاسخگوي افزايش تقاضا باشد، اما اين نوع كشاورزي كيفيت محصولات را بهشدت تحت تاثير قرار ميدهد و گاهي خسارات جبرانناپذيري را برجاي ميگذارد. كشت محصولات غير ارگانيك بهويژه سلامت افراد را بهشدت تهديد ميكند. بعضي از بيماريهاي ناشي از اين توليدات درمانناپذيرند و درمان بسياري از بيماريها هزينه هنگفتي را ميطلبد. همچنين استفاده از سموم و كودهاي شيميايي در محصولات كشاورزي سلامت ايرانيان را به خطر انداخته است و دولت بايد ممنوعيت استفاده از اين كودها و سموم شيميايي را به مرحله اجرا درآورد، زيرا كه نيترات موجود در اين كودها انواع سرطانهاي گوارشي را در پي دارد. يكي از عوامل عمده شايعترين سرطان موجود در ايرانيان كه سرطان معده است، استفاده از همين كودهاي نيتراتدار است كه بهويژه در نواحي شمالي كشورمان بسيار رواج دارد.
كودهاي يارانهاي
در بسياري از كشورهاي توسعهيافته استفاده از كودهاي شيميايي به دليل سرطانزا بودنشان ممنوع است، اما در همين حال در كشور ما براي واردات اين كودها يارانه نيز پرداخت ميشود كه اين بهمعناي پرداخت يارانه براي شيوع سرطان تلقي ميشود. استفاده از كودهاي شيميايي و همچنين تزريق هورمون به طيور موجب بزرگ و سنگين شدن محصولات كشاورزي (سيب زميني) و دامي ميشود و سود بيشتري را براي كشاورزان و دامپروران در پي دارد. البته بايد اشاره داشت به علت عدم آموزش صحيح، بسياري از كشاورزان و دامپروران از سرطانزا بودن اين مواد شيميايي آگاهي ندارند، اما مسئولان بهويژه در وزارت جهاد كشاورزي بايد هر چه زودتر تدابير لازم را در اين زمينه اتخاذ كنند. اين در حالي است كه در برخورد با اين پديده به صورت جزيرهاي عمل ميشود. در حالي كه نهادهايي مانند وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محيط زيست همواره نسبت به كشاورزي و دامپروري غير ارگانيك هشدار ميدهند، برخي ديگر از نهادها كه ميتوانند در اين زمينه سياستهاي بازدارندهاي را اجرا كنند، يا سكوت كردهاند يا حتي از كشاورزي و دامپروري غير ارگانيك حمايت ميكنند. اوضاع آنقدر حاد شده است كه بنا به گفته رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، ديگر در بازار كمتر محصول ارگانيك يافت ميشود؛ پيدا كردن مرغ ارگانيك آنقدر سخت است كه اين مساله به حربهاي تبليغاتي تبديل شده است؛ به گونهاي كه در ماههاي اخير برخي از فروشندگان با اين ادعا كه مرغ ارگانيك ميفروشند، محصولات خود را به قيمتي بالا، حتي تا دو برابر قيمت تعيينشده، به فروش گذاشتهاند.
تبليغ سرطان
نكته جالب توجه اين است كه مسئولان دولتی در تبليغات خود مردم را به مصرف ميوه و سبزي به علت خاصيت ضد سرطاني آن تشويق ميكنند، اما بايد گفت اين سبزيها و ميوهها خود منشأ سرطان هستند، زيرا كه ذرات موجود در كودهاي شيميايي داخل ميوهها و سبزيها راه پيدا ميكنند و حتي با شستوشو و ضدعفوني كردن هم از بين نخواهند رفت. بسياري از كارشناسان معتقدند رعايت نكردن اصول علمي در توليد محصولات كشاورزي در ايران به مرز هشدار رسيده است، اما با اين حال مسئولان توجه خاصي به اين امر ندارند.
كمپين «نه به خريد مرغ»
رعايت نكردن اصول علمي صرفا به توليد محصولات كشاورزي منحصر باقي نمانده است، بلكه در سالهاي اخير زمزمههای استفاده از هورمون در پرورش دامها، بهويژه طيور بالا گرفته است. اين امر تا جايي ادامه پيدا كرده است كه اخيرا در شبكههاي اجتماعي شاهد راهاندازي كمپيني مبني بر نخريدن گوشت مرغ بودهايم. طراحان اين كمپين معتقدند در فرآيند پرورش مرغ از هورمونهايي استفاده ميشود تا آنها با سرعت بيشتري رشد كنند. به گفته طراحان كمپين، اين هورمونها باعث ايجاد مشكلات عديدهاي در بدن انسان و بهويژه زنان ميشود. اما اين كمپين با واكنش تند مقامات اقتصادي، بهداشتي و توليدكنندگان گوشت مواجه شده است، آنها با ارايه مستندات علمي معتقدند استفاده از هورمون در توليد مرغ خوراكي شايعهاي بيش نيست. همچنين وزير بهداشت، سازمان دامپزشكي كشور را ملزم به شفافسازي كرد كه در اين باره رئيس دامپزشكي كشور استفاده از هرگونه هورمون در توليد مرغ را رد كرد و هرگونه گمانهزني در اين مورد را بياساس خواند.
الزام كشاورزي ارگانيك
وزارت جهاد كشاورزي بايد كشت ارگانيك را الزامآور كند و كشاورزان را مجاب كند كه محصول خود را با استفاده از روشهاي ارگانيك به دست مصرفكننده برسانند. در حال حاضر كشت محصولات ارگانيك در بسياري از كشورها رونق دارد، اما در كشور ما فقط برخي از افراد به اين نوع كشاورزي مشغولاند. در اين زمينه دولت ميتواند با آموزش صحيح و كمكهاي مالي به كشاورزان و دامپروران آنها را به كشاورزي ارگانيك تشويق كند. اتفاقی که اگر بیفتد و این سبک کشاورزی رایج شود، هم اقتصاد كشور رونق پيدا خواهد كرد و هم سلامت غذايي مردم تضمين خواهد شد و آنها با اطمينان بيشتري خوراك خود را تامين خواهند كرد.
زيرساختها بايد آماده شوند
يك عضو كميسيون كشاورزي مجلس در گفتوگو با «آرمان» در اين زمينه ميگويد: وزارت جهاد كشاورزي بر اساس سياستهاي برنامه پنجم توسعه كشور موظف بود كه 35درصد از محصولات كشور را از طريق بخشهاي ارگانيك توليد كند. اين امر به عنوان يك ضرورت و در راستاي سلامت جامعه و بخش امنيت غذايي حائز اهميت است. در همين زمينه بخش خصوصي با احداث كارخانجات پيرامون توليدات كود ارگانيك يا كودهاي عالي زيستي فعال شد و ضرورت دارد كه مورد حمايت وزارت جهاد كشاورزي هم قرار گيرد. حسين نياز آذري ادامه ميدهد: در درجه اول بايد وزارت جهاد كشاورزي زير ساختهاي اين بخش را آماده كند و بعد درباره اين موضوع فرهنگسازي كند تا ارزشهاي مرتبط با آن مشخص شود. مردم چندان در جريان موضوعات توليد در بخشهاي كشاورزي نيستند و اين مسئولان هستند كه بايد به اين موضوع توجه نشان دهند و با آموزشهاي لازم، به ويژه در رسانه ملي، مزاياي محصولات ارگانيك را معرفي كنند. در اين صورت مردم هم رغبت ميكنند تا از اين محصولات استفاده كنند. به گفته او اگر نيازمنديهاي توليد شناخته شود، ميتوانيم به سمت توليد محصولات ارگانيك پيش برويم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]