تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هرگاه صبح مى‏شد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دست نوازش بر سر فرزندان و نوه هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844656408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ده روز از مصیبت گذشته ولی هنوز این جماعت از «شوک‌زدگی» خارج نشده‌اند! |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ده روز از مصیبت گذشته ولی هنوز این جماعت از «شوک‌زدگی» خارج نشده‌اند!
مگر غیر از این است که با فاجعه‌ای بی مثال در تاریخ مواجهیم؟ پس چرا هیچ کسی قریحه و احساس مخدوش شده خود بر اثر این رویداد تلخ را به کار نگرفت تا دست کم فاجعه منا با ساخت چند لوگو یا هاشورزنی چند فریم از تصاویر دردناک ثبت شده، در مسیر ثبت قرار گیرد؟ پس مستندسازان کجایند؟ نگارگران و گرافیست ها چه؟ آنهایی که پوستر می‌سازند و گاه در عرض چند ساعت شبکه های اجتماعی پر می‌شود از محصولاتشان، چرا سکوت کردند؟
کد خبر: ۵۳۶۸۴۴
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱ - 05 October 2015





مصیبت، درد، فاجعه، داغ، حرمان، رنج، بغض، عذاب، گریه و...؛ چند واژه دیگر سراغ دارید که می‌توان به این سیاهه واژگان افزود و برای توصیف رویداد مرگبار منا از آنها بهره برد؟ آنهایی که واژه‌های بیشتری بلدند و می‌دانند که بار معنایی تک تک این لغات چیست، چه؟ آنها چند واژه برای افزودن به این فهرست در اختیار دارند؟ بیایید پاسخ این سوال را به روایت مستندات بررسی کنیم.

به گزارش «تابناک»، شاید اگر کمی به عقب برگردیم و حج امسال را پیش از شروع، مورد بررسی قرار دهیم، حوادث شوم فرودگاه جده را به یاد خواهیم آورد که موجب شد اعزام زائران ایرانی عمره متوقف شده و از سرگیری آن منوط به اجرای شروط کشورمان از طرف عربستانی ها شود؛ شروطی در قد و قواره بدیهیاتی مانند محاکمه ماموران متخلف فرودگاه جده.

با این حساب، به نظر می‌رسید حج امسال برای زائران ایرانی کمی متفاوت از دیگر زائران خانه خدا باشد ولی باز کسی تصور نمی‌کرد که این تفاوت قرار است وسیع تر شده و حتی بحرانی شود اما سهل انگاری ها و بی کفایتی های پی در پی سعودی ها کاری کرد که اینچنین شد.

هنوز حج آغاز نشده بود که خبر سقوط جرثقیل غول پیکر در مسجدالحرام، نگاه ها را سمت خانه خدا معطوف کرد و جان صد و چند تن از زائران را گرفت. خبری تلخ که سهم تلخی آن برای ایرانیان بیشتر هم بود چراکه چند تن از هموطنانمان در آن رویداد دست از جهان شستند. اما هرچه این رویداد تلخ ممکن بود حادثه‌ای غیر مترقبه به نظر برسد، چند روز بعد خبری از سرزمین وحی منتشر شد که بر بی کفایتی سعودی ها در اداره حج مهر اثبات می‌زد.

کافی است شمار بالای جان باختگان منا، تصمیمات اشتباه سعودی ها که منجر به شکل گیری این رویداد مرگبار شد، پشته شدن کشته های این رویداد از صبح تا عصر روز رویداد و ریز و درشت های مرتبط با این واقعه را کنار هم بگذاریم تا برایمان مسجل شود که متولین برگزاری حج به چه میزان از حداقل های برگزاری این مناسک پرشکوه دورند.

به این صف مشکلات مدیریتی سعودی ها، اتفاقات شومی که بر سر پیکر جان باختگان این رویداد آمد را هم می‌توان افزود تا ذره‌ای شک و شبهه در بی کفایتی سعودی ها برایمان باقی نماند؛ انبوه پیکرهایی که در کانتیرهای فاقد یخچال شرایط بسیار نامطلوبی را سپری کردند تا کار به جایی برسد که خبردار شویم قرار است این سومدیریت با تدفین جان باختگان در عربستان، لاپوشانی شود.

اکنون که همه این موارد را برشمردیم بهتر می‌توان قضاوت کرد که واکنش های شکل گرفته در جامعه‌مان به این حوادث چه بوده و در چه دسته بندی هایی می‌گنجد. واکنش هایی که اغلب از جنس درد و رنج و حتی خشم از سعودی ها بوده‌اند و بیشتر در قد و قواره متن های منتشر شده در این باره بروز و ظهور یافته‌اند، حال آنکه حجم انبوه جان باختگان این رویداد اگر در هرجای دیگر جهان رقم خورده بود، می‌توانست طیف گسترده ای از واکنش را به همراه داشته باشد.



از معدود طرح هایی که در واکنش به اتفاقات غم بار حج امسال ترسیم شده و در شبکه های اجتماعی بازتاب وسیعی داشته است
از معدود طرح هایی که در واکنش به اتفاقات غم بار حج امسال ترسیم شده و در شبکه های اجتماعی بازتاب وسیعی داشته است







نه اینکه قصد تشبیه داشته باشیم ولی مگر می‌شود واکنش های گسترده به انتشار تصویر دردناک جان باختن یک کودک سوری در ساحل دریا را به یاد آوریم یا ببینیم که خبر جان باختن یکی از چهره های مشهور هنری، ورزشی یا غیره در کشورمان به انتشار انبوه طرح های هنری پیرامون آن چهره گره می‌خورد و بعد از سکوت عجیب جامعه هنری در قبال رقم خوردن چنین رویدادی متعجب نشویم؟

اصلا بیایید همه نقش سعودی ها از این ماجرا را کنار بگذاریم و بعد به این پرسش بیاندیشیم که آیا واکنش های شکل گرفته در جامعه مان در قبال جان باختن چند هزار تن از افرادی که رخت احرام به تن کرده و در مسیر انجام انجام یک مناسک دینی که به پالایش روح و روانشان منجر خواهد شد، به شکلی دردناک به ابدیت سوق یافتند، هم سنگ بوده؟ اصلا آیا به قدر ثبت این فاجعه در ذهن تاریخ، واکنشی صورت گرفته یا خیر؟

آیا جا نداشت که جامعه هنری، چه طیفی که خود را از طبقه روشنفکر و پیشرو می‌دانند، چه آن گروهی که ارزشی قلمداد می‌شود و چه حتی آنهایی که دستی در انواع و اقسام هنرها دارند، به این مصیبت عظیم واکنش نشان داده و ابزارهایی که در اختیار دارند را برای ثبت این فاجعه به کار گیرند؟ آیا خلق طرحی گرافیکی، استفاده از ابزارهایی چون نور و رنگ بر تصاویر دردناک منتشر شده از این رویداد، اجرای پرفورمنس های مرتط یا حتی تلاش برای بازسازی آن رویداد رنج آور با استفاده از ابزارهای مدرن پوپانمایی ممکن نبود که تاکنون شاهد آن نبوده‌ایم؟

مگر غیر از این است که با فاجعه‌ای بی مثال در تاریخ مواجهیم؟ پس چرا هیچ کسی قریحه و احساس مخدوش شده خود بر اثر این رویداد تلخ را به کار نگرفت تا دست کم فاجعه منا با ساخت چند لوگو یا هاشورزنی چند فریم از تصاویر دردناک ثبت شده، در مسیر ثبت قرار گیرد؟ پس فایده تجهیز هنرمندان به دانش و ابزارهای مدرن چیست؟پس مستندسازان کجایند؟ نگارگران و گرافیست ها چه؟ آنهایی که پوستر می‌سازند و گاه در عرض چند ساعت شبکه های اجتماعی پر می‌شود از محصولاتشان، چرا سکوت کردند؟ آیا هنوز «شوک زده» اند؟

آیا توقع زیادی است که انتظار داشته باشیم آنهایی که درک بهتری از واژه هایی چون «فاجعه» و «درد» دارند یا حتی آنهایی که با ادبیات شفاهی و مکتوب در روزهای گذشته ثابت کردند که از سعودی دلگیر یا حتی عصبانی هستند، ابزارهای دیگر را برای نمایش احساساتشان به کار گرفته و مانع از انحراف دیرگان در این مسیر شوند؟ توقع زیادی است که از فلان هنرمند انتظار داشته باشیم نه به بیان برخی کلمات، که در قالب کاری که در آن تخصص دارد، با زبان هنر درباره رویداد مرگبار منا سخن بگوید؟ مگر رسالت هنر چیزی غیر از این است؟!













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن