واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چین؛ بزرگترین خریدار فرش ماشینی ایران
تحریم موجب شد تا آمریکا را که یکی از مشتریان اصلی فرش دستباف بود از دست بدهیم اما با وجود تقلید هندیها، چینیها از فرش ایرانی هنوز این هنر- صنعت جایگاه خود را در میان رقیبان حفظ کرده است.
آفتاب : عضو هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران صبح امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه فرش دستباف شناسنامه فرش ایرانی است گفت: در سالهای تحریم به علت برخی نامهربانیها شاهد کاهش صادرات فرش دستباف بودیم اما با وجود تلاش برخی کشورها مانند چین و هند هنوز فرش دستباف ایران در دنیا حرف اول را میزند.
به گزارش پولنیوز، فرهی افزود: تحریم موجب شد تا آمریکا را که یکی از مشتریان اصلی فرش دستباف بود از دست بدهیم اما با وجود تقلید هندیها، چینیها از فرش ایرانی هنوز این هنر- صنعت جایگاه خود را در میان رقیبان حفظ کرده است.
فرهی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به قدمت 40 ساله فرش ماشینی در کشور گفت: امروز بیش از هزار شرکت در کاشان در حوزه فرش فعال هستند و بیش از 75 درصد تولید فرش ماشینی کشور در کاشان تولید می شود که برای 35هزار نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده است.
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی تصریح کرد: کاشان و ایران دومین تولیدکننده فرش ماشینی در دنیا به لحاظ حجم هستند اما از نظر کیفیت فرش ایرانی حرف اول را در دنیا میزند.
وی افزود: در بخش فرش ماشینی کشور رقیب ما ترکیه است که در حوزه فرشهای مدرن فعالیت میکند.
به گفته فرهی امروز کیفیت تولیدات فرش ماشینی افزایش یافته و فرشهای ماشینی با تراکمی نزدیک به فرش دستباف تولید میشوند.
عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی ایران به تفاوتهای فرش ماشینی و فرش دستباف نیز اشاره کرد و گفت: در فرش ماشینی ماکزیمم از 10 رنگ استفاده میشود در حالی که در فرش دستباف از 15 تا 30 رنگ استفاده میشود همچنین فرش ماشینی دوخته میشود در حالی که در فرش دستباف ریشه آن از چله فرش است.
وی افزود: تفاوت دیگر این دو فرش این است که در فرش ماشینی گره وجود ندارد و همچنین برای استحکام بیشتر به فرش ماشینی آهار زده میشود در حالی که در فرش دستباف این طور نیست.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که فرش ماشینی با قیمت مناسب و برای استفاده عموم تولید میشود اما فرش دستباف به لحاظ ارزش هنری دارد هزینه آن بیشتر است.
وی با تأکید بر اینکه در شرایط امروز اقتصاد مردم رغبت بیشتری به خرید از مراکز بزرگ فروش و هایپرمارکتها دارند گفت: در این راستا مرکزی برای خرید فرش دستباف و ماشینی و تابلو فرش در زمینی به وسعت 6 هزار متر در یافتآباد در 18 مهر ماه افتتاح خواهد شد.
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران تصریح کرد: در شرایط امروزی اقتصاد در کلانشهرها فروشگاههای خرد نفعی ندارند و مردم به جهت صرفهجویی در وقت و قیمت تمایل به خرید از مراکزی دارند که در آن همه برندهای موجود در بازار وجود داشته باشند.
وی به این نکته نیزاشاره کرد که در حال حاضر یک خریدار خارجی برای تهیه فرش ایرانی پس از ورود به تهران باید به کاشان مراجعه کند در حالی که با تجمیع برندهای فرش ایران در یک مکان این مشکل نیز حل شده و شاهد افزایش صادرات خواهیم بود.
فرهی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به تولید فرش ماشینی در کشور گفت: سالانه نزدیک به 120 میلیون متر مربع فرش ماشینی در کشور تولید میشود و همچنین میزان 500 میلیون دلار فرش ماشینی از کشور صادر میشود.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که 50 درصد صادرات صنعت نساجی ایران مربوط به فرش ماشینی است.
به گفته عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی ایران در شهر کاشان که 75 درصد تولید فرش ایران در این استان است 38 هزار نفر به طور مستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند.
وی افزود: در دو سال گذشته چین اولین مشتری فرش ماشینی ایران بوده که بیشترین صادرات فرش ماشینی به این کشور انجام شده است و در رتبههای بعدی کشورهای عربی، کشورهای آسیای میانه، ژاپن، عراق، افغانستان، استرالیا و کانادا مشتری فرش ماشینی ایران هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]