واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مردمان تشنه و مافیای آب در بزرگترین شهر پاکستان
وی اظهار داشت: نهادهای دولتی پاکستان در ماه اخیر ضمن مبارزه با جرایم در کراچی 200 اتصال آب غیر قانونی را توقیف کردند و صاحبان تانکرها را به پر کردن آب از مرکز اداره آب و فاضلاب در ازای پرداخت 1 الی 2 دلار در عوض هر 3700 لیتر آب مجبور کردند.
کد خبر: ۵۳۶۶۳۶
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۳ - 05 October 2015
یکی از ساکنان منطقه فقیر نشین کراچی در واکنش به بحران تحمیل شده آب بر مردم این شهر گفت که مقامات دولتی پاکستان ادعای بحران آب در کراچی را دارند در حالی که روزانه تانکرهای آب با قیمت 10 برابر به این شهر سرازیر میشود.
به گزارش تسنیم به نقل از «داون نیوز»، زمانی که «محمد عقیل صدیق» و همسرش «نایله» تانکرهای آب را در کوچه خودشان دیدند، به طرف آنها دویدند زیرا پیش از این این آب در شهر کراچی رایگان توزیع میشد اما اکنون توسط گروههای سازمان یافته به ساکنان تشنه این شهر به فروش میرسد.
در «صادق آباد» و سایر مناطق فقیر نشین شهر کراچی، آب در خطوط لوله بسیار کم فشار است.
کمبود آب نه تنها باعث آزار میلیونها نفر از ساکنان بزرگترین شهر پاکستان است بلکه گرمای شدید هوا چندی پیش جان بیش از 1200 شهروند شهر کراچی را نیز گرفته است.
در دهههای اخیر افزایش جمعیت کراچی که برنامهریزی نیز برای آن نشده، از کنترل خارج شده است.
جمعیت کراچی طی 60 سال گذشته از پانصد هزار نفر به 20 میلیون نفر افزایش یافته و این جمعیت خود را در مساحت به اندازه 33 برابر شهر «پاریس» فرانسه مستقر کرده است.
در مناطق ساحلی کراچی پمپهایی حدود 2.2 میلیارد لیتری آب از دریای «سند» و رودخانه «حب» وجود دارند که طی چند سال گذشته آب در این پمپها به دلیل کمبودن بارش باران کاهش یافته است.
محمد یکی از کارمندان کارخانههای کراچی است که ماهانه ده هزار روپیه (حدود 330 هزار تومان) درآمد دارد، به خرج و زندگی نایله و پنج فرزندش با مشکلات فراوان رسیدگی میکند.
اداره آب و فاضلاب کراچی (KWSB) در برخی مناطق کراچی مخزن ذخیره آب را گاهی پر میکرد و ساکنان نیز با بهرهبرداری از این مخازن تشنگی خود را رفع میکردند.
اما به مرور زمان، مقامات این هئیت نیز به مافیای نیمه مخفی که کنترل تجارت پر سود در توزیع آب را دارند، این برنامه را به تانکرها تبدیل کردند.
محمد ماهانه 15 دلار (که حقوق ماهانه وی حدود 100 دلار است) برای آبی پرداخت میکند که از لحاظ بهداشتی آشامیدنی نیست.
نایله همسر محمد در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه (AFP) اظهار داشت: آب تانکرهای کراچی در حدی آلوده است که میتوان تنها برای شستن و گاهی پخت و پز از آن استفاده کرد.
وی گفت: کودکان ما به دلیل این آب آلوده اغلب اسهال میشوند و بیشتر خانوادهها مجبور هستند تا با پول مواد غذایی، آب تمیز برای خانواده خود بخرند.
«افتخار احمد خان» یکی از مقامات اداره آب و فاضلاب کراچی نیز در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه در این خصوص گفت: مافیای آب در کراچی روزانه میلیونها بشکه آب از خطوط مرکزی لوله آب دزدی میکنند.
وی گفت: این تأمین کنندگان غیر قانونی آب همراه با افراد مسلح آب را غیر قانونی بفروش میرسانند بنابراین، از بین بردن چنین عناصری برای کارمندان اداره آب و فاضلاب کراچی غیر ممکن است.
وی اظهار داشت: نهادهای دولتی پاکستان در ماه اخیر ضمن مبارزه با جرایم در کراچی 200 اتصال آب غیر قانونی را توقیف کردند و صاحبان تانکرها را به پر کردن آب از مرکز اداره آب و فاضلاب در ازای پرداخت 1 الی 2 دلار در عوض هر 3700 لیتر آب مجبور کردند.
این مقام هیئت مدیره آب و فاضلاب کراچی گفت: این آب پس از طی مسافت چند کیلومتری در مناطق فقیر نشین کراچی در قیمت ده برابر بفروش میرسد.
این در حالی است که مقامات دولتی کراچی قادر بر نظارت و بررسی قیمت آب تانکرها در این شهر نیست.
از سوی دیگر، مافیای آب با حضور افراد مسلح، آب را دزدی میکنند در حالی که برخی پمپها آب شور و غیر آشامیدنی را بفروش میرسانند.
برخی ثروتمندان با محروم کردن مردم فقیر، در حال سرمایهگذاری در پمپهای قدرتمند مکش آب در کراچی هستند.
شهر کراچی در کنار دریای عرب است اما هزینههای آب شیرین کن که آب در حال سقوط و جمعیت این شهر نیز در حال افزایش است، بسیار گران است.
به نظر میرسد که این کاهش آب در کراچی آغاز بحران است و برای نتایج وخیم آن باید منتظر ماند.
«عبدالصمد» یکی از ساکنان منطقه فقیر نشین کراچی گفت: دولت پاکستان مدعی است که کمبود آب در شهر کراچی وجود دارد اما وی تانکرهای آب را روزانه در کوچه خود مشاهده میکند که با قیمت ده برابر بفروش میرسد.
وی گفت: این تانکرهای آب از کجا میآیند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]