واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: واعظی: ماهواره ملی مخابراتی کشور در مدار زمین قرار می گیرد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حوزه فضایی کشور سه برنامه به عنوان اهداف بلند مدت و میان مدت تدوین شده و بر اساس این برنامه ها ماهواره ملی مخابراتی کشور تا سه سال آینده در مدار زمین قرار می گیرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، واعظی در مراسم آغاز هفته جهانی فضا با بیان اینکه ایران اقدامات مهم و تلاش های خوبی برای بهره گیری از فناوری های فضایی انجام داده است، افزود: دراین زمینه فعالیت های مهمی را سایر کشورها داشته اند و خودشان را زودتر از ما برای بهره برداری از عرصه فضا آماده کرده اند البته این به این معنی نیست که ما نتوانیم سهم خود را در فضا به دست آوریم بلکه باید با همت بیشتر سهم بیشتری را از آن خود کنیم. او با اشاره به مزیت عرصه فضایی گفت: مزیت این بخش از این نظر مورد اهمیت است که کشورها و قدرت های بزرگ دنیا که با تکنولوژی های پیشرفته در همه عرصه ها در حاکمیت خود اصرار دارند بر اساس قوانین بینالمللی نمی توانند فضا را در اختیار بگیرند چرا که فضا متعلق به هیچ کشوری نیست و بهره برداری و استفاده بهینه از آن متعلق به همه کشورهاست. وزیر ارتباطات با اشاره به محدودیت های همکاری های علمی و فنی بین المللی به علت تحریم های ظالمانه در عرصه فناوری فضایی گفت: تا اواخر آذر ماه به طور قطع همه موانع تحریم برداشته می شود و همکاران ما در پژوهشگاه ها، دانشگاه ها و سازمان های مرتبط با فضا می توانند با سرعت بیشتری این همکاری ها را تحقق بخشند. او با اشاره به لزوم حضور مسالمت آمیز در عرصه فضا خاطرنشان کرد: باید خودمان را برای فضای پسا تحریم آماده کنیم؛ هم اکنون نیز بسیاری از کشورها منتظر نمانده اند و هیات هایی به ایران فرستاده اند تا خود را آماده همکاری های آینده کنند؛ بر این اساس مذاکرات خوبی نیز در دو ماه گذشته در بخش فضا انجام شده است. واعظی با اشاره به لزوم همکاری های بین بخشی در داخل کشور در حوزه فضا گفت: هیچ بخشی به تنهایی نمیتواند همه امور را اجرا و مدیریت کند؛ بر این اساس از روزی که سازمان فضایی ایران به وزارت ارتباطات بازگشت خواهش ما این بود که نقش پدری را در این عرصه ایفا کند و با سایر بخش های مرتبط با امر فضا همکاری نزدیک و تنگاتنگ داشته باشد. او گفت: از نظر بودجه ای دولت محدودیت های بسیاری دارد اما از اواخر امسال محدودیت های بودجه ای برداشته می شود و این محدودیت ها که برای بخش فضایی کشور ملموس بود آرام آرام برطرف خواهد شد. وزیر ارتباطات با بیان اینکه نه تنها در بخش فضا بلکه هر آنچه که در حوزه شبکه انتقال و دیتای کشور نیز طراحی کرده بودیم به دلیل وضعیت بودجه آرام آرام پیش می رود خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه سال گذشته سازمان فضایی کشور، پژوهشگاه فضایی و نیز پژوهشگاه هوا و فضا صاحب مشخصی نداشت فکری برای بودجه این سازمان ها در نظر گرفته نشد و ما هم اکنون در وزارت ارتباطات برای پرداخت حقوق آخر ماه کارکنان این سازمان ها با مشکل مواجه هستیم.
واعظی با تاکید بر اینکه امروز عرصه فضا تنها در نگاه فنی خلاصه نمی شود گفت: فضا لبه تکنولوژی است و خودکفایی کشور در بخش های دیگر و نوآوری را به همراه خواهد داشت. او افزود: باید این حوزه آمیخته ای از خدمات، اقتصاد، فرهنگ، اجتماع، حقوق و بین الملل باشد تا بتواند بر افکار عمومی مردم تاثیرگذار باشد.
واعظی از ساماندهی دبیرخانه شورای عالی فضایی و حکم رئیس سازمان فضایی به عنوان دبیر این شورای عالی خبر داد و گفت: این حکم را ستاری صادر کرده است و ما نیز می خواهیم فعالیت های این بخش با سرعت بیشتری انجام شود چرا که در این حوزه دارای عقب افتادگی هستیم.
وزیر ارتباطات افزود: با تسریع این امور پیش بینی می کنیم اولین شورای عالی فضایی در دولت یازدهم نیز به زودی تشکیل شود.
واعظی با بیان اینکه در 10 سال گذشته فعالیت شوراهای مختلف در کشور تعطیل شده بود، اضافه کرد: به کار انداختن مجدد این شوراهای عالی نیازمند صرف انرژی و توان مضاعف است و در این زمینه باید اقدامات موثری صورت گیرد.
او از معاونت حقوقی رئیس جمهور برای تدوین قانون ملی فضایی کمک خواست و گفت: در صورتی که این قانون تدوین شود می توانیم آن را در شورای عالی فضایی به تصویب برسانیم.
وزیر ارتباطات از سه برنامه در حوزه فضا خبر داد و گفت: تحقیق و تولید برای ساخت و پرتاب ماهواره در کشور ادامه پیدا خواهد کرد و همچنین ساماندهی دستگاه های مرتبط از نظر بودجه ای نیز در دستور کار قرار دارد.
واعظی با اشاره به اینکه ماهواره هایی که تاکنون ساخته و به فضا پرتاب شده است آزمایشی بوده گفت: قرار است ماهواره اصلی ایران که برنامه ریزی و کار پژوهشی و تحقیقاتی آن آغاز شده است ماهواره ای باشد که تا 15 سال در مدار باقی بماند که برنامه ریزی برای ساخت این ماهواره 10 سال زمان می برد.
او گفت: تا زمانی که خودمان به این ماهواره دست یابیم باید یک ماهواره ملی به فضا پرتاب کنیم بر این اساس به جمع بندی برای ثبت یک نقطه مداری در مدار 19.24 رسیده ایم که قصد داریم هرچه سریعتر یک ماهواره ملی را در این نقطه مداری داشته باشیم.
وزیر ارتباطات افزود: برای اجرای این هدف حدود هفت ماه زمان نیاز است تا مشخصات این ماهواره ملی تعیین شود و در نهایت ساخت ماهواره و پرتاب آن نیز سه سال زمان خواهد برد اما برای اینکه زمان سریعتری را صرف اجرای این پروژه کنیم از ماهواره هایی که تاکنون طراحی و ساخته شده اند می توانیم استفاده کنیم که هم اکنون در حال بررسی مشخصات ماهواره های موجود و مطابقت آن با مشخصات ماهواره ملی هستیم. واعظی سومین برنامه مدنظر در زمینه فناوری فضایی را ساخت ماهواره سنجش از دور و توجه به وضع جغرافیایی و حادثه خیزی ایران عنوان کرد و گفت: برای توسعه کشور در زمینه جنگل، محیط زیست و معدن نیازمند ماهواره سنجش از دور هستیم که این موضوع باید زودتر از ماهواره ملی مخابراتی انجام شود. او تصریح کرد: بودجه این پروژه ها را برای سال آینده فراهم می کنیم و از بخش خصوصی نیز می خواهیم حضور جدی در این زمینه داشته باشد. واعظی گفت: بر این اساس سازمان فضایی ایران به همراه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال تدوین اصول حاکم در پروانه اپراتور ماهواره ای کشور هستند که از خرداد ماه گذشته تاکنون با تشکیل جلساتی با بخش خصوصی در حال انجام و قرار است تا هفته آینده این مقررات برای مشارکت بخش خصوصی در عرصه فضا تصویب شود.
یک شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]