واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۵ق.ظ)
از اهداف وزارت نفت؛ افزايش توان توليد از ميدانهاي نفت و گاز در مناطق خشکي و دريا است موج - مدير کل امور فناوري وزارت نفت، با بيان اين که يکي از اهداف وزارت نفت را افزايش توان توليد از ميدانهاي نفت و گاز در مناطق خشکي و دريا است و بر لزوم تهيه طرحهاي جامع از سوي دانشگاههاي طرف قرارداد به منظور توسعه فناورانه ميدانهاي نفت و گاز کشور با کمک شرکتهاي فرعي شرکت ملي نفت تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدابراهيم شفيعي، مدير کل امور فناوري وزارت نفت، در نشست پيگيري اهداف و نظارت عاليه بر اقدامات دانشگاه صنعتي شريف براي اجراي طرح توسعه فناوريهاي ازدياد برداشت و بهبود توليد از مخازن آسماري و بنگستان ميدان کوپال که در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد، اظهار کرد: هدف از انجام اين طرح، دسترسي و بوميسازي فناوريهاي جديد ازدياد برداشت و بهبود توليد از طريق خلق يا انتقال تکنولوژي است.
وي يکي از اهداف وزارت نفت را افزايش توان توليد از ميدانهاي نفت و گاز در مناطق خشکي و دريا دانست و افزود: با توجه به برنامه بازگشت ايران به بازار اوپک و همچنين تکليف قانوني اين وزارتخانه براي افزايش برداشت از ميدانهاي نفت و گاز کشور در برنامه پنجم توسعه و لحاظ کردن اين ضرورت در احکام پيشنهادي برنامه ششم توسعه، افزايش ضريب برداشت از مخازن نفت و گاز کشور از جايگاه ويژهاي برخوردار است و به اين منظور، دانشگاهها و مراکز پژوهشي نيز همراه با بخشهاي عملياتي صنعت نفت ميتوانند ايفاي نقش کنند.
مدير کل امور فناوري وزارت نفت با تأکيد بر اينکه راهکارهاي پيشنهادي از سوي دانشگاهها بايد راهکارهاي واقعي، عملي و در دسترس باشند، يادآور شد: مراکز طرف قرارداد بايد پس از توليد دانش در مرزهاي قابل قبول، نسبت به تجميع، مستندسازي و در نهايت براي انتقال و اشاعه اين دانشها به سازمان تعيين شده از سوي کارفرما اقدام کنند.
شفيعي به قراردادهاي توسعه فناوريهاي بالادستي ميدانهاي کشور ميان شرکت ملي نفت و ۷ دانشگاه و ۲ مرکز تحقيقاتي اشاره و تصريح کرد: بر اساس اين قراردادها ضروري است که دانشگاهها با در نظر گرفتن ظرفيتها و توانمنديهاي خود، از دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي و فناوري خارجي به منظور انتقال فناوريهاي مورد نياز استفاده کنند و اين انتقال، بوميسازي و توسعه فناوري بايد طبق يک روش درست به گونهاي صورت پذيرد که نياز کشور به اين فناوريها برطرف و به عبارتي اين فناوريها در صنعت نفت ايران نهادينه شود.
وي با اشاره به اينکه پيشنهاد طرحهاي پژوهشي از سوي دانشگاه بايد جامع باشد، گفت: دانشگاهها براي رفع معضلات شرکتهاي عملياتي بايد مشکلات را به سمت دستيابي به فناوري هدايت کنند.
مديرکل امور فناوري وزارت نفت با تأکيد بر تسريع ارائه پيشنهاد طرحهاي پژوهشي و رسيدن به انعقاد قرارداد از سوي دانشگاه صنعتي شريف ادامه داد: تأمين تجهيزات مورد نياز دانشگاه در اولويت کار نيست و دانشگاه ميتواند نياز خود را طريق شبکهسازي و دريافت خدمات از سوي همکاران داخلي و خارجي خود تأمين کند.
شفيعي با بيان اينکه بايد گروههاي تخصصي کارشناسي و اجرايي تمام وقت با تحصيلات عالي براي انجام اين پروژهها در طرح توسعه فناوريهاي بالادستي ميدان کوپال در دانشگاه تشکيل شود، اظهار کرد: کساني بايد در اين طرح مشارکت داشته باشند که توانايي کافي و لازم را در حوزههاي تخصصي مورد نياز ميدان در محورهاي چاه، تأسيسات و مخزن داشته باشند.
وي با اشاره به اينکه تسهيل گري در حد توان از اهداف معاونت پژوهش و فناوري است، يادآور شد: شبکهسازي براي توسعه فناوري ميدانها بايد سريعتر به انجام رسد.
مديرکل امور فناوري وزارت نفت با بيان اينکه سبد طرحها و پروژهها در پيشنهاد طرحهاي پژوهشي دانشگاه صنعتي شريف بايد مشخص شده باشد، تصريح کرد: در نقشه راه طرح ميدان کوپال بايد علاوه بر مشخص کردن برنامه زمانبندي و همه فعاليتها، درجه اهميت، وزن و مسيرهاي بحراني براي اجراي هر فعاليت مشخص شود.
شفيعي با اشاره به اهميت مشخص شدن روش دستيابي به فناوريها گفت: ضروري است نقش و وظايف هر يک از شرکاي داخلي و خارجي در دستيابي به فناوريهاي مورد نياز در ميدان کوپال و نحوه تعامل و همکاري دانشگاه صنعتي شريف با آنها در مدت قرارداد مشخص شود.
وي اظهار کرد: شاخصهاي لازم براي انتخاب شريکهاي داخلي و خارجي براي انجام پروژهها نيز در حال تکميل است.
گفتني است؛ اين نشست با حضور محمدابراهيم شفيعي، مديرکل امور فناوري وزارت نفت، نمايندگان معاونت پژوهش و فناوري وزارت نفت، روساي ارتباط با صنعت و دانشکده مهندسي شيمي، مدير طرح و جمعي از استادان برجسته در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد.
بر اساس موافقتنامهاي که سال گذشته به امضا رسيد، دانشگاه صنعتي شريف عهدهدار توسعه فناوريهاي بالادستي مورد نياز ميدان کوپال - مخزن نفتي آسماري، ميدان کوپال - مخزن نفتي بنگستان شد که در صورت تحقق اهداف وزارت نفت، توسعه فناوريهاي مورد نياز ميدان رگ سفيد - مخزن نفتي آسماري، ميدان رگ سفيد - مخزن نفتي بنگستان، ميدان شادگان، مخازن نفتي آسماري فوقاني و تحتاني نيز به اين دانشگاه واگذار خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]