تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835736772
تجارت غير نفتي ايران و آذربايجان تا 20 درصد ارتقا يافته است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ مهر ۱۳۹۴ (۹:۴۵ق.ظ)
سفير ايران در باکو در گفت و گو با موج؛ تجارت غير نفتي ايران و آذربايجان تا 20 درصد ارتقا يافته است موج - گروه اقتصاد سياسي
کشور آذربايجان در ميان سياستهاي ايران در منطقه قفقاز حائز نقش مركزي و تعيينكننده است. ايران و آذربايجان داراي پيوندهاي تاريخي، فرهنگي و مذهبي مشتركي هستند. از سويي ديگر بعد از روي کار آمدن حسن روحاني رئيس دولت يازدهم، بهبود و تقويت روابط با کشورهاي همسايه جزء الويت هاي سياست خارجه کشور شد که باکو نيز از اين مسئله مستثني نبود. محسن پاک آيين سفير ايران در آذربايجان معتقد است روابط دو کشور با رشد قابل ملاحظه اي پيش مي رود. وي در گفت و گو با موج ضمن مرور اين روابط طي يک سال گذشته، افق پيش رو را مثبت ارزيابي مي کند.
سفر الهام علي اف به تهران، رژيم صهيونيستي را نااميد کرد
پاک آيين در خصوص ديدار حسن روحاني و رئيس جمهور آذربايجان در سال 2014 گفت: ديدار مهم دو رئيس جمهور در فوريه 2014 در اجلاس دائوس سوئيس، بر وجود اراده سياسي طرفين بر تحکيم و تقويت ارتباطات دوستانه صحه گذارد و اين جمع بندي حاصل شد که توسعه مناسبات فيمابين، علاوه بر تامين منافع ملي وامنيت منطقه اي مي تواند دو کشور را به شرکاي راهبردي تبديل کند. اولين نتيجه ملاقات دائوس، سفر کمال الدين حيدراف وزير حوادث غيرمترقبه و فرد با نفوذ کابينه آذربايجان در ماه مارس به تهران بود. اين سفر نشان داد که تقويت روابط اقتصادي و فعال سازي بيشتر ظرفيت هاي همکاري متقابل از موارد قابل توجه دو کشور مي باشد.
پاک آيين گفت: با فاصله کمي از اجلاس دائوس، در ماه آوريل، سفر آقاي الهام علي اف رئيس جمهور آذربايجان، به تهران انجام شد و نشان داد که دو رئيس جمهور بر عهد خود مبني بر تلاش براي توسعه مناسبات پايبند و جدي هستند. سفر الهام علي اف به تهران، روند مثبت روابط دو کشور را نهادينه کرد. اين سفر طليعه روابط مثبت دو کشور شد و عناصر مخالف بهبود روابط، از جمله رژيم صهيونيستي و گروه هاي قومگرا را نااميد کرد.
در اين سفر سه يادداشت تفاهم و يک موافقتنامه در زمينه ساخت نيروگاه برقابي به امضاي طرفين رسيد. در واقع طرح مشترک احداث نيروگاه برقابي «مارازاد (ايران)- اردوباد (آذربايجان)» به امضاي طرفين رسيد. انتقال برق اين نيروگاه به ديگر کشورها و همچنين استفاده بهينه از آب رودخانه ارس به عنوان اهداف اوليه اين طرح است. سه يادداشت تفاهم ديگر در زمينه ورزش و جوانان ، مقابله با حوادث غيرمترقبه و هواشناسي و حفاظت از منابع طبيعي نيز امضا شد. در اين سفر با مشخص شدن روساي ايراني و آذري کميسيون مشترک اقتصادي، اين کميسيون فعاليت جهشي خود را براي توسعه همکاري ها در حوزه هاي مختلف صنعت، تجارت، نفت، گاز، انرژي، حمل و نقل و گردشگري آغاز کرد.
اراده قوي بخشهاي دولتي و خصوص براي توسعه روابط اقتصادي
سفير ايران در باکو افزود: يک هفته بعد از سفر آقاي الهام علي اف، ذاکر حسن اف وزير دفاع جمهوري آذربايجان به ايران سفر کرد و مشخص شد که توسعه مناسبات نظامي بين تهران- باکو نيز در دستورکار قرار گرفته است. سفر علي عباس وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به تهران در ماه ژوئن، که به دعوت همتاي ايراني وي انجام شد، نيز داراي دستاوردهاي خوبي براي دو کشو ر بود.
وي گفت: مهمترين نتيجه سفر الهام علي اف به ايران، تشکيل کميسيون مشترک اقتصادي در ماه اوت بود. در اين مقطع سفر محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به جمهوري آذربايجان با هدف برگزاري نهمين اجلاس اين کميسيون، گام مهم و سازنده اي در جهت توسعه مناسبات تهران- باکو تلقي شد. پس از حدود چهار سال وقفه در برگزاري کميسيون مشترک اقتصادي بين دو کشور، انجام اين سفر، حاکي از موفقيت تلاش هاي اعتماد سازانه از سوي دو کشور و نشانگر اراده سياسي تهران و باکو براي تقويت مناسبات بود. هيات اعزامي ايران به باکو، متشکل از مديران ارشد دولتي در حوزه هاي صنايع، نفت، گاز، پتروشيمي، آب و برق، ارتباطات، فناوري اطلاعات، گردشگري، بهداشت و فعالان بخش هاي خصوصي يک هيات مجرب، با انگيزه و داراي ظرفيت بالاي اقتصادي بود. طرف مقابل نيز با انگيزه اي قوي و با حضور فعالان عمده اقتصادي در بخش هاي دولتي وخصوصي در نشست کميسيون مشترک حاضر بودند. امضاي يادداشت تفاهم همکاري با کمترين اختلاف نظر و همچنين سند همکاري بين سازمان سرمايه گذاري ايران و سازمان توسعه سرمايه گذاري و تجارت جمهوري آذربايجان، بر اراده قوي دو طرف براي دستيابي به حداکثر توافق صحه گذارد. در واقع طرفين به اين جمع بندي رسيدند که مي توانند شرکاي تجاري خوبي براي يکديگر بوده و با شناخت ظرفيت هاي اقتصادي موجود و برنامه ريزي و عملياتي کردن تفاهمات، دستيابي به دستاوردهاي مثبت اقتصادي را ممکن سازند.
اعتقاد تهران و باکو براي بستر سازي فعاليت هاي بخش خصوصي
پاک آيين در خصوص توسعه روابط بخش هاي خصوصي دو کشور گفت: يکي از حوزه هاي اساسي که مي تواند زمينه ساز گسترش همکاري هاي ايران و جمهوري آذربايجان باشد، تقويت ارتباطات بخش هاي خصوصي دو کشور است. حضور يک هيئت سي نفره از تجار بخش هاي خصوصي از تهران و استان اردبيل در باکو به همراه وزير ارتباطات ايران و نشست تجار دو کشور با محوريت اتاق هاي بازرگاني که در روز آخر سفر و با حضور وزراي دو کشور انجام شد، نشانگر اعتقاد طرفين به ضرورت بستر سازي براي فعاليت مفيد بخش هاي خصوصي بود.
ديدار واعظي با الهام علي اف و اظهار نظر ايشان مبني بر اينکه ايران و آذربايجان مي توانند به يک متحد منطقه اي تبديل شوند، مشخص کرد که عزم مسئوولان دو کشور براي توسعه همه جانبه مناسبات، جزم است و آنان جز به يک دستاورد حداکثري قانع نخواهند شد.
سفر ضرغامي گام مهمي در توسعه ارتباطات رسانه اي دو کشور
سفير ايران گفت: با توجه به اهميت ساماندهي گمرکات دو کشور که از مفاد يادداشت تفاهم کميسيون مشترک اقتصادي نيز بود، مسعود کرباسيان رئيس کل گمرک کشور در سپتامبر 2014 به باکو سفر کرد و دستاوردهاي اين سفر موجب تسهيل در امر تجارت شد.
در ادامه اين روند مثبت، سفر عزتالله ضرغامي، رئيس صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در ماه اکتبر به جمهوري آذربايجان، به عنوان يک تحول مهم، نه فقط در جهت توسعه ارتباطات رسانهاي بلکه در مسير تحکيم روابط دو کشور صورت پذيرفت.
در سفر رئيس رسانه ملي به باکو، تاسيس کميته مشترک راديو و تلويزيون دو کشور مورد توافق قرار گرفت. تاسيس اين کميته با هدف تقويت همکاريها در حوزه صوتي و تصويري ميتواند در خنثيسازي ترفندهاي رسانههاي مخرب، کاهش سوءتفاهمات و تحکيم مناسبات فيمابين نقش سازندهاي ايفا کند.
فعال شدن کميته مشترک رسانهاي، تداوم فعاليت سازنده دفاتر رسانهاي دو کشور، سفرهاي متقابل هياتها و فراهم کردن زمينه فعاليت مثبت حضور خبرنگاران در دو کشور، از جمله اقدامات ضروري براي اطلاعرساني صحيح از تحولات و جلوگيري از سوءاستفاده خبري نيروهاي ثالث است.
امضاي پنج سند همکاري در سفر رئيس جمهور ايران به آذربايجان
وي در خصوص سفر سال گذشته روحاني به باکو گفت: سفرهاي مجدد وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و رحيم پورمعاون وزارت امور خارجه در نوامبر، مقدمات سفر رئيس جمهور را فراهم کرد و سفر حسن روحاني در همين ماه به جمهوري آذربايجان، فصل جديدي در روند توسعه روابط دو کشور را آغاز کرد. قبل از اين سفر، دو رئيس جمهور در آستراخان روسيه نيز با يکديگر ملاقات کرده بودند و لذا در سال 2014 چهار نوبت روساي جمهور دو کشور ديدار و مذاکره داشته ند که اين يک رکورد در تاريخ مناسبات دو کشور است.
وي گفت: در جريان سفر روحاني به باکو، پنچ سند همکاري به امضاء رسيد و يک بيانيه دوستي منتشر شد، که نشانگر نزديکي ديدگاه هاي تهران و باکو بود. روساي جمهور دو کشور در خصوص گسترش بيش از پيش روابط در بخشهاي مختلف بويژه در زمينههاي اقتصادي، انرژي، محيطزيست، راهآهن، کريدور شمال - جنوب و همکاريهاي چند جانبه و همچنين مسايل سياسي و منطقهاي، مذاکرات مفصلي انجام داده و به توافق خوبي دست پيدا کردند. ديدار سرمايهگذاران و فعالان بخش خصوصي دو کشور و توافقات منعقده از دستاوردهاي اين سفر بود و نشان داد که اراده دولت اين است که بخشهاي خصوصي دو کشور فعال شده و زمينهها و شرايط لازم براي فعالان اقتصادي فراهم شود. دو رئيس جمهوردر خصوص مسايل بانکي، عوارض گمرکي و موضوعات مرزي و تعديل تعرفهها نيز صحبت کرده و توافقات کلي انجام شد.
ترافيک رفت وآمد مقامات سياسي و اقتصادي تهران و باکو
با فاصله اندکي از اين سفر، نعمت زاده وزيرتجارت، صنعت و معدن نيز در ماه نوامبر در راس هياتي از بخش هاي دولتي وخصوصي به باکو سفر کرد که مذاکرات و دستاوردهاي اقتصادي اين سفر نيز قابل توجه بود.
همزمان با سفر نعمت زاده به باکو، علي حسن اف معاون نخست وزير آذربايجان به تهران به دعوت وزير تعاون،کار و رفاه اجتماعي کشورمان و همچنين سفر شيخ الاسلام الله شکور پاشازاده به قم باي شرکت در اجلاس جريان هاي تکفيري نشانگر تراکم سفر مقامات عالي به دو کشور بود.
سفر واعظي به باکو در اوايل دسامبر براي شرکت در نمايشگاه بين المللي فناوري اطلاعات و همچنين پيگيري توافقات انجام شده در سفر رئيس جمهور گام مهم ديگري در جهت نزديک شدن دو کشور بود.
سفرهاي شاهين مصطفي اف وزير تجارت و صنعت و علي حسن اف رئيس دائره سياسي و رسانه اي دفتر رئيس جمهوروهمچنين خلف خلف اف معاون وزير امورخارجه آذربايجان به تهران و همچنين سفرهاي فرمانده مرزباني، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، استاندارخراسان، رئيس دانشگاه تهران، مديرکل امور ايرانيان وزارت امورخارجه، مديرکل ارزيابي وزارت بهداشت به باکو در سال 2014، همه نشانگر حوزه هاي متنوع ارتباطات دو کشور است.
رشد 20 درصدي تجارت غير نفتي ايران و آذربايجان
سفير ايران در ادامه گفت: در سال 2014 در حوزه تجارت غيرنفتي در مقايسه با زمان مشابه پيشين، رشد 20 درصدي را شاهد بوديم که البته اين رقم شامل مبالغي که بابت سوآپ نفت و يا سرمايه گذاري در حوزه گازي شاه دنيز و يا هزينه هاي ترانزيتي دريافت مي کنيم نمي شود.
وي با شمارش دستاوردهاي اخير در روابط دو کشور گفت: تسهيل در صدور ويزا و بخصوص صدور ويزا در مبادي ورودي به نخجوان براي اتباع ايراني،بهبود تدريجي کاهش عوارض، ساماندهي امور گمرکي بخصوص با افتتاح پايانه مسافري بيله سوار، برطرف ساختن پاره اي از مشکلات در مرزهاي دو کشور و بازگشائي پل استراتژيک جلفا، توافق اصولي براي ايجاد خط هوائي بين باکو و مشهد، امضاي توافق ميان شرکت هاي راه آهن ايران، روسيه و آذربايجان براي تکميل خط آهن قزوين-آستارا، رفع پاره اي از مشکلات بانکي، تقويت ارتباطات بخش هاي خصوصي و حضور تجار در نمايشگاه هاي بازرگاني دو کشور، صدور خودروهاي ايران به آذربايجان، خريد و تبادل برق،افزايش سفر گردشگران آذربايجاني به ايران، تداوم سواپ گاز به نخجوان و ادامه همکاري نفتي با کنسرسيوم شاه دنيز، اعزام هيات هاي رسانه اي به استان هاي همجوار براي شناخت ظرفيت هاي همکاري و سفر يک هيات رسانه اي از ايران به آذربايجان، بهبود فضاي رسانه اي، توافق دو کشور براي مبارزه با افراط گرايي و مقابله با عناصر ثالث که قصد تخريب روابط دو کشور را دارند، تفاهم طرفين براي مبارزه با قاچاق مواد مخدر، تبادل زندانيان، افزايش همکاري هاي دفاعي، تقويت همکاري هاي دانشگاهي، توسعه ارتباطات فرهنگي و حمايت ايران از حل صلح آميز مناقشه قره باغ با حفظ تماميت ارضي جمهوري آذربايجان از جمله دستاوردهاي دو کشور بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
کیفیت محصولات ایران خودرو 20 درصد ارتقاء یافته است
مدیرعامل ایران خودرو کیفیت محصولات ایران خودرو 20 درصد ارتقاء یافته است تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت ایران خودرو گفت با ارتقاء کیفی 20 درصدی ایران خودرو در سال جاری تولید 600 هزار دستگاه خودرو را هدف گذاری کرده است هاشم یکه زارع روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزودکیفیت محصولات ایران خودرو ۲۰ درصد ارتقاء یافته است
عصر خودرو مدیرعامل شرکت ایران خودرو گفت با ارتقاء کیفی ۲۰ درصدی ایران خودرو در سال جاری تولید ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو را هدف گذاری کرده است به گزارش پایگاه خبری عصرخودرو به نقل از ایرنا هاشم یکه زارع افزود از آنجا که ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی در ایران خودرو در دستور کار قرکاهش حجم تجارت غیر نفتی کشور در 6ماه نخست سال
حجم تجارت خارجی غیرنفتی کشور در ۶ ماه نخست سال جاری به ۴۱ میلیارد و ۳۴۵ میلیون دلار رسیدکه کاهش محسوسی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است به گزارش فارس به نقل از گمرک جمهوری اسلامی ایران واردات کشورمان در مدت یاد شده به 20 میلیارد و 852 میلیون دلار رسید که این میزان واردات 20روزانه 2000 افغان غیرقانونی وارد ایران میشوند
روزانه 2000 افغان غیرقانونی وارد ایران میشوند به دنبال افزایش مهاجرت و فرار هزاران جوان از افغانستان به صورت غیرقانونی به تازگی مسئول نمایندگی وزارت مهاجران افغانستان در ایران اعلام کرده که هر روز حدود دو هزار مهاجر افغان به شکل غیرقانونی وارد ایران میشوند و این آمار در یک مادر ۶ ماهه ابتدای سال 94 رقم خورد رشد صادرات غیرنفتی و افزایش 140 درصدی درآمدها+ تصاویر
در ۶ ماهه ابتدای سال 94 رقم خوردرشد صادرات غیرنفتی و افزایش 140 درصدی درآمدها تصاویردر شش ماهه نخست سال 94 صادرات غیر نفتی رشد داشته و 140 درصد به درآمدهای وصولی نقدی و تضمینی اداره کل گمرک بندر لنگه افزایش یافته است صفر شیبانی مدیر کل گمرک بندرلنگه در گفتوگو با خبرنگار فارس دروابط عادی میان ایرانو آمریکا باوجود توافقهستهای هم غیرممکن است
پسلرزههای قبح زدایی تدبیر و امید روابط عادی میان ایرانو آمریکا باوجود توافقهستهای هم غیرممکن است او آیتالله خامنهای هرگز عادیسازی روابط ایران و ایالات متحده را قبول نخواهد کرد برای رهبری این یک خط قرمز غیرقابل مذاکره میباشد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز خبرگزاریچهره مشهور دولتی به دادگاه خواهد رفت؟/خودمان افکارسنجی داریم;بیش از 50 درصد مردم با گشت ارشاد موافقند/بالاخره
چهره مشهور دولتی به دادگاه خواهد رفت خودمان افکارسنجی داریم;بیش از 50 درصد مردم با گشت ارشاد موافقند بالاخره کاپیتان تیم فوتسال زنان حقیقت را گفت گلایه روحانی و احمدی نژاد از ضرغامی چه بود در کشتی همه مشکل دارند غیر از این مربی ساعت صفر زمانی است برای شنیدن ناشنیده ها ساعت22 درصد اقتصاد ایران «غیررسمی» است
گروه اقتصادی | آمارهای رسمی نشان می دهد 22 درصد اقتصاد ایران غیررسمی است به گزارش اعتماد علی دینی ترکمانی با اعلام این مطلب در همایشی با عنوان مسوولیت جامعه مدنی در قبال اقتصاد غیررسمی افزود این رقم در مقایسه با واقعیات اقتصادی ایران رقم بالایی است عضو هیات علمی موسسه پژوهش هافزایش صادرات غیرنفتی راهکاری برای افزایش اشتغال و درآمدهای کشور
شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۱ نایب رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل 44 مجلس با درست خواندن جهتگیری دولت در اجرای سیاستهای اقتصادی گفت از آن جا که صادرات غیرنفتی میتواند به افزایش اشتغال و درآمدهای ارزی و ریالی تولیدکنندگان و کشور کمک کند بااوحدی: ۹۰درصد بیمارستانها را گشتهایم، اثری از زائر ایرانی نیست/ آمار جانباختگان فاجعه منا زیاد میشود
اوحدی ۹۰درصد بیمارستانها را گشتهایم اثری از زائر ایرانی نیست آمار جانباختگان فاجعه منا زیاد میشود رئیس سازمان حج و زیارت گفت تاکنون بیش از ۹۰ درصد بیمارستانها را جستجو کردهایم متاسفانه آمار شهدای منا افزایش خواهد یافت به گزارش نامه نیوز سعید اوحدی به شبکه خبر گفت آم-
سیاسی
پربازدیدترینها