واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
اعلان عزای مردم زنجان در آستانه محرم/ آمادگی پایتخت شور و شعور حسینی برای عزای حسینی
هئیتهای مذهبی استان زنجان پایتخت شور و شعور حسینی در آستانه ماه محرم با برگزاری مراسمهای ویژه اعلان عزا کرده و خود را برای برگزاری پرشور عزاداریهای محرم و سفر آماده میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، در آستانه ماه محرم هیئتهای عزاداری و مذهبی استان زنجان با اعلان عزا به استقبال این ماه میروند؛ محرم در پایتخت شور و شعور حسینی از جنس دیگری است و مردم زنجان عرض ارادت خود را به ساحت اباعبدالله الحسین (ع) در این ماه به نمایش میگذارند، آئین طشت گذاری و اعلان عزا یکی از قدیمیترین سنتهای مردم زنجان است که هرساله قبل از ماه محرم برگزار میشود. هیئتهای مذهبی زنجان با شور حسینی این مراسم را برگزار میکنند و هرساله دوستداران اهلبیت عصمت و طهارت (ع) در زنجان با برگزاری مراسم اعلان عزا در مساجد و تکایا خود را برای عزاداری محرم آماده میکنند.
*برافراشته شدن پرچم سیاه در زنجان کوچه و برزن شهر زنجان این روزها مزین به پرچمهای اعلان عزا شده است که هیئتهای مذهبی هرکدام برای ورود به ماه محرم نصبکردهاند و کمتر محلهای دیده میشود که اقدام به نصب بنر و پرچم بر روی مساجد و تکایای خود نکرده باشد. «اعلان عزا» در واقع یکی از قدیمیترین آداب زنجانیهاست که هیئتهای مشهور مانند حسینیه اعظم، زینبیه اعظم، فیضیه، احمدیه، هیئت ثارالله اقدام به برگزاری آن میکنند. یکی از رسوم اعلان عزا به تن کردن لباس سیاه و خواندن اشعاری برای ورود به ماه محرم و گاهی مرثیهخوانی برای شهدای کربلا و اهلبیت عصمت و طهارت است،این سنت با الهام از پیشینیان امروزه به عنوان یکی از قدیمیترین سنتها و مناسک مردم زنجان است.
*اعلان عزا یکی از سنتهای قدیمی زنجانیها است در این مراسم ذکر مصائب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) از جمله آداب اعلان عزا است. رئیس هیئت عاشقان حضرت علیاصغر(ع) زنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: آیین اعلان عزا یکی از سنتهای قدیمی زنجانیها است که هرساله در آستانه ماه محرم برگزار میشود. حسن نجفی بابیان اینکه در استان زنجان این آیین زودتر از سایر استانها برگزار میشود، افزود: در حال حاضر هیئتهای مختلف مذهبی در این زمینه برنامه دارند. وی گفت: آئین اعلان عزا سنتی است که مردم آذربایجان بیشتر به آن میپردازند و در واقع بیشتر آذریها برای عرض ارادت بیشتر به ساحت اباعبدالله الحسین (ع) این مراسم برای ورود به ماه محرم برگزار میکنند. این هیئتی زنجانی تصریح کرد: اعلان عزای حسینی راهی است برای نشان دادن عرض ارادت مردم زنجان به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است.
*برپایی روضهخوانی و سینهزنی برای امام حسین (ع) نجفی ادامه داد: مردم استان زنجان از روزهای پایانی ماه ذیالحجه و با پایان عید سعید غدیر این مراسم را در هیئتهای مذهبی برگزار میکنند و گاهی چندین هیئت نیز باهم این مراسم را برگزار میکنند. وی افزود: برپایی روضهخوانی و سینهزنی برای امام حسین (ع) و ذکر مصائب خانواده از برنامههای اصلی این مراسم است. رئیس هیئت عاشقان حضرت علیاصغر(ع) زنجان بابیان اینکه هر هیئت و مسجدی روز خاصی را برای این کار در نظر گرفته است، افزود: امسال نیز هیئتهای مختلف اقدام به برگزاری این مراسم و آئین میکنند. وی با اشاره به اینکه هرساله کوچهها و خیابانهای شهر زنجان برای ورود به ماه محرم آماده میشوند، افزود:مردم زنجان لقب پایتخت شور و شعور حسینی را به نام خود رقمزدهاند. گفتنی است، حسینیه اعظم زنجان نیز امسال با حضور مداحان استانی آیین ورود ماه محرم را برگزار میکند در مسجد زینبیه اعظم نیز آئین طشت گذاری با حضور غلامرضا عینیفرد ذاکر اهلبیت عصمت و طهارت (ع) برگزار میشود. همهساله مراسم هشتم و یازدهم محرم با حضور صدها هزار نفر از عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) و به میزبانی شهر زنجان و با حضور سوگواران و عزادارانی از سراسر کشور برگزار میشود. مراسم هشتم و یازدهم محرم زنجانیها در سالهای اخیر بهعنوان نمادی از عزاداریهای پاک و به دور از خرافات مذهبی برگزارشده و در این زمینه به الگویی برای هیئتهای مذهبی در کشور تبدیلشده است. گفتنی است، مراسم عزاداری باشکوه حسینیهاعظم زنجان که در روز هشتم ماه محرم برگزار میشود در تاریخ 15 دی ماه 87 با شماره ثبتی 10 به عنوان دهمین مورد و از جمله آیینهای عزاداری به عنوان نخستین نمونه در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است. همچنین، زینبیه اعظم زنجان یکی از قطبهای عزاداری استان زنجان بوده و همهساله پذیرای خیل عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) از سراسر کشور و حتی خارج از کشور است. در روز یازدهم محرمالحرام هرسال، شهر زنجان بهعنوان پایتخت شور و عشق حسینی جلوه معنوی خاصی برخورد میگیرد و عاشقان امام حسین(ع) خود را آماده برای حضور در یک اجتماع عظیم و حماسی میکنند تا ندای «یا حسین» و «یا زینب» سر داده و به یاد شهید دشت کربلا عزاداری کنند. این مراسم ساعات بعدازظهر روز 11 محرم در محل زینبیه آغازشده و در صحن مقدس آستان حضرت ابراهیم(ع) به پایان میرسد. نحوه عزاداری این دو هیئت پیچیده نبوده و روش خاصی ندارد بلکه طبق معمول نوحهخوانی و سینهزنی شاکله اصلی آن را تشکیل میدهد به طوری که در هر دو هئیت مداح اهل بیت با سرودن اشعاری در مدح امام حسین (ع) و اهلبیت وی، مردم را آماده کرده و مردم نیز با سینهزنی و زنجیرزنی او را همراهی میکنند. مهمترین شاخصه و ویژگی اصلی عزاداری مردم زنجان در روزهای هشتم و یازدهم محرم اتحاد و یکپارچگی آنهاست. البته این جانفشانی آزادمردان راه حسین (ع) از دید لنز دوربینها دور نمانده و به تمام دنیا به طور وسیع مخابره میشود تا سایر هموطنان و آزادیخواهان نیز با دیدن این صحنهها به وجد بیاید. سالانه دهها خبرنگار و عکاس از نقاط مختلف کشور و رسانههای مختلف به شهر زنجان سفر میکنند. انتهای پیام/2308/ن20
94/07/14 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]