واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۲۰:۷ب.ظ)
از فردا؛ آغاز کوچ پاييزه عشاير سمنان موج - رئيس امور عشاير استان سمنان گفت: امسال کوچ عشاير استان سمنان که از 15 مهر آغاز ميشود برخلاف چند سال گذشته و براي دومين سال پياپي به صورت پياده انجام ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، حشمتالله جديدي با اشاره به مزاياي کوچ پياده عشاير در اين استان، اظهار کرد: يکي از مهمترين مزاياي اين نوع کوچ، استفاده دامهاي عشاير از مراتع ميانبند است که اين مهم جداي از اين که به اقتصاد عشاير کمک شاياني ميکند، هزينه توليد را نيز کاهش ميدهد.
وي اضافه کرد: علاوه بر اين با چراي دامها در ميانبند، مراتع مناطق ميانبند به طور طبيعي فرصت رشد و نمو بيشتري پيدا ميکنند؛ چرا که چنانچه چراي دامها به صورت اصولي انجام شود، به طور طبيعي به افزايش پوشش گياهي کمک ميکند.
جديدي با بيان اينکه حضور عشاير در ميانبند زمان مشخصي دارد، بيان کرد: چراي دام در اين مناطق با اخذ مجوز از منابع طبيعي انجام ميشود، ضمن اينکه اگر چراي دامها به هنگام و در زمان مناسب انجام شود به گياهان مرتعي آسيبي وارد نميکند و اما اگر اين چرا در زمان نامناسبي صورت گيرد، چراي بيرويه ميتواند آسيبهاي زيادي به گياهان مرتعي وارد کند.
رئيس امور عشاير استان سمنان، نمايش فرهنگ کوچ عشاير را از ديگر محاسن، کوچ پياده ارزيابي کرد و گفت: چنانچه کوچ به صورت مکانيزه انجام شود، هيچ کدام از زيباييهاي فرهنگ کوچ قابل مشاهده نخواهد بود.
وي با بيان اينکه کوچ پياده از فشار بر مراتع قشلاقي نيز ميکاهد، يادآور شد: چنانچه کوچ به صورت پياده انجام شود، دامهاي عشاير در يک بازه زماني حدود 20 روزه از مراتع ميانبند استفاده کرده و همين باعث ميشود حضور زماني آنها در قشلاق کمتر باشد و از اين طريق فشار بر مراتع قشلاقي کمتر شود ضمن اينکه اين روند به کاهش هزينههاي عشاير نيز کمک شاياني ميکند.
جديدي با بيان اينکه کوچ در سالهاي ترسالي به صورت پياده انجام ميشود، خاطرنشان کرد: همچنين چنانچه در ايام کوچ با ريزشهاي جوي متعدد و وقوع سيلاب روبرو باشيم، کوچ به صورت مکانيزه انجام ميشود و همچنين در سالهاي خشکسالي که مراتع ميانبند، با فقر مرتعي روبرو هستند، کوچ عشاير به صورت پياده انجام خواهد شد.
رئيس امور عشاير استان سمنان با بيان اينکه سال گذشته نيز عمده کوچها در اين استان، پياده انجام شد، اظهار کرد: در سالهاي پيش از آن به علت عدم وجود چراگاههاي سرسبز و غني و نبود پوشش گياهي در مسير کوچ، عشاير استان به صورت مکانيزه و از طريق خودرو کوچ ميکردند، اما خوشبختانه دو سالي است با بهتر شدن وضعيت بارشها در استان و افزايش پوشش گياهي، سرسبزي مراتع و وجود منابع آبي در مسير حرکت عشاير، فرآيند کوچ همچون سالهاي دور به صورت پياده انجام ميشود.
وي به خدمات رساني دستگاههاي مسئول به عشاير کوچنده خبر داد و افزود: آب مورد نياز آن دسته از عشاير که در مناطق بيآب اتراق ميکنند، از سوي اين مديريت و از طريق تانکرهاي سيار تأمين ميشود ضمن اينکه مراکزي در مناطق ميانبند براي عشاير مهيا شده و سرويسهاي بهداشتي نيز در اين مکانها ساخته شده است.
کوچ عشاير استان سمنان از 15 مهر همزمان در چند نقطه استان از جمله در مهديشهر، خارتوران و طرود و بيارجمند در شاهرود و ميامي و مناطق عشاير آرادان و گرمسار آغاز ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]