واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۳ب.ظ)
يک اقتصاددان مطرح کرد: تبديل سيستم بانکي به سيستم توزيع کيک ملي موج-عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اينکه سيستم بانکي ما به سيستم توزيع کيک ملي تبديل شده است، گفت: بانکها، منابع را بين سهامداران خودي، مشتريان ويژه و دولتمردان تقسيم کرده و در نتيجه اين اقدام، با کمبود منابع مواجه شدهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد قلي يوسفي با بيان اي مطلب تصريح کرد: سيستم بانکي ما از ابتدا به درستي بنا نشده و سياستهاي پولي ما از نظم لازم برخوردار نبوده است.
يوسفي با بيان اين که بانکها بخش عمده منابع خود را در مستغلات، مسکن و شرکتهايي که تأسيس کردهاند، به کار ميگيرند، گفت: هم اکنون نيمي از منابع بانکي، به سمت اين سه عنصر هدايت شده است؛ وضعيتي که در آن دولت و سهامداران و مشتريان ويژه راضي اما بخشهاي توليدي محروم از اين منابع ناراضياند.
اين کارشناس اقتصادي گفت: در اين ميان بانک مرکزي هم نه تنها قادر به حل مشکل سيستم بانکي نبوده بلکه مشکلات را تشديد کرده است.
وي افزود: وقتي بخشهاي واقعي اقتصاد از جمله بازار سرمايه با مشکل جدي مواجه است، طبيعي است که دولت نميتواند به اندازه کافي ماليات بگيرد و اين به رکود در اقتصاد دامن مي زند. از طرفي بانکها به علت ضعفهاي نظارتي دولت و بانک مرکزي، منابع خود را در مسيرهاي نادرست هزينه کردهاند و الان در تنگناي مالي قرار دارند.
يوسفي گفت: الان هم براي جبران قضيه، متاسفانه به جاي اصلاح سيستم بانکي يا به جاي آنکه منابع را به درستي به سمت بخش صنعت هدايت کنند، مکانيسمي را در پيش گرفتهاند که به جاي حل مساله رکود بر متغير موهوم و نامعلوم تورم و کاهش آن تمرکز کردهاند.
وي با اشاره به اينکه ادامه اين روش، آدرس غلط دادن است، اظهار داشت: در کشوري که دولت نقش عمده اي در اقتصاد دارد و ضمن افزايش هزينههاي خود با کسري بودجه مواجه است و از منابع بانکي استفاده ميکند و تعديل نرخ ارز هم وسيله اي براي درآمدزايي دولت ميشود، نقدينگي بالا ميرود و تورم کاهش پيدا نخواهد کرد.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي با بيان اين که کاهش نرخ تورم در کشور بيش از آنکه اقتصادي باشد سياسي است، افزود: اين پديده اي است که البته در اقتصاد ايران جديد نيست و همواره وجود داشته است.
اين کارشناس اقتصادي با اشاره به اين که اين وضعيت بحراني که روز به روز هم وخيم تر شده است ريشه در سياستهاي غلط اقتصادي دولتمردان داشته است، افزود: دولتمردان بايد متوجه باشند که سياستهاي اقتصادي آنها بحران ساز بوده است و اخلاق نيز حکم ميکند آنها که در اين سياستها ناموفق بودهاند، بيايند و به اين شکست اعتراف کنند.
يوسفي در پاسخ به اين سؤال که فوريترين اقدام براي خروج از رکود در وضع فعلي چيست، گفت: دولت اگرچه از نظر تعامل جهاني و مساله هسته اي به توفيقاتي دست يافته، اما متاسفانه اين دستاورد مثبت با رويدادهاي منفي اقتصادي همزمان شده است. بنابراين مسوولان و برنامه ريزان اقتصادي بايد هرچه سريع تر تغيير رويه دهند و بر روشهاي شکست خورده گذشته اصرار نکنند.
وي خاطر نشان کرد: اشکال کار اين است که همچنان درک درستي از مشکلات اقتصادي ايران وجود ندارد. بايد پذيرفت که نميتوان تنها بر اساس نظريات مطرح شده در کتابهاي درسي و متون وارداتي براي مشکلات اساسي اقتصاد کشور نسخه پيچيد. کليد مشکلات اقتصادي ايران در داخل کشور گم شده است و بايد در همين داخل هم آن را جستجو کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]