واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۲۵ق.ظ)
اهداي سلولهاي بنيادي کشور را در اين حوزه بينياز ميکند موج - دبير شوراي توسعه مراکز پذيرهنويسي اهداي سلولهاي بنيادي گفت: اگر کشور بانک اطلاعاتي قوي از سلولهاي بنيادي داشته باشد نه تنها نياز داخلي کشور تأمين ميشود و از خروج ارز از کشور جلوگيري ميشود، بلکه اين امر درآمدزايي مطلوبي براي کشور به همراه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، حميديه گفت: تشکيل شوراي ملي توسعه نظارت بر مراکز پذيرهنويسي اهداي سلولهاي بنيادي خونساز غيرخويشاوند و بانکهاي خوني بند ناف از بخشهاي مهم طرح تحول سلامت است که با دستور وزير بهداشت حرکت و جهشي بزرگ براي پيشرفت کشور خواهد بود.
دبير اين شوراي ملي با اشاره به اين نکته که 50 درصد پيوندهاي سلولهاي بنيادي امروزه از افراد غيرخويشاوند انجام ميشود، افزود: متاسفانه با کوچک شدن خانوادهها مشکلات در اين زمينه زياد شده است و در حال حاضر از هر 10 بيمار نيازمند پيوند تنها 3 نفر از آنها دهنده سلول بنيادي از ميان خويشاوندان وجود دارد.
وي افزود: عليرغم اينکه در سالهاي گذشته در کشور به صورت جزيرهاي مراکزي براي پذيرهنويسي اهداي سلولهاي بنيادي ايجاد شده است ولي به دو دليل هنوز با ميزان مطلوب اهدا کننده فاصله داريم. اول اينکه اين مراکز کوچک هستند و ظرفيت پاييني دارند و دوم اينکه تاکنون قانون مدوني براي آن وجود نداشت.
حميديه ابراز اميدواري کرد: با آيين نامهاي که توسط وزير بهداشت ابلاغ شده است پذيرهنويسي به صورت يکپارچه و ملي در خواهد آمد و از اين پس مراکز قبلي و مراکز جديدي که به وجود خواهند آمد، طبق اين قانون عمل خواهند کرد.
وي افزود: با بودجه اي که به اين حوزه اختصاص داده خواهد شد ايران به جمع کشورهايي اضافه ميشود که نه تنها نياز داخلي را تأمين ميکند بلکه نياز ساير کشورها را نيز ميتواند تأمين کند.
ايران از سال 2010 عضو مجمع جهاني اهداي سلول بنيادي بوده است اما با توجه به تعداد کم اهدا کننده اين نياز احساس ميشود که هم منابع بيشتري تخصيص داده شود و هم تبليغات گسترده تري در اين حوزه صورت بگيرد.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي اظهار داشت: در حال حاضر براي هر نمونهاي که از خارج خريداري ميشود بين 20 تا 45 هزار دلار ارز از کشور خارج ميشود که رقم بسيار بالايي است. اين در حالي است که اگر کشور همانند کشورهاي پيشرو بانک اطلاعاتي قوي داشته باشد نه تنها نياز داخلي کشور تأمين ميشود و از خروج ارز از کشور جلوگيري ميشود بلکه بسياري از کشورها از جمله کشورهاي منطقه که از نظر سازگاري ژنتيکي به ما نزديک هستند به ايران وابسته خواهند شد و درآمدي مطلوبي را براي کشور به همراه خواهد داشت، در عين حال کمک بسيار خداپسندانهاي به بيماران نيازمند خواهد بود.
وي با تقدير از همت دکتر هاشمي براي راه اندازي اين شورا گفت: وي با برنامهريزي صحيح و اصولي توانسته است قانوني اصولي و افتخارآميز براي کشور را در دوران وزارت خود در اين زمينه اجرايي کند. دکتر هاشمي همچنين به طور جدي پيگير تأمين منابع مالي براي گسترش بانکهاي سلول بنيادي است.
حميديه با تمجيد از اجراي طرح تحول سلامت در اين حوزه گفت: در حال حاضر اگر کسي پيوند از خويشاوند را در کشور انجام دهد حدود 1000 دلار هزينه دارد در حالي که همين پيوند در اروپا و آمريکا بين 350 هزار تا يک ميليون دلار هزينه دارد.
وي افزود: ما نه تنها دانش لازم براي انجام تمامي عملهاي اين حوزه را داريم، بلکه ميتوانيم ديگر کشورها را نيز پوشش دهيم و تنها نياز است که زيرساختها را بهبود ببخشيم و تعداد مراکز پيوند را افزايش دهيم و در عين حال مراکز پذيرهنويسي اهداي سلولهاي بنيادي را نيز گسترش دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]