واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۵۱ب.ظ)
مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور خبر داد: آب بهاي 52 درصد از مشترکين، حداکثر 300 تومان افزايش مي يابد/ اخذ قيمت تمام شده آب، فعلا در دستور کار دولت نيست موج - مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور گفت: 52 درصد از مشترکين حداکثر 15 مترمکعب آب مصرف مي کنند که افزايش قيمت قبوض آنها نيز حداکثر 300 تومان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج حميدرضا جانباز مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور عصر روز دوشنبه گفت: بر اساس قانون هدفمندي يارانه ها که به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد، مقرر شد قيمت آب تا پايان برنامه پنجم توسعه واقعي شود که اين امر اتفاق نبفتاد.
وي افزود: امروز ما دچار فرسودگي در سامانه هاي انتقال و توزيع آب در سراسر کشور هستيم چراکه اساسا يک سازمان خدمت رسان، بخشي از هزينه اقداماتش از محل عوائد حاصل از ارائه همين خدمات تامين مي شود.
جانباز با بيان اينکه در حال حاضر اخذ قيمت تمام شده آب از مشترکين در دستور کار دولت نيست، اظهار کرد: طبق تعرفه هاي جديد، آب بهاي مشترکيني که تا 15 مترمکعب مصرف دارند 10 درصد افزايش مي يابد.
وي با اشاره به اينکه 52 درصد مشترکين در اين پله قرار دارند، تصريح کرد: اين دسته از مشترکين بين 60 تا 289 تومان افزايش قيمت خواهند داشت.
مديرعامل آبفاي کشور ادامه داد: 21 درصد از مشترکين بين 15 تا 20 مترمکعب آب مصرف مي کنند که افزايش قيمت براي آنها بين 290 تا 530 تومان خواهد بود.
مشترکيني که بين 20 تا 40 مترمکعب مصرف آب دارند، دسته سومي بودند که جانباز به آنها اشاره کرد و افزود: اين گروه بين 531 تا 3800 تومان با افزايش قيمت آب بها رو به رو خواهند شد و 25 درصد مشترکين را تشکيل مي دهند.
وي با ناميدن مشترکيني به بيش از 40 مترمکعب آب مصرف مي کنند به عنوان «مسرفين»، تصريح کرد: اين گروه 1.9 درصد از کل مشترکين هستند و افزايش قيمت 7690 توماني را تجربه خواهند کرد.
جانباز در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه سهم هزينه هاي آب در سبد خانوار کمتر از نيم درصد است، تاکيد کرد: به جرات مي توان گفت که بسياري از افرادي که مصرف نرمال دارند ممکن است حتي متوجه افزايش قيمت قبض خود هم نشوند.
مديرعامل آبفاي کشور با ذکر اين نکته که افزايش قيمت ها از مهرماه اعمال مي شود، از اخذ هزار تومان از مشترکين بابت آبونمان نيز خبر داد.
وي در پاسخ به اين سوال خبرگزاري موج که چرا يکباره نسبت به واقعي شدن قيمت آب اقدام نمي شود، خاطرنشان کرد: آب کالايي است که بايد به همه مردم فارغ از توان مالي آنها ارائه شود لذا طبيعي است که در راه واقعي شدن قيمت ها با احتياط گام برداريم تا اقشار آسيب پذير جامعه صدمه نبينند.
از جانباز پرسيده شد چرا قيمت تمام شده، حداقل از مشترکين پرمصرف اخذ نمي شود که در جواب گفت: اين پيشنهاد ارائه داد اما برخي فضاسازي هاي رسانه اي مانع از پيشبرد آن شد. شما همين امروز را نگاه کنيد. در شرايطي که حداکثر 10 درصد افزايش قيمت براي مشترکيني که مصرف معمول دارند پيش شده است، اما تيتر زده شد قيمت آب 30 درصد گران شد! طبيعي است که اين رويکرد بدون ارائه توضيحات لازم و شفاف سازي، فقط نگراني در سطح جامعه ايجاد مي کند.
وي با بيان اينکه از محل اعتبارات جمع شده ناشي از افزايش آب بها، دست کم 30 درصد صرف تعمير و نگهداري سامانه هاي آبرساني مي شود، گفت: با توجه به کاهش مصرف آب در شش ماه دوم سال، فعلا نمي توان رقم دقيق حاصل از اين افزايش قيمت را بيان کرد؛ ضمن آنکه بخشي از درآمدهاي اين مصوبه صرف پرداخت بدهي هاي سازمان آب و فاضلاب کشور خواهد شد.
مديرعامل شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه در حال حاضر از بيش از 1300 شهر فقط 260 شهر داراي سيستم تصفيه خانه فاضلاب هستند، گفت: چاره اي نيست جز اينکه در احداث شبکه هاي فاضلاب تسريع کنيم؛ در عين حال در آينده تفکيک سامانه آب شرب از آب بهداشتي اجتناب ناپذير است که از ارائه آب بسته بندي تا لوله کشي جداگانه در شهرهاي کوچک را در بر مي گيرد.
وي به وجود تنش آبي در 547 شهر در دوره پيک تابستاني هم گريزي زد و افزود: شرکت مديريت منابع آب تا 15 آبان ماه، پيش بيني خود را از ميزان روان آب و بارش در سال آبي جديد ارائه مي دهد و بر اساس آن برنامه خود را براي سال بعد، حداکثر تا پايان آذرماه ارائه خواهيم داد.
جانباز در پايان به برنامه هاي آبرساني روستايي هم اشاره کرد و گفت: در ابتداي روي کار آمدن دولت يازدهم، اعتبار مالي براي آبرساني به مجتمع هاي آب رساني روستايي وجود نداشت اما در سال اول دولت جديد مبلغ 200 ميليارد تومان و در سال دوم 400 ميليارد تومان براي اين کار تخصيص يافت و اين غير از 500 ميليون دلاري است که بايد از محل صندوق توسعه ملي به اين پروژه داده شود که در صورت تحقق اين منابع، 2 هزار ميليارد تومان براي 690 مجتمع آبرساني روستايي وجود خواهد داشت که رقمي قابل توجه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]